כלי נגינה באורגן

orenho

New member
כלי נגינה באורגן

שלום לכולם. יש לי אורגן ימאהה PSR-450 . כשאני בוחר למשל כלי נגינה מספר 112 (סינטיזייסר פנטזיה) , אני מנגן ומקליט למחשב קטע מוסיקלי. אבל כשאני מנגן אותו בתוכנת ההקלטה, הוא מנגן לי אותו בכלי אחר, והכלי שבחרתי סיניטיסייזר פנטזיה אינו נמצא בכלל ברשימת הכלים. כיצד אני יכול להקליט ולשמוע באותו כלי הנגינה שאני בוחר ? האם אני צריך להוריד איזה קובץ ולהוסיף אותו למחשב ? (אני משתמש בתוכנת ANVIL).

bomba6

New member
עד כמה שאני יודע

תקן המידי (בכלל) וכרטיסי הקול (בפרט) תומכים ב-128 צלילים מובנים (תופים, בס, פסנתר, חליל וכד'), והם הכלים הבסיסיים בהם כל ישום תומך MIDI יכול להשתמש. הסינתיסייזר פנטזיה שלך כנראה אינו אחד מהצלילים הנתמכים, ולכן אתה מקבל משהו שונה כשאתה מקליט דרך MIDI. הייתה פעם תוכנה של YAMAHA בשם SYXG-50 שהיתה מעין הרחבה לצלילי XG (ויכול להיות שאני טועה פה בגדול), ובעזרתה יכולת לבחור צלילים נוספים. לצערי, היא אינה נתמכת יותר. תוכנה נוספת היא wingroove, אבל גם היא הופסקה לפני מספר שנים. לדעתי כרטיס קול מתקדם היום תומך ביותר צלילי מידי, אבל אל תתפוס אותי במילה. חכה שאיש הרוח יגיב כאן, הוא יסביר יותר, וגם ייתן את רשימת קישורי ה-MIDI המפורסמת שלו, למידע נוסף.

epotex

New member
מצטער ברח לי התשובה פה

שאתה מנגן את הצליל מהצלילים שבאים ומובנים בכרטיס עצמו מיכיוון שאתה אומר שיש שם שמות לכלים אתה צריך לבחור בתוכנת ההקלטה שתנגן את הצלילים מהאורגן ואז לא יהיה לך רשימה של כלי נגינה אלה רק מספרים מ-1 עד-127 תבחר את 112 וזה ינגן לך את הצליל פנטסיה

למעלה