כלי שייט מהשכרה

ישראלש

New member
כלי שייט מהשכרה

שאלה למביני עניין מה דעתכם על רכישת כלי שייט מהשכרה? מקרואטיה או יוון למשל? אשמח לקבל תגובות .

לא כל הבעיות מתגלות בבדיקה

לצערי איני יכול להסכים איתך רון. הבדיקה סוקרת מצב רגעי. אף מבקר לא יתן התחייבות שמשהו ניסתר או בעיה מתפתחת שלא הייתה גלויה בעת הבדיקה, לא תתעורר מיד לאחריו. הסיכוי למקרים כאלה רב יותר בספינה מהשכרה מאשר מיד פרטית.

בכל זאת יש הבדל בין ספינה מהשכרה וספינה מפרטי

לצערי איני יכול להסכים איתך רון. הבדיקה סוקרת מצב רגעי. אף מבקר לא יתן התחייבות שמשהו ניסתר או בעיה מתפתחת שלא הייתה גלויה בעת הבדיקה, לא תתעורר מיד לאחריו. הסיכוי למקרים כאלה רב יותר בספינה מהשכרה מאשר מיד פרטית.

זה תמיד מתקיים. הבדיקה - נקודתית. בעיות יכול שיתפתחו. בגלל זה בודקים - מתקנים את הדרוש וממשיכים בטיפול מונע לכל מכללולי הספינה כדי להאט או למנוע לגמרי התפתחות של בעיות חדשות.

mika220

New member
הייתי בודקת קודם מה יש בישראל

קל יותר לחזור למוכר אם מתגלה תקלה. ביחוד בסירה מצרטר או בי"ס

אחרי שספינה עברה סקר ונקנתה - המוכר לא אחראי. בדיוק על כך נאמר "ייזהר הקונה".

גל קדר

New member
רון - מדויק עם הערה

המוכר אחראי באם הסתיר מידע. אם ה"כשל" התגלה לאחר המכירה והמוכר לא העביר את המידע לקונה, המוכר אחראי. רב כלי השיט מחברות ההשכרה נמכרים במצב תחזוקתי טוב ומעלה, אבל ההערות שציינו קודמי לגבי שעות מנוע ובלאי טבעי מוגבר נכונות. אל תצפה לקבל כלי שיט מיד ראשונה, דע מראש שנדרשת השקעה כזאת או אחרת. וכן, בדוק בארץ מה נמצא, תופתע לגלות כלי לא פחות טובים מחו"ל...

gb228

Active member
אין בעיה, כמו כל כלי משומש נדרשת בדיקה

קח בחשבון שביחס לגיל (בד" סירות צ'ארטר יוצאות למכירה אחרי 5 שנים) יהיה בלאי יותר גדול לריפודים ושעות מנוע יחסית גבוהות. יש לשים לב לנושא הג'לקוט - יש חברות צ'ארטר שמתמשות בחומרים יחסית חריפים על מנת לספק ללקוח סירה לבנה בוהקת וחומרים אלו פוגעים לאורך זמן בג'לקוט. לעומת זאת יש חברות צ'ארטר שמוציאות את הסירות למכירה עם סט מפרשים חדש לחלוטין. כמו כן מרבית סירות הצארטר מבלות מעל כמחצית מחייהן על החוף מחוץ לעונה. על אף האזהרות לעיל, זה מסלול שכדאי לבחון. אני קניתי סירה מצ'ארטר בהיוון. קח שמאי טוב ואם הבדיקה בסדר אז אין שום מניעה.

galeynaama

New member
ממליץ לך לבדוק את מצבה הפננסי של

חברת הצ'רטרים (במידה וזה ניתן) דבר שאולי יכול לעזור במשא ומתן על המחיר, דבר נוסף אני הייתי מציע לקנות מחברה גדולה מבוססת ומוכרת.

ממליץ לך לקחת שמאי/סוקר רציני שאתה סומך עליו. מכיר כמה כאלו בארץ - ולרוב, גם יותר משתלם להביא אותם. הם גם כאלו - שבניגוד למוכר - יעמדו מאחורי כל מילה שלהם. לא תוכל לברר מצב כלכלי של הבעלים ואם הוא בצרות וזה בעיתונים - אז יש כבר כונס נכסים - שבד"כ יודע מה הוא עושה. אגב יש דו"ח מסוף 2011 על חברות הצ'רטרים - שהן בפריחה עכשיו - אז לא הייתי מציע לבנות על הקשיים שלהם. עשו את זה לפניך וימשיכו לעשות - החוכמה היא להקטין סיכון. בכל מקרה בהצלחה,

Sail

New member
שאלה ו/או סליחה אבל

לגבי אוסמוזיס, הבליסטרים מתפתחים רק לאחר מספר שעות רב כשהסירה בחוץ - 24-48 שעות. אפשר אולי עם מד לחות גוף אבל אז צריך לדעת ממה עשוי הגוף (וכניראה עובי ואולי עוד). החזקת שמאי מהארץ בזמן זה עלולה להיות הוצאה יקרה. יש לפחות שמאי אחד שפישל בנקודה זו (פיספס עץ בלזה בין שכבות הפיבר) וגם לא לקח אחריות. לכן עדיף בדיקה עצמונית של מספר ימים להופעת הבליסטרים. תקנו אותי בבקשה.

zina71955

New member
מד לחות עלול להטעות

בדיקה עם מד לחות מיד אחרי ההרמה נותנת נתונים גבוהים. כדי לקבל נתונים נכונים צריך לחכות כשבוע. ראיתי כבר כיצד "מהנדסים" בעל סירה עם מד לחות בסמוך לאחר ההרמה.

Sail

New member
עצום, והמסקנה היא

שבדיקת שמאי/סוקר שאורכה פחות משבוע אינה יכולה להעיד נכונה על מצב הגוף. ויגידו החברים למי מהם היתה כזו בדיקה נכונה?

zina71955

New member
הבדיקה אינה אורכת שבוע

בדיקת גוף כלי שייט מפיברגלס אמינה ונאמנה צריכה להעשות כ 5-7 ימים לאחר ההרמה ואז תראה גם אם ההגה תקין. יום עבודה כולל הכל. השאלה היא כיצד מסדירים זאת עם בעל הספינה מבחינת העלויות הנילוות

Sail

New member
בהחלט - השאלה העם זה מתבצע

כפי שכתבת - אין טעם למרוח את הבדיקה על שבוע-ופתרון יפה לבצעה לעחר 7 ימים. מישהוא עשה כך? לתחושתי בכל העסקאות ההרמה ובדיקת השמאי/סוקר נעשות די בסמוך.

למעלה