כלי זכוכית עכורים

keren310

New member
כלי זכוכית עכורים

יש לי מדיח של BOSCH כבר 3 שנים. בסה"כ מרוצה ממנו. שקט, חסכוני, והכלים יוצאים נקיים. הבעיה היא עם כלי הזכוכית. לאט לאט הם הפכו להיות עכורים, למרות השימוש בטבליות טובות, מלח למדיח ונוזל הברקה - הכל עפ"י ההוראות. יש לי הרבה כלי זכוכית שנראים עכשיו ישנים ואפילו נראים מלוכלכים מרוב עכירות (ככה אומרים?). דודה שלי אמרה לי לזרוק הכל ולקנות חדש. נשמע לי קצת מוגזם. - יש פתרון איך להפוך את כלי הזכוכית בחזרה למבריקים (חשבתי אולי להשרות הכל באקונומיקה ואז להחזיר למדיח - אבל לא בטוחה). יש פתרון למדיח עצמו - שכלי הזכוכית ישארו מבריקים? תודה.
 

מקוקה1

New member
נראה לי שזה עניין של אבנית

אני הייתי מנסה לתגבר את כמות המלח ונוזל ההברקה במדיח מעבר להוראות היצרן. יכול להיות שהמים אצלכם עם יותר אבנית מהממוצע ולכן הכלים יוצאים עכורים. בשלב ראשון הייתי מנסה להשרות את הכלים או לנסות לנקות אותם בסקוץ' עם מים מעורבים בכמות יפה של מלח לימון ולראות אם הברק חוזר.
 
יכול להיות שזה בגלל האחסון?

אם את מוציאה ושמה אחד בתוך השני - זה מה שקורה
מניסיון. אני לא מצאתי דרך להחזיר את הגלגל לאחור. אשמח לשמוע רעיונות
 

D X 9

New member
אני משרה כלים כאלו בכיור מלא חומץ מהול במים

הרבה זמן - כמה שעות טובות. יוצאים כמו חדשים. ואני חושבת שלפעמים זה קורה בגלל עודף חומרים במים (מלח, סבון וכד')
 

D X 9

New member
הרבה חומץ מעט מים

הבעיה היא שהכלים צריכים להיות שוריים בתמיסה, והכיור (שלי) גדול, אז אני שמה בקערה גדולה, או בכיור פקוק. לבקבוק חומץ אני מוסיפה עוד כ-1/3 בקבוק מים, אפילו חצי. בקבוק חומץ לא יקר ככה שגם אם תשתמשי בשניים זה לא עולה הון.
 

keren310

New member
תודה על הרעיונות

אנסה ואעדכן. דרך אגב, שאלתי אתמול גם את אמא שלי והיא אמרה שיכול להיות שזה קורה בגלל שלפעמים אני משתמשת בטבליות עם הברקה + נוזל הברקה. אסור יותר מידי חומרים להברקה.
 
למעלה