כלי עבודה

כלי עבודה

שלום אשמח להתייעץ עם גברי הפורום. יש לי מוט מתכת שאני מעונין לקדוח בו חור. השאלה אם זה אפשרי עם מקדחה רגילה. מבחינת המקדח עצמו יש לי מקדח עם ראש טיטניום (בקצה זה מוזהב קצת). תודה

nintense

New member
ומה עם נשות הפורום ?

ואולי יש בפורום נשים עם נסיון במתכות שיוכלו לעזור לך בשאלות כמו: מוט מתכת מאיזה סוג ? מה קוטרו ? מה גודל החור ? איזו מקדחה "רגילה" ? ולאילו חומרים מיועד המקדח שלך ?

אולי אבל סביר להניח שלא ../images/Emo13.gif

אבל אדרבא - גם נשות הפורום, מרוצה?
מוט מתכת ממתכת. זה לא אלומיניום אם זו השאלה. לא שאלתי אותו אם הוא פלדת אל חלד או ברזל
מוט בקוטר 2 ס"מ...זה צינור חלול‬. עובי המתכת 2-3 מ"מ (כל השאר אויר, זה צינור). אני רוצה לקדוח בצד הצינור לחדור דופן אחת...להמשיך ולחדור את השניה. בקשר לאילו חומרים מיועד המקדח - אין לי את הקופסא רק את המקדחים עצמם.

Saito

New member
השוות את הקצוות

לתמונות שצרפתי? קל לזהות, מקדח לבטון ואבן (וידיה) בקצהו ישנה שימת מתק"ש (מתכת קשה לכלים) לוחמת נראה כאילו לוחית "תקועה" בקצה וחוצה את המקדח. ואילו מקדח למתכת כגון אלומיניום ברזל נירוסטה (דקה....) וכו נראה מחודד בקצה והסלילים מגיעים עד הקצה. מקדח מתכת יעשה את מבוקשך ללא קושי. משאלתך נראה כי אתה חסר נסיון, ולכן הרשה לי להוסיף לך טיפ קטן: תרם הקדיחה (שאגב יש לבצע בסל"ד בינוני מתוך מה שמאפשרת המקדחה) בצע "קרנר" כפי שמכנים זאת ביום יום, כלומר השתמש במשהו חד ופטיש "לסמן" לעומק את נקודת הקדיחה. כך יקל עליך להתחיל לקדוח מבלי שהמקדח יטייל.

יש לי

גם עם קצה מרובע וגם רגיל כפי שיש בתמונות שבלינקים. אבל זה לא קצת משונה שמה שטוב לעץ טוב למתכת? זה לא אמור להיות מחומר מאד מיוחד? (ושוב - יהיו ניצוצות?)

Saito

New member
ניצוצות?

ישנם מקדחים יעודיים לעץ פסיעה רחבה לשבבים גדולים יותר וחוד ליצוב המקדח, אך מקדחים למתכת מתאימים היטב גם לעץ עבור השימושים הרגילים. ובדבר המתכת, שא דאגה מעל לבך קדח כפי שהסברתי קודם, מהירות בינונית ובצע "קרנר" למהדרין (שוב, אין צורך לכך לעוביים שציינת) נתן לרסס מעט WD40 או כל שמן אחר (שמן מנוע או שמן לשרשרת האופניים אפילו) פני הקדיחה. שים לב שבקדיחה של חומר דק (כפי שציינת) יש נטיה למקדח להיתפס בחומר ביציאה מהחומר (מעט לפני שהקדח הושלם), לכן דאג לדפון היטב את הצינור אותו אתה קודח.

אוקי

תודה. אגב מה לגבי ניסור הצינור? יש לי מסור ידני רגיל. לעץ נראה לי. ומסורית. אפשרי לנסר או שזה יהרוס את המסור?

Saito

New member
ניסור...

בניסור יש הבדל גדול בין בטון ואבן, מתכת ועץ. מכיוון שקשה לי להאמין כי כבודו בעל מסור לבטון לא אפרט על כך. מסור עץ בעל שיניים גדולות מ 5~ ממ ועד 10 ממ. לרוב לא אחידות בגודלן ומוטות לצדדים. מסור למתכת השיניים קטנות עד ~2.5 ממ (למסור ממונע) מוטות מעט! לצדדים ואחידות בגודלן.

Saito

New member
אהה כן...

בניסור צינור קטן כזה, לא שמן ולא נעליים. סמן ונסר... טיפ: לא ללחוץ חזק על המסורית ולא לעבוד מהר, נסר בקצב הרומבה ותן לשיניים לעבוד, ברגע שהמסורית תחל לחדור אל החומר שטח המגע יגדל וקצב הניסור יגבר מעצמו.

Saito

New member
קטן אחי, קטן...../images/Emo8.gif

סע לשלום המפתחות בפנים.... הסר דאגה מלבך, נסר חביבי, נסר.

אמיר0

New member
ההיגיון הוא כזה

מתכת היא חומר יחסית רך (בהשוואה לאבן ובטון), ומצד שני הדיוק של העבודה שנדרשת מהמקדח היא גבוהה בעבודות מתכת. לכן מקדחים של מתכת עשויים מפלדות קשות (כלומר מחומרים יחסית רכים שלא מסוגלים להתמודד עם חרסינות) ויש להם צורה מדויקת.

Saito

New member
מקדחים...

לא ציינת ממה עשוי המוט.... לכן: מקדח לקדיחה בבטון ואבן מקדח לקדחיה במתכת ועץ (ישנם מקדחים יעודיים לעץ אך גם הנ"ל יתאים) השווה עם מה שתארת והחלט.

למעלה