כלי-נשק לא-קטלניים ואמנויות לחימה

כלי-נשק לא-קטלניים ואמנויות לחימה

הכוונה ל"ספריי" גז-מדמיע, שוקרים חשמליים, "צרחנים" למיניהם (מכשיר המשמיע צריחה חזקה מאוד כשלוחצים עליו - מבהיל, מפתיע, מזעיק עזרה ואולי גם נותן כמה שניות לברוח), ועוד... שתי שאלות: 1. חוץ מהשלושה שציינתי כאן, האם מוכרים לכם כלי-נשק לא- קטלניים נוספים, הניתנים לרכישה ונשיאה חוקית בארץ, להגנה עצמית? (דוברמן לא נחשב
) 2. איך הייתם משלבים את הכלים הנ"ל בשיטה שלכם, באימונים שלכם? הבהרה: הכל רק לצורך הדיון, בתור "משחק מחשבתי" - אני לא מציע באמת להכניס שוקרים חשמליים לקאטה של הטאי-צ´י! אבל אילו הייתם צריכים לעשות זאת, איך הייתם מתאמנים בכלי-נשק כאלה?

angeleyes

New member
לשם שינוי, אני לא מסכים איתך...

לדעתי השאלה עצמה לא לגמרי רלוונטית.. אתה מדבר על "הגנה עצמית" והרי כבר הסכמנו שהגנה עצמית היא חשובה אבל מקומה בקורסים ייעודיים. למתאמן באומנויות הלחימה, האפשרות להלחם היא רק תוספת, תופעת לוואי מבורכת שעדיף לא להזדקק לה. אבל... פיספסת משהו. המקל! המקל אינו קטלני בורב המקרים, משום שאפקט הניטרול שלו קודם בד"כ לגרימת נזק קבוע. אם נשווה אותו לסכין - אדם שנדקר עלול לא להבחין שנדקר ועדיין לקבל נזק חמור ואף למות. הסכין קודם גורמת נזק ורק אח"כ מנטרלת (ע"מ לנטרל בלבד, כנראה שיש לחתוך גידים, וזה דורש מיומנות גבוהה יותר מאשר "לחתוך/לדקור" באופן סתמי). רוב השימוש במקל יוצר "מכות יבשות" ולכן הנשק שלו לתוקף יותר מיידי (משפיע על יכולת ההתקפה) ורק בשימוש מאוד מושכל יגרום נזק תמידי (ע"י תקיפת נק´ תורפה כגון הגרון...) וכמובן שלא הזכרתי את האלה, השרשרת, הכסא וכו´

בוא נדבר על פילוסופיה... ../images/Emo22.gif

אילו היית מחליט להתאמן עם צרחן, או ספריי גז-מדמיע, או שוקר חשמלי - איך היית עושה זאת? (אני שואל גם כי מענינת אותי האפשרות, וגם כי נושא ההגנה העצמית אינו זר לי לגמרי, למרות שיש דברים יותר חשובים בחיים.) ולגבי המקל - צודק!

angeleyes

New member
מרים את הכפפה...

צרחן - האמת, אין לי מושג... שוקר - אני משער שההתנהלות שלו דומה לסכין, אבל עם הבדל משמעותי יחיד: אפשר לפגוע בכל מקום בגוף, למרות שאולי כדאי לכוון באופן כללי לא לזרועות (אשר זו יכולה להיות טקטיקה עם סכין) אלא למרכז מסה. גז מדמיע - טקטיקות של תזמון "חצי יאנג" אבל עם קצת יותר מרחק: התחמקות, ריסוס לאיזור הפנים, נסיגה של 2 צעדים אחורה (לוודא שאכן יש השפעה, לא להתנתק ממה שהיריב עושה לפני שמנתקים מגע) ואח"כ ריצה למקום הומה אדם או למשטרה.

