כלי עבודה לטיפול באופנוע - איפה קונים?

kangal

New member
כן, פעמיים. עם אותו "סט סיני זול"

ובדיוק אותה מידה של בוקסה. רוב הכלים שלי הם סמי-מקצועיים ומעלה. דווקא סט בוקסות אחד (כפול) שהתגלגל אצלי כמה שנים, היה אצלי בשימוש נרחב בגלל הנוחות של בוקסה 12 (איזו מידה הזויה). במקרה היו לי שני סטים כאלו, במקרה שתי בוקסות ה 12 נשברו אחת אחרי השניה ובמקרה בדיוק על אותו הבורג. רכישה של בוקסת 12 בודדת במחיר של אותו סט עלום (שאני ממש לא זוכר איך התגלגל אליי בכלל), פתרה את הבעיה. כן, יש כלים חרא וכן יש כלים טובים. ויש גם חרא של כלים טובים
יאללה, הולך להוריד איזו
קרה, יש לי מחר אירוע טעימות צפוף וצריך לדגום את הסחורה

avi elbaz

New member
לא מחפש ויכוחים מחפש ללמוד אם גם אתה וגם הבנת

הנקרא אומרים שאני טועה אז וואלה כנראה אתם צודקים. ממה שנאמר לי סיגנט נחשבים כלים מעולים גם הרושם שהם עושים עליי בזמן העבודה איתם הוא מצויין. נכון שאין לי נסיון רב עם כלים מיצרנים שונים ואני מתאר רק את ההתרשמות שלי מהכלים שיש ברשותי. בוא לא נשכח שיש גם נושא של עלות הכלים והשאלה אם מכונאי מתחיל זקוק לכלים הטובים בעולם.

kangal

New member
סיגנט כלים טובים, אפילו לי יש סטים שלהם ../images/Emo13.gif

h a j b i

New member
יש את א.א אופנועים

בדרום ת"א. תריץ חיפוש בשביל הכתובת. אני קניתי שם מפתח מומנט לפני 5 שנים במחיר לא רע.

zzzny

New member
א.א עושה פוזות...

לפני ארבעה חודשים לא הסכים למכור לי ולפרטיים בכלל....

orgeva

New member
כמי שמכיר את תחום הכלי עבודה הסבר קצר:

סיגנט,קינגטול,קסקו ובעצם רב המותגים הטיווואנים מדובר על כלים ברמה בינונית. רובם מיוצרים בטיוואן חלקם אף בסין (הבוקסות+מפתחות בסין,ראצ'טים בטייוואן) טיווואן זה מדינה די קטנה (יחסית). רב הכלים באים בדיוק מאותו מפעל וכל אחד מדפיס את השם שלו. סיגנט וקסקו הם המצאות ישראליות מה שנקרא "מוצר מדבקה". כלים ברמות גבוהות זה סנפ און האמריקאי,והזט הגרמני ועוד כמה שמות (אני בכוונה לא מציין את בטה כי הכלים שלהם בינוניים וממש לא מצדיקים את המחירים). 2 החברות שציינתי המחירים אש ואין היגיון להוציא סכומים כאלה בשביל כלים, גם אם מדובר במוסך מקצועי. הרי המוסכניקים בארץ לא מספיקים לשחוק את הכלי והוא נשחק ברכב או נגנב ע"י העובדים\לקוחות. והם גם בעלי מקצוע בנוניים ומטה וגם כלי ברמה הכי גבוה הם מסוגלים לשבור ברגע. הרי אין להם בעיה לקחת רצ'ט 8\3, להלביש אליו צינור של מטר וחצי ולפתוח אום... אם כבר רוצים סחורה טיוואנית ברמה טובה חפשו בחנויות את הסחורה של קינגטוני KINGTONY (לא קינגטול). אבל בשביל עבודה ביתית הכלים של ל.כ בהחלט פתרון מספק ותמורה סבירה לשקל.

TShavit

New member
סחטיין על ההסבר.

חשוב למנוע את הבלבול בין האזט לסיגנט, הבדלים של שמים וארץ. אבל אני רוצה להוסיף: בשבילי, כלי עבודה זה כמו סכין מטבח. אני רוצה לא רק משהו שיחתוך, אלא גם שיהיה לי כיף לעבוד איתו, לאורך זמן, ושתדע שאפשר לסמוך עליו. לכן, לדעתי, מי שאוהב לעבוד על האופנוע - צריך לפנק את עצמו עם לפחות משהו מאחת משתי החברות הללו, האזט או סנפ-און, נגיד אחת לשנה. לקחת נשימה עמוקה, לשלם את המחיר השערורייתי, וכל פעם שתקחו את זה ליד - תהנו מחדש. זה כמו חליפת דיינזה רצינית שמשקיעים בה פעם אחת, או אגזוז אקרפוביץ' שעולה כפול מהאחרים אבל או, מאמה. אבל זה רק אני. טל

TShavit

New member
בעבר הרחוק, כן.

