כלכלה-חשבונאות.

NO GOOD

New member
כלכלה-חשבונאות.

אני רוצה להיות ד"ר (לא בגלל התואר, אלה יותר בגלל העניין וההתפתחות בתחום). מה אצטרך ללמוד, כשאסיים תואר ראשון בכלכלה-חשבונאות ?

דוקטורט

תסיים תואר ראשון הכי טוב שאתה יכול, תלמד תואר שני מחקרי בתחום שמעניין אותך בכלכלה למשל ואז תתקבל אם הציונים מספיקים לדוקטורט. הדרך עוד ארוכה כשתיהיה בתוך המסלול כבר תדע מה הצד הבאה שתצטרך לנקות.

מסלול אפשרי

אם אתה מעוניין בדוקטוראט בגלל העניין וההתפתחות, נסה להיכנס לתוכנית דוקטוראט טובה בחו"ל. אפשר גם בארץ אבל זה מומלץ פחות. הדרך לעשות זאת היא לגמור תואר ראשון בהצטיינות, לעשות GMAT ולקבל ציון גבוה, ולהרשם למספר מוסדות מתאימים בארה"ב (או באנגליה). דבר חשוב נוסף - במהלך הלימודים קרא מאמרים אקדמיים בחשבונאות ומימון ושאל עצמך אם אתה מעוניין לעסוק במחקר מהסוג הזה, כי זה מה שתצטרך לעשות בקריירה אקדמאית. בהצלחה!

ואם בגלל העניין

אז תואר ראשון בכלכלה סיום בהצטיינות. תואר שני במסלול מחקרי+תזה ודוקטורט שכפי שנאמר לך מומלץ בחו"ל. בכלכלה המחקר יכול להיות מאוד מעניין ואקטואלי לדעתי בעיקר בתחום תורת המשחקים והשילוב של פסיכולוגיה וכלכלה. ולגבי דוקטורט בחשבונאות, אני רק יכול להגיד שזה דבר מיותר. אבל תתחיל קודם כל בתואר הראשון ואז בכלל תראה מה מעניין אותך כי דוקטורט(שזה מחקר) עושים רק אם אתה מאוד מתעניין בתחום ונחוש מאוד להתעמק בו.

סליחה?

1. למה דוקטוראט בחשבונאות זה דבר מיותר? מי לדעתך מלמד בחוגים לחשבונאות? (שלא לדבר על כך ש - PhD בחשבונאות משתכר יותר מכל PhD אחר במינהל עסקים) 2. לתוכנית דוקטוראט בארה"ב ניתן להתקבל בלי תואר שני. את המאסטר מקבלים בדרך. 3. מחקר בחשבונאות מקיף הרבה מאד מהתחומים שציינת - תורת משחקים, פסיכולוגיה, כלכלה, מימון, ואחרים.

בבקשה

1. לגבי "משתכר יותר", האם אני מצפה מאדם שיבחר לעסוק במחקר אקדמאי רק בגלל שישתכר יותר? אני מאוד מקווה שאנשים עוסקים במחקר אשר מטרתו לקדם את הידע מתוך תחושה של תרומה ולא מתוך רצון להשתכר יותר בתור דוקטור. ואם אדם רוצה לחקור נושאים שיקדמו את הידע אני מאמין שהוא צריך לעסוק במחקר בתחום ממדעי החברה כמו כלכלה ולא במחקר בחשבונאות. 2. יותר קל להתקבל לדוקטורט בארה"ב באוניברסיטה טובה לאחר שעשית תואר שני בארץ, וכך גם יש סיכוי הרבה יותר גבוה שתקבל מילגה גבוהה. 3.אם מקיף את התחומים הללו למה עסוק במחקר בחשבונאות? שיעשה דוקטורט בכלכלה שזהו תחום מחקרי ולא יישומי כמו ראיית חשבון.

שבת שלום

תשובה ל- NO GOOD: אשמח לפרט ולהרחיב בנושא דוקטורט בחשבונאות אם תרצה. צור עמי קשר, פרטים בכרטיס. תשובה לאריקוש: גם איתך אשמח לפתח את הנושא בשיחה ולא במסגרת הפורום, אם אתה באמת מעוניין בנושא ולא לצורך ווכחנות גרידא.

אני לא ראיתי רמז אפילו לרצון

של המגיב אליך לעיל,להתווכח איתך. למה הוא לא יכול לשאול פה על הדברים הנ"ל? הוא לא תקף אותך או משהו בסגנון,הוא רק אמר את דעתו בעניין, ולמעשה, גם אני נוטה לתמוך בדעתו.

ואני ראיתי מספר רמזים

כולל נושא לוויכוח, עמדה בוויכוח ואפילו טון מעט ווכחני (בכותרת, ואולי מעט גם בהודעה עצמה). אפשר לשאול באיזה חלק של דעתו אתה תומך?

