כלי דם בולטים

F r a n k i

New member
כלי דם בולטים

אשמח מאוד לעזרתכם... אני מסיימת שנה ראשונה ולמטופלת שלי בסטאז' יש רשת מאוד יפה של כלי דם בולטים על כל גב כף הרגל ובעיקר סביב המלאולוס. היא בת 60 ויש לה בעיות סירקולציה - הגיעה עם רגל סגולה וקרה למפגש הראשון... השאלות שלי הן א. האם כלי הדם מעידים על משהו מלבד בעיות סירקולציה? ב. יש משמעות מיוחדת לאזור סביב המלאולוס? למה דווקא שם? יש לה היסטוריה של בעיות מפרקים - כאבים בכתפיים ובברכיים יתכן והם שם פשוט כי זה הקרסול? ג. האם ואיך אני יכולה להועיל בהפחתתם? תודה רבה! הפורום נפלא מעניין ורציני ואני שמחה להעזר בו כל פעם מחדש

F r a n k i

New member
תוספת...

התמונה ייפתה קצת את המציאות... הורידים והנימים מ-א-ו-ד בולטים! בכל מקרה כמו שאתם רואים הרגל מאוד מעניינת ומספרת הרבה ואני שמחה שזכיתי לפגוש אותה בסטאז' ולחוות איתה את חווית "המטופל הראשון". צירפתי עוד תמונה בשביל לשמוע מה דעתכם, אין לי משהו מסוים לשאול כי סה"כ הרגל מדברת בעד עצמה והכל תואם אותה ואת אישיותה - תמיד לבבית, כלפי חוץ הכל תמיד טוב ורק כשמתחילים באמת לדבר פתאום מתגלים הרבה בעיות, קשיים ופחדים. לצערי גם תמונה זו לא עושה עימה חסד והחסימות היטשטשו אבל לא נורא אני אשמח במה שאתם רואים ורוצים לשתף . תודה!

../images/Emo12.gif

שוב פעם הוילון והגליל לרגליים מסגיר את מכללת מדיסין
בכל מקרה, אני אתן למומחים לענות

avorly

New member
מומחים?!

כולם כלולים במומחים, גם את! אז קדימה - רוצים לשמוע מה את רואה.

avorly

New member
Franko, ברוכה הבאה באור ../images/Emo82.gifנו

לפני שיתחילו החברים להגיב (ובבקשה מכולם להגיב, כולכם יכולים להחכים אותנו), רציתי לשאול - האם הברק על הרגליים הוא כיוון שהן צולמו אחרי ריפלוקס או בגלל שהן ככה בטבעי?

csh018

New member
בעיות כלי דם מכיוון שאת מזכירה בעייה של

סירקולציה אני מבין שיש בעייה בדם העורקי (הנותן) וגם עפ"י הרשת היפה בדם הורידי (לקבל). ופה מכיוון שזה לא חומר לשנה ראשונה אני קופץ לאבחון נוסף והוא בעיית ורידים ברגליים, שצריך להגיב כלפיה יש בי"ס שאוסרים טיפול כאשר יש וריד בולט ( את צריכה לבדוק זאת). התנועה של הדם בוריד בעזרת השריר ואם יש בעייה כנראה שאותו אדם לא נע מספיק, בנוסף יתכן דלקת בוריד ו/או השסתומים החד כיוונים שנמצאים במקום. לגבי המיקום יתכן והמקור הוא בעייה של זרימה מכיוון גב תחתון ואותם חורים בעגן (פירומים) אשר מקשים על התנועה. בהצלחה שלומי

למעלה