בתשובה לסקר (לא על כלים סיניים)
שאלת אילו כלי-נשק נלמדים בשיטה של כל אחד, ובערך באיזה שלב. לא נתקלתי בלימוד כלי-נשק בטקוואנדו, כך שאני אתייחס רק לאמנות העיקרית שלי : קורינדו אייקידו. זו אמנות יפנית שמקורה מהג´ו-ג´יטסו היפנית, וככזו נלמדים בה כלי נשק יפניים שונים ומגוונים: לאחר כחצי שנה עד שנה (בלי נדר, יכול לקחת גם יותר או פחות) מתחילים ללמוד ג´ו. לאחר כשנתיים עד ארבע שנים לומדים גם קנג´יטסו (עם בוקן), הזמנים הם בערבון מוגבל ביותר, ותלויים בתקופה : אני התחלתי ללמוד בוקן לאחר שש או שבע שנים שנים אני חושב ואילו היום לא נדיר שנתחיל תרגול של הבסיס (חיתוך ראשון - שומן-קירי) כבר בשנה הראשונה. מי שמתקדם ומגיע לרמות של השחורות לומד עוד כלי נשק רבים שנמצאים במסגרת של קורינדו אייקידו : רוקשקו-בו (מוט ארוך), קודצ´י (מכונה גם ווקיזאשי: חרב קצרה), ניטו (שתי חרבות), אייאידו (אימון בשליפת חרב וחיתוך) ויש כלי נשק שבעצמי בקושי למדתי אם בכלל כמו - טנטו (סכין), המי-בו (מקל קצר) נגינטה, יארי (רומח), קסאריגמה ...). הלימוד של כל כלי נשק גם עומד בפני עצמו (איך להשתמש באותו הכלי באופן יעיל) ובמקביל גם מעשיר את ההבנה של הרעיונות שמאחורי הטאי-ג´יטסו (ידיים ריקות). הגישה של שלמה (וקורינדו אייקידו בכלל) בלימוד כלי נשק היא שבכל כלי נשק לומדים: תנועות בסיסיות: חיתוכים/מכות/חסימות/הסטות בשילוב של תנועה וטאי סבאקי, תרגילים בסיסיים: יריב תוקף, איך להתגונן ולהתקיף בחזרה (ברמה גבוהה זו אותה התנועה לעיתים קרובות) קאטות : נלמדות קאטות של קורינדו אייקידו וגם של סגנונות ג´ו-ג´יטסו מסורתי שקורינדו אייקידו מבוסס עליהם בדרך-כלל, וכן קאטות ג´ו-ג´יטסו מסורתי שלמדו תלמידים בכירים של קורינדו אייקידו וכשעולים ברמה מתרגלים גם ראנדורי עם כלי הנשק כולל ראנדורי בין כלי נשק שונים (לעיתים קרובות אחד הצדדים אוחז בחרב והשני בנשק אחר - ג´ו / קודאצ´י ...). בברכה, מקווה שבזאת עניתי על הסקר אמיר