כלכלה ו....

oholic

New member
כלכלה ו....

שלום. אני מעוניין ללמוד כלכלה לתואר ראשון אך אני מתלבט בין מספר מסלולים. אפשרות א': כלכלה וניהול במכלללה האקדמית ת"א יפו אפשרות ב': כלכלה ומדעי המחשב במסלול רב תחומי במכללת אשקלון מספר שאלות: 1) מה זה אומר "מסלול רב תחומי" , או כמו שאמרו לי בטלפון ללא התמחות, האם זה תואר ש"נחשב" פחות? יותר קל? 2) האם התואר של ת"א הוא תואר אם התמחות? 3) איזה קריירה אפשר לעשות אם כל אחד מהתארים הנ"ל? תודה מראש

חד, דו ורב תחומי

1) מה זה אומר "מסלול רב תחומי" , או כמו שאמרו לי בטלפון ללא התמחות, האם זה תואר ש"נחשב" פחות? יותר קל? מסלול רב תחומי הוא מסלול בו אתה לומד קורסים ממספר תחומים ולא מתמקד בתחום אחד ספציפי. מסלול כזה טוב למי שרוצה השכלה כללית רחבה, או שלא גבש עמדה מה ברצונו ללמוד. חסרונו של מסלול זה שאתה לומד קצת מתחומים רבים ואינך מתעמק בתחום אחד. אם תרצה להמשיך לתואר שני באחד מהתחומים שלמדת תדרש לקורסי השלמה רבים מהתואר הראשון לפני תחילת התואר השני. 2) האם התואר של ת"א הוא תואר עם התמחות? בעקרון ניתן במוסדות להשכלה גבוהה ללמוד במספר מסלולים: א. מסלול חד-חוגי- היינו אתה מתמקד בתחום אחד נניח כלכלה. כל תלמיד חייב ללמוד 24 שעות בשבוע בערך. תלמיד במסלול חד חוגי ילמד כ-16 שעות כלכלה, והשאר עד ל-24 קורסים כלליים לבחירתו ולהשכלה כללית. ב. מסלול דו-חוגי - מסלול בו אתה לומד בהיקף זהה שני תחומים נניח כלכלה ומדעי המחשב. פרושו של דבר תלמד כ-12 שעות מכל תחום וביחד שוב 24 שעות בשבוע. במסלול החד חוגי תלמד בהיקף גדול יותר תחום אחד, במסלול דו-חוגי תשאיר לעצמך שני תחומי התפתחות פתוחים. ג. מסלול רב תחומי- קצת מתחומים רבים ובהיקף דומה של 24 שעות בשבוע. מסלול רב תחומי אינו בהכרח קל יותר הוא רק מתפרש על תחומים רבים יותר. במסלול בו אתה מתמקד בכלכלה ומחשבים תוכל בעקרון להשתלב הן בתפקידים הדורשים השכלה בכלכלה (היינו תפקידים לכלכלנים), והן בתפקידים לאנשי מחשבים. עם זאת עליך לדעת שבגלל מצב המשק ישנה היום העדפה בתחום המחשבים למי שסיימו את המסלול החד חוגי במדעי המחשב. המסלול הרבתחומי מקנה תואר ראשון כאשר בתעודה מצוים שלמדת במסלול רב תחומי. 3) איזה קריירה אפשר לעשות אם כל אחד מהתארים הנ"ל?

למעלה