כלים חד פעמיים

כלים חד פעמיים

ביום שבת הגיעו לארוחה משפחתית אצלי בבית 25 אנשים . חילקנו את המטלות (האוכל היה עלי) והאחיות לבית פיקסלר התחלקו בשתייה, בסלטים ובעוגות. אחת האחיות הביאה כלים חד פעמיים שכללו כל מה שהיינו צריכים לארוחה, החל מסכ"ום וכלה בקערות הגשה ומפות. היה כל כך כיף לסיים את הארוחה הענקית ופשוט לעטוף הכל במפה ולזרוק לפח. לחשוב שהיינו צריכות להדיח כל כך הרבה כלים .... בעעע.... מה לדעתכם עדיף? "כלים אמיתיים" או חד פעמי ?....

יש משהו מאוד כיפי בכלים אמיתיים

יחד עם זאת, גם אמא שלי נכנעה ומידי פעם כשמדובר באמת בכמות ענקית של אנשים (למעט חגים כמובן שאז הצד הפולני לא נותן להגיש בצלחות שהן לא "צלחות שבת"), היא מגישה בצלחות חד פעמיות. הסכו"מ לעולם יהיה אמיתי. יחד עם זאת, היא קנתה תחתיות מקש (ומארה"ב היא הביאה גם מפלסטיק) עליהן מניחים את החד פעמיות ואז זה נראה יותר יפה וגם יותר נוח להחזיק

happymam

New member
היום יש מבחר חד פעמי מאוד מיוחד

שממש כייף לארח איתם וגם כל היופי שכל פעם זה צבע אחר. נורא מגוון. שלא לדבר על הנוחות. והסכו"ם באמת תמיד ה"אמיתי". וכמובן שהכל תלוי ב.. מי האורחים?? כמה מרגישים איתם בנוח.

דורי56

New member
כלים חד פעמים

לא מזמן חיתנו את הבת . עשינו חינה בבית (70 מוזמנים) הכלים והמגשים החד פעמים הצילו אותי! כמו כן במימונה אני משתמשת בכלים חד פעמים .(באים המון אורחים). לגבי דברים במטבח שאצלי זה קבוע חוץ מהדברים שהזכרתם אני משתמשת בשקיות עם הריצרץ של סנו אני מאחסנת דברים במקרר בהם (במקום קופסאות) ובהקפאה. חוסך המון מקום.

דוריל'ה מזל טוב נשמה,

ותגידי... ככה יפה, לעשות דברים טעימים ולא להזמין? חסר לך במימונה לשכוח אותי.... בעצם, עדיף שלא...עד שלא אוריד את כל מה שהתווסף לאחרונה , אל תזמיני....

דורי56

New member
את צודקת../images/Emo140.gif

הגזמתי שאמרתי לא מזמן זה היה לפני 7 חודשים ( לא הכרנו אז) לגבי מימונה אשמח מאוד מאוד שתבואו זה בסדר גם אני בדיאטה (כל הזמן)
. תראי מימונה של רומנניה נשואה למרוקאי. נזכרתי במשהו נחמד פנינים של הבת שלי כשהיתה קטנה. בגן הגננת שאלה אותם מאיזה מוצא כל אחד. אחד אמר מרוקאי השני הודי כך עברה בין הילדים כשהיגיעה לבת שלי אז החכמה שלי
אמרה אני רומקאית ( רומניה + מרוקאית.) יום מקסים לכולם

Amalthea

New member
יש הרבה קבוצות

של אנשים שנפגשות למטרת בליסה וחברותא, שהפנימו את הנוהל של להביא כלים רבפעמיים מהבית ולשטוף אח"כ... עובד נפלא במיוחד עם כלי פלסטיק עבים (אלו של הילדים אפילו באים עם ציור של דורה
) בכ"א, גם אני עם כל ה-אהוווה האקולוגי - לפעמים נכנעת לכלים חד פעמיים (בעיקר כשאני גם מארחת הרבה יותר אנשים מכפי שאני יכולה לספק להם כלים). אבל משתדלת להתקמצן כמה שאפשר - על פסולת בכלל ופלסטיק בפרט.

פנומן 72

New member
אך ורק חד פעמי

מצד אחד נזק סביבתי - מצד שני חסכון במים. מה שמכריע הוא הטירחה - והרבה יותר קל להרים את המפה עם כל הכלים, לקשור ולזרוק מאשר לשטוף את הכלים.

