כלים לגינה

גן פורח

New member
כלים לגינה

ברשותי גינה של כ-400 מ"ר.אני רוצה לעבד אותה ולגדל בה פירות וירקות אורגניים.מסביב,אני הולכת לשתול צמחי נוי, ולהקים גדר חיה.כיוון שבשוק יש היצע גדול של כלים שונים לגינה,היתי רוצה לקבל קצת הכוונה.במקרה של משור,מכסחת דשא,גוזם גדר חיה,חרמש,מפוח:מה עדיף?מוטורי או חשמלי?ובעלי איזה הספק?אני פשוט על ההתחלה,ורוצה להצטייד בציוד המתאים.

mazoneli

New member
קודם כל את צריכה להגדיר צרכים

ומה את מתכננת לעשות. משור
בשביל מה את צריכה לכרות יער בגינה
לדעתי מיותר. מכסחת הדשא קחי בחשבון שעם חשמלית צריך להפסיק כל 15 דקות עבודה + -, כנ"ל לגבי חרמש. יש לך גדר חיה
אם לא אז למה מגזמת
זה עיניין מאוד יקר באיזור ה 3Kש"ח. מפוח לדעתי מיותר, אלא אם תהיה לך ערוגת טוף שא"א לגרף.

גן פורח

New member
תודה

תודה על התשובה.על משור חשבתי כי יש בגינה כמה עצים גדולים ואולי אצטרך לכרות ענפים.לגבי הגדר החיה, אני עומדת לשתול אותה,אז אולי יהיה לי צורך במגזמת.אז אם לקנות,אני מבינה שעדיף ללכת על מוטורי,אז מאיזה הספק?אני הולכת לשתול ירקות והרבה עצי פרי.זה יהיה העיקר.מעבר לזה,גדר חיה מסביב למגרש.מקום קטן אולי לדשא ופינות נפרדות לצמחים שונים (כגון קקטוסים).

mazoneli

New member
אל תשימי את העגלה לפני הסוסים

אין לך עוד גדר חיה ואת רוצה מגזמת
, אולי תוכלי לגזם אותה ידנית, אולי עם החרמש עם חוט ניילון כל עוד הענפים לא מעוצים. בגינה פרטית את יכולה לקנות משור ידני מצויין באיזור ה 100 ש"ח וזה יספיק לך לגיזום עצים, לא צריך משור. לירקות ופרחים יש לך כבר את רוב הכלים שאת צריכה (שתי ידיים). חרמש לדעתי זה כלי שהוא חובה אם יש לך דשא שאת לא יכולה לכסח (צמוד לבית,קיר לא נגיש) אני מציע שקודם תעשי תכנון גינה תתאפסי על עצמך ואח"כ תשאלי שאלות קונקרטיות.

את צריכה

גדר חיה: מגזמה ידנית. אם הגדר גבוהה אז מגזמת תוכי מאורכת. גיזום עצים: את צריכה לקנות מסור ידני שמתחבר למקל. )ראיתי השבוע גננים שקיצצו עץ מנגו ענק והשתמשו בזה ולא במסור) דשא: את יכולה להשתמש בחרמש, לי אין מכסחת דשא יש לי רק חרמש חשמלי (אני אוסף כסף שקנות מוטורי כי אני משתמש הרבה). מקלטר,את,טוריה,כף שתילה, (אני אומר לך את זה בתור גנן, וזה הכלים שיש לי)

למעלה