WhiteBear

New member
מקל - העלאת גורם העוינות ../images/Emo11.gif

בהודעה מופיעים הדברים הבאים: -מ"דבר המורה" -דעה על מקל -טכניקות מקל קצר כמקום למלאי ידע אני אתחיל במה שהמורה שלי אמר לגבי אומנויות לחימה: "התכניקה הכי קלה בעולם זה זה [הוא עשה תנועה קטנה עם האצבע המורה - של יריה באקח]. אם אתם רוצים תכניקה טובה - תשיגו אקדח". למה אז כן ללמוד אומנויות לחימה שמור לעץ אחר, אבל אני מסכים שלא כל קטע שנלמד בשיעורי אומנויות לחימה, מקושר ישירות להגנה עצמית במקרה של עימות ברחוב. והלאה, בנוגע למקל. הייתרונות של הגלים האחרים שהובאו פה הם שהם: 1) קלים להפעלה 2) קומפקטיים 3) לא מאיימים (!) הנקודה שאני רוצה להתמקד בה היא 3: נניח מקרה אפשרי: אתה מגיע הביתה לחנות בחנייה הפרטית שלך, ומגלה שמשהו חנה במקום שלך. אין מקומות חנייה אחרים, ואתה קצת מעוצבן ומחנה את הרכב שלך כך שהוא חוסם את הבחור שתפס לך את המקום. אתה משאיר פתק עם מספר הדירה שלך. אחרי כשעה וחצי אתה מקבל צלצול מלמטה - "הרכב שלך חוסם אותי" [בקול מרוגז ומאיים]. "אני מיד יורד" עכשיו - ההצעה הראשונה שלי לאדם שיורד למטה היא - לא לרדת עם מקל. למה? כי זה מעלה את רמת העיונות מיד. מקל הוא כלי מאד מאיים, מה שמקשה לפתור מצב עימות בדרך שלום. אפשר לבקש לרדת עם עוד משהו, או לסחוב אמצעי הגנה נוסף (או לא להתעצבן כשצריך היה לחנות, ולמצוא מקום חניה אחר) אבל את הנקודה שלי העברתי - אני לא רואה מקל כאמצעי הגנה "עממי" מוצלח. וזאת בלי קשר לייתרונות האחרים שקיימים באימונים עם מקל (ויש). דבר אחרון, זכור לי שראיתי טכניקות של עבודה עם מקל של חמש עשר ס"מ. (הראו לי כמה בריחים איתו כנגד חניקות, ויישומים שלו ככלי דקירה ובלימה) את הטכניקות הראו לי בנינג´יטסו. יכול להיות ויש מורים משיטות אחרות שמכילים חומר דומה. אין לי ספר שאפשר להמיר אותו לתחום של שוקרים גז מדמיע וכן הלאה (הראו לי פעם איך אפשר להשתמש במקל ארטיק ככלי נשק - קטלני) זהו לבנתיים, מקווה שלא בירברתי מידי (אבל לא ממש), ולילה טוב, מהדב הלבן.

eliii

New member
הכי פשוט יעיל זמין ולא מתגרה ../images/Emo32.gif

זה מפתח שמוחזק בין אצבעות האגרוף הסגור כמו דוקרן...הבעייה היחידה היא שהנשק המאולתר הזה הוא תוקפני ביותר(כלומר שימושו גורם לנזקים קשים בדרכים ידועות לכל אמן לחימה רציני דרכים שלא אפרט למען לא יבואו לשימוש בלתי הגון על ידי מישהו שבמקרה מעלעל כאן).

שמעתי שזה מסוכן למשתמש

לפי מה ששמעתי (לא ניסיתי), ברגע שייווצר מגע עם גוף-המטרה, השיניים של המפתח יחתכו את אצבעות מי שמחזיק בהם. ההמלצה שקיבלתי היתה להחזיק אגרוף, ולשים מפתח אחד בין אגודל ואצבע. כאמור, לא ניסיתי.

ellli

New member
טוב אתה מאלץ אותי לחשוף סודות ../images/Emo13.gif

מקצועיים.. אני באופן כללי מעדיף שימוש במפתח פלדלת.. הוא ארוך יותר מאסיבי יותר (אם כי חד פחות)ולא יכול לגרום נזק למשתמש....

aiki-freak

New member
שאלה לעניין...

1. מעבר למה שציינת אני מכיר גם "אלה אמריקאית". זוהי אלה מתקפלת עשוייה מפלדה. היא נפתחת כמו סכין קפיצית ע"י טלטול חזק. במצב מקופל היא מגיעה למשהו כמו 10 ס"מ או פחות. הכרתי מישהו שנשא עימו אלה כזו באופן תמידי באוטו. (בפעם שהוא ניסה להדגים לי את יעילותה היא לא נפתחה לו
על כן יש לתרגל את השימוש בה במידת מה.) האלה עטופה בגומי כדי למנוע פציעה חמורה וכדי להסוות אותה. 2. באייקידו יש טכניקות רבות מספור שמלמדות לשלוף נשק (אם זה טנטו או חרב או מה לא...) אלו טכניקות יעילות מאוד לשליפת גז מדמיע (במידה והתוקף אוחז בידינו או מנסה למנוע שליפת נשק). שוקר חשמלי יכול לשמש בתור "אטמי" יעיל מאוד, כל מה שצריך זה ליצור מגע עם התוקף. הדבר תפור לרוב הטכניקות באייקידו. (כאמנות סמוראית חלק גדול מהטכניקות מלמדות שליפת טנטו ונעיצה תוך כדי ביצוע בריח או הטלה - בקלות ניתן להחליף את הטנטו עם שוקר...) 3. חלק גדול מהתרגול יש להקדיש להכרת הנשק ותפעולו תחת לחץ. למשל לתרגל "שליפות" עם שעון עצר במטרה לקצר את הזמן ככל האפשר. 4. מדוע לא להכניס שוקרים לקטה? מדוע תרגול עם חרב כן ועם שוקר לא??? בינינו מה יותר סביר...שתשא חרב או שוקר? הנשק צריך להפוך לחלק ממך. אני מכיר מישהו שניצל את שליפות החרב והסובורי (חיתוכים) באייקידו לאימון עם אקדח...מה ההבדל בעצם? אני חושב שמי שמעוניין בהגנה עצמית פרקטית צריך בהחלט להשקיע מחשבה ותרגול רב בנושא...

