כלי עבודה - גרזן יד

amos67

New member
כלי עבודה - גרזן יד

יש ברשותי כלי חיתוך כנראה קדום מאוד. אריאולוג שאני לא מכיר העריך את גילו ב 750,000 שנים (נראה לי מוגזם...) שאלתי היא האם מוזאונים משלמים על כאלה דברים??

מוזיאונים בארץ לא משלמים על דברים כאלו

זה כלי יפה. לא ברור מהצילום האם הלבן הוא צמידה או פטינה אבל צבע הצור עצמו מסקרן. למוזיאונים המעטים בארץ שמציגים כלי צור פרהיסטוריים יש אוספים נאים משלהם, ואם כבר להעשירם - יעדיפו לקבל כלי צור מחפירה מסודרת, כאלו שיש נתונים באשר למקורם מאתר ומשכבה מסויימים. לדעתי גם אין שוק של ממש לסחר בכלי צור פרהיסטוריים, אם כי ראיתי אוספים פרטיים שלהם.

Lakedaimon

New member
התרגום ל hand axe הוא "אבן יד"...

ולא רק שאין לו ערך, אסור לך למכור אותו. הייתי מציע כי תתקשר לרשות העתיקות ותדווח להם היכן מצאת ומה מצאת. ובכל מקרה, אל תאסוף יותר. זה מזיק, זה פוגע וזה פלילי.

בקשר להערכת הגיל

הארכיאולוג מן הסתם השתמש בתיארוך של האתר האשלי בגשר בנות יעקב (כ- 790 אלף שנה עפ"י היפוך מגנטי). עקרונית זה בהחלט אפשרי, אם כי בפועל אבני יד גדולות ויפות כאלו הן לרוב יותר מאוחרות (נגיד 300 עד 100 אלף שנה). בכל מקרה, ספק רב אם ניתן לתארך ללא המיקום המדוייק (ה"קונטקסט") שבו נמצא הפריט.

shay4442

New member
כאמור זה כלי מטיפוס "אבן יד"

הם מתוארכים לתקופה האשלית מ- 1,500,000 שנים ועד 500,000 , הם נפוצים במקומות שונים בעולם כולל בישראל(לאחרונה התגלו גם בהודו כלים כאלה). עשיתי טיפולוגיה של כלי צור באוניברסיטה ובניגוד לטיפולוגיה וכרונולוגיה פנימית עם שינויים מסוימים בכלים בתקופות אחרות דווקא לתקופה הזו לא נכנסו להבדלים פנים תקופתי ככה שלא בטוח בכלל שיש הבדלים כרונולוגיים מובהקים אולי רק אזוריים.

למעלה