וזה היה משיקולים של אהבת הענין, לא חסכון בכסף.

orgeva

New member
טל כל הכבוד לך על ההשקעה, אתה מיוחד

אם תרצה היבואן בארץ זה חברת "אמקול" באשדוד. אבל גם באייבי אתה יכול למצוא מציאות רק כדאי שתשים לב שבקטלוג המוצרים שלהם מה שבאמת מיוצר בארה"ב יש דגל USA ליד התמונה. כל השאר מיוצר בסין או טיוואן, יש מוצרים שהאיכות עדיין גבוה. ולצערי אני יכול לומר לך שיש מוצרים מסוימים בייחוד כל הערכות בדיקה למיניהם שזה ממש אותה סחורה ואותה איכות (לעתים ירודה) ומיוצר באותם מפעלים של הספקים הטיוואנים\סינים. היתרון בסנפ און זה האחריות לכל החיים, ואצלם זה לכל החיים. מוסך בארה"ב יכול להביא להם רצ'ט בן 40 שנה שנשבר, הם לא אומרים מילה ומביאים לו חדש. הכלים הבסיסיים של סנפ און מדהימים.

AVNER XR

New member
אור רק שאלה ,אם הסיגנט הוא המצאה ישראלית

כיצד הוא משווק גם באמריקה? גם האזט וסנפ און,יכולים ללמוד מBAHCO כיצד לייצר מפתחות שבדיים-קאטרים ופלייר פטנט. לדעתי אין הכי טוב עולם-אולי במפתחות-בוקסות,למשל בביטים-מברגים אין על התוצרת של ווירה הגרמנית.

gsxr77

New member
../images/Emo45.gif WERA ../images/Emo99.gif

בידיות מומנט, בוקסות, מברגים ורצטים מעולים. רכשתי סטים שלהם לפני שנתיים ולפי דעתי הלא קובעת, הם אף טובים מהסנפ-און במס' פיצ'רים. סיגנט, עם כל הכבוד, נחותים משמעותית משתי החברות הנ"ל.

orgeva

New member
סיגנט זה פרייוט לייבל של 3 שותפים

ישראלי (חברת פלד מנתניה), חברה יפנית, וחברה קנדית שמוכרת קצת בארה"ב. הישראלי לבד לא יכול לייצר כמות מספקת ולהגיע למחיר תחרותי. באקו מתמחים בכלים לאלקטרוניקה, לא מכונאות רכב, הכלים ברמה מדהימה. וורה גם חברה מצויינת של כלים בסיסיים כמו קטרים,פליירים ומברגים. אין יבוא סדיר לארץ, אבל אפשר למצוא אצל מטרסו בתל אביב. כמו כן יש כלים של חברת יוניור, סחורה במחירים נוחים ואיכות טובה מאוד תוצרת אירופאית.

AVNER XR

New member
תודה על ההבהרה,אבל באקו מייצרים גם

מפתחות שבדיים- פטנט וקאטרים ברמה מדהימה.

orgeva

New member
נכון, כלים בסיסיים, לא ייעודים למכונאות רכב

לסנפ און יש תת קטגוריות שמתמחות בתחום הרכב\דו"ג והיא מפתחת ביחד או עבור יצרניות הרכב את הכלים הייעודים (ספציפיים) כנ"ל האזט

יכול להיות, אבל אלה לא כלים לטיפול ברכב.

לא הייתי ממליץ לאף אחד - קל וחומר למישהו שעוד אין לו הרבה נסיון -לעשות קיצורי דרך או "לעגל פינות" (תרתי משמע!) עם מפתחות שבדיים או פטנט. אלה כלים אולי למקרי חירום, וגם אז הם בדרך כלל יחמירו את המצב. כדאי שהם לא יהיו כלל בסביבה של מכונאי חובב מתחיל.

h a j b i

New member
אני לא יודע מה הולך שם היום

אני קניתי שם לפני משהו כמו 5 שנים, יכול להיות שהשתנו דברים מאז.

zzzny

New member
זה לא שלא הבנתי,

פשוט מעדקן שזה מה שהולך שם היום (או לפני ארבעה חודשים). :)

למעלה