מסכים עם כל מילה!! ../images/Emo45.gif

למעשה, חשבתי על זה די הרבה, מאז שהוצאתי רשיון לאקדח... תוקף מטווח של 10 מטר ומטה מסוכן מדי מכדי לשלוף לדרוך ולירות באקדח בזמן, לפני שהוא מגיע, אז שימוש באקדח צריך לכלול גם שימוש בו כנשק קר, אם אין זמן לדרוך אותו... או אם הוא דרוך, להסיט את התקפת היריב ולהגיב בירי מטווח קצר. כל השליטות בשיטה שאני לומד מאפשרות לך לשלוף אקדח, חלקן הגדול מאפשרות לך גם לדרוך אותו, ולהשתמש בו לריסון התוקף. כדאי להפריד בין שליטות שמעסיקות שתי ידיים (לא בבית ספרנו) שמאפשרות לך רק לשלוף נשק (ואז יש צורך באקדח פעולה כפולה עם כדור בקנה, או לחלופין גלוק טעון) או כאלו שמאפשרות לך לשחרר שתי ידיים, ולדרוך את הנשק. אולי גם בזמן שהיריב משמש כמגן. אלה מתקפלת משמשת כמו חרב קצרה נהדרת, ויכולה לשמש גם לבריחים הפלות וחניקות. שוקר חשמלי עובד נהדר כמו סכין, ויש לזכור גם שכמו סכין, ניתן להשתמש בקת שלו כנשק. כדאי גם לעבוד על ניטרול התקפות בזמן שמחזיקים שוקר או כל נשק אחר, ולדעת להגן על עצמך ללא האצבעות שעסוקות בהחזקת הנשק... גז מדמיע... פחות אפקטיבי. פעם ריססו אותי בגז כזה... לא השפעה טובה מדי בטווח קצר, כי היריב מתעצבן, מחבק חיבוק דוב הרסני ובזעם רב ובכאב יכול לעשות הרבה נזק. לגבי גז מדמיע כדאי לעניות דעתי להדגיש עבודה מהאזור הקר של היריב, כדי למנוע בעיה כזו, ואולי גם שליטה חלקית ביריב (שליטה בברך או ביד) לפני שמשתמשים בגז. אריאל.. מדמיין שימושים כנשק קר לטנק מרכבה...

לא להיות בין הידיים שלו..

יותר מהכיוון של הגב... כמובן שלרסס את הגב בגז מדמיע זה לא אפקטיבי, אבל כדאי לדאוג להיות מהצד החיצוני של הידיים שלו לפני שאתה מרסס, שלא יחבק אותך.

crowly

New member
שאלה לעניין...

לגבי האלה ה"אמריקאית" היא נקראית Folding Baton וברוב מדינות ארה"ב מהווה נשק בלתי חוקי מכיוון שהוא נופל בקטגוריה של נשק מוסתר (Concealed Weapon), בחלק מהמדינות הוא מותר לשימוש בהנחה והפתיחה נעשית באמצעות תנועת הפרק ולא באמצעות קפיץ. לצערי אני לא יודע אם זה חוקי בארץ אבל אני מנסה למצוא אלה כזו די הרבה זמן אז אם יש מישהו שיודע איפה..... חוצמזה, מסכים עם כל מילה לגבי שילוב כלי נשק נוספים באומנות הלחימה, אפילו ניהלתי שיחות בנושא עם חבר שמתאמן איתי (בן טל-שחר מהפורום) לגבי כלי נשק "מודרניים" שסביר למצוא כמו: עט, כסא, חגורה וכו´ אשמח לשמוע דיעות נוספות.

קוזושי

New member
אני מכיר

בירושלים בקניון מלחה יש חנות שנקראת אחוות לוחמים, יש שם את האלה שאתה מדבר עליה (גם זו הקפיצית) יש אותה בכמה רמות, איכותיות יותר ואיכותיות פחות.

למעלה