בהכל, מלבד טיעון 2 שלו[אריקוש]

פשוט אני לא בקיא בהשכלה גבוהה שמחוץ לארצינו הקטנטונת

מתוך הערכה רבה לפועלך בפורומים ../images/Emo45.gif

אשיב לך: כבר נאמר כאן על ידי אחרים שכאשר נשאלת שאלה בפורום תכנון קריירה, זה לגיטימי לחלוטין שהתשובה תכלול גם את סיכויי ההשתכרות. במקרה הספציפי ציינתי את זה במאמר מוסגר וכדרך אגב ולא כסיבה מרכזית. גם אדם שמעוניין לקדם ידע ולהעמיק במחקר צריך לאכול, לשלם שכר דירה, ולגדל ילדים. יותר קל לעשות את זה עם משכורת גבוהה יותר. לגבי מידת החשיבות של מחקר בכלכלה לעומת מחקר בחשבונאות או מימון או כל מקצוע אחר, השאלה היא בעצם שאלה של העדפות ותחומי עניין, לא? לדעת המגיב אריקוש מחקר בתחום פערים חברתיים הוא מעניין יותר, ולדעת אנשים אחרים מחקר בנושא השפעת המידע הטמון בדו"ות כספיים על התנהלות שוק ההון הוא מעניין יותר. ואילו לדעתך (אני מניח) שניהם אינם מעניינים כמו מחקר בכימיה. מי קבע שנושא אחד "משתמש כראוי" בכספי ציבור ואילו נושא אחר "מבזבז" כספי ציבור? היופי באקדמיה הוא שהרבה נושאים נחשבים נושאי מחקר לגיטימיים, כולל נושאים בתחום ההיסטוריה והלשון וכל מה שרק תחשוב עליו, וכל אחד רשאי לעסוק במה שמעניין אותו. שבוע טוב והמשך בעבודתך המצויינת

סופו של דבר,מקבל את דבריך../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

רק דבר קטן-אני מקווה מאד שכל מי שעוסק במחקר,בכ"ז עושה זאת מתוך אהבה/זיקה/עניין מסויימים במחקר שלו, לא משנה כמה כסף הוא מרויח. אמנם הנ"ל אינם חובה,אבל הם מאד הכרחיים כדי להצליח בכל תחום מחקרי,לדעתי. שבוע אחלה שיהיה

מקוממת אותי העובדה ש

אדם משוויץ שבמקצוע שלו מי שסיים דוקטורט מרוויח יותר מאשר מקצועות אחרים. אם אדם עושה דוקטורט רק בשביל רווח אני משער שהדוקטורט שלו לא באמת תורם לעומק ההבנה של נושא מסויים. אדם שעוסק במחקר צריך לעסוק במחקר מתוך אהבה למה שהוא עושה, כי אם אחרת אז הוא סתם מבזבז את כספי האקדמיה שגם כך אינם רבים ויכולים היות מוקצים לאדם שעוסק במחקר מתוך כוונה להעמיק את הידע בנושא מסויים. ישנם היום המון חוקרים בכלכלה שעוסקים בנושא הפערים החברתיים והאפשרויות להתמודד איתם, האם חוקר בחשבונאות עוסק בנושאים כאלה אשר בעלי חשיבות לאומית? אני סיימתי להגיד את אשר על ליבי, ומקווה שביום מן הימים אנשים כמוך יבינו שהכסף הוא לא הדבר היחידי בעולם הזה.

אל תקום כל כך מהר

הוא בסך הכול ציין שיש צורך בדוקטורים לחשבונאות בשביל הוראה אקדמית של חשבונאות, והוסיף הערה שקשורה למשכורת בסוגריים. זה הכול.. לכל השאר באמת שאין לי טיפת כוח להגיב, אז לא משנה..

Kiru

New member
זה פורום תכנון קריירה.

אחד השיקולים של אדם בבחירת קריירה היא שכר. אין שום סתירה בין רצון להרוויח לבין אהבה למקצוע, ואוי ואבוי אם היתה סתירה כזאת. בנוסף, בתור מי שמתעניין בכלכלה (אני מניח שאתה מתעניין, לא?) אתה אמור לדעת שאם PhD מסוים משתכר הרבה כניראה שיש לידע שלו ביקוש. זה כמובן לא אומר שאתה חייב לאהוב את המקצוע הזה, אבל זה אומר שהרבה אנשים בעולם חושבים שזה מאוד לא מיותר, וגם מוכנים לשלם על זה כסף.

poochpoocha

New member
אם אני לא טועה

ואני לא טועה:) אז רוב המרצים לחשבונאות בישראל הם דווקא בעלי תואר ראשון (ובכל מקרה לא דוקטורים לחשבונאות :)

זה נכון אבל מדובר במורים בלבד

מי שמעוניין לעסוק גם במחקר (כפי שהוגדרה המטרה של השואל) רצוי שיהיה בעל תואר שלישי. תהליך הלימוד עצמו מכין את הבוגר לעבודה מחקרית, ומבנה התמריצים במוסדות להשכלה גבוהה מעניק יתרונות לאלה שעוסקים במחקר.

למעלה