איקא1

New member
כלךי חד פעמיים מקלים על חיים וזה טוב אבל

חבל שפוגעים באיכות הסביבה, אז אם לא חייבים , לא ממש כדאי.

חד פעמי

אצלנו מאומץ ממזמן !!! נו איפה המרצים על איכות הסביבה ??? בשל הסיבה שאנחנו מארחים המון כולל חברים של הילדים כולל העובדה שיש לנו מטבח פצפון עברנו לח.פ רק בארוחות המשפחה המצומצמת אנחנו משתמשים בכלים אמיתיים

noa555555

New member
אני מבינה את השיקול של חד פעמי

באירוח רב משתתפים שכזה. ומצד שני כשאני מסתכלת מכיוון הירוק והמיחזור זה פשוט צורח לי כל כך לשמיים. כך שיוצא אצלי שאפילו אם אני מתכוונת לחד פעמיים, אני מוצאת את עצמי שוטפת אותם אם הם במצב תקין, מה שהירוקים האלה הכניסו לי, אה? במקרה הנוכחי שלך, היה עדיף ללא ספק חד פעמי. (אם נסתכל על כמות המים שהיתה הולכת שם בשטיפה, והסבון לזיהום וכו , והמים החמים שבטח שהיית משתמשת בהם , והמריבה עם "מי ישטוף " וכו וכו חחחחח.

היה לי וויכוחון עם אמא שלי על הנושא

בשבת הקרובה , אנחנו חוגגים לאבי יומולדת 80 ומוזמנים בני משפחה , בערך 30 איש . אמרתי לאמא שלי שתקנה כלים חד פעמיים לארוחת הצהריים , אבל - אין סיכוי ולא בגלל איכות הסביבה , הדודות שלי הן יחסית עולות חדשות ואצלן השולחן ערוך טיפ טופ בלי קשר לכמות המוזמנים , צלחות וכלי הגשה מעוצבים , סכומים מהסרטים , מפית בד מעוטרת לכל אחד . אני מעדיפה את הכלים החד פעמיים לאירוע רב משתתפים שכזה .

קודם כל מזל טוב לאבא ../images/Emo65.gif

שנית- אני מה זה מירה את בעיית הכלים... יש לי אמא שגם אם אני אוכלת אצלה סנדוויץ' עם ממרח שוקולד זה חייב להיערך לפי כללי הטקס מבית המלוכה הפרנסיסקני בערך... מה זה מכה! כל הבית שלה עם כלים יקרים מקריסטל איכותי ויקר ולקח לנו ימבה זמן לשכנע אותה להסכים לארוחות נורמאליות עם כלים חד פעמיים. אצלינו במשפחה זאת מסורת - יש כמה חגים בהם אנו מתאספים כמה עשרות מבני המשפחה והחברים ופשוט אוכלים (משפחה ארגנטינאית אנחנו... והבשרים משחקים תפקיד , כן?), ככה שאחרי כמה צלחות קריסטליות של באקארה וכו' שנשברו היא הסכימה לחרוג מנהלי הטקס, אבל רק לאירועים האלו שבהם אנחנו כמה עשרות... צחקתי מהמפית בד...אצלינו זה עם חבקים והכל...

/tapuzforum/images/emo6.gif איףףף הארחנטינוס האלה

יקירתי , אני ילידת פרגוואי , הורי וכל המשפוחה המורחבת מארחנטינה , אבל אסאדו אין מצב שאוכל בצלחת חד פעמית . אגב , בשבת יהיו אמפנדס ואלפחורס

ממממ

בואי לנצרת עילית . האמפנדס שלך נראות מעולות , אני אכין את האמפנדס לצימחונים במשפחה . ואין על האלפחורס של אמא שלי , הכי טעימים בעולם כולו /tapuzforum/images/emo70.gif

יאאא.... כשהכנתי עשיתי גם את הצמחוניים, עם

תירס וסלסה בלאנקה (בשאמל), התעלפות רבתי נרשמה במחוזותינו.... והאמת היא שאני מתכננת עם הבעל להגיע זה מכבר לנצרת ותצחקי למה... יש לבעלי איזה דוד זקן ש... קורא בקפה, אבל מה זה קורא... חבל"ז, כשהתחתנו הוא אמר לנו דברים שאחד לאחד קרו (ומי היה מאמין, כן ?...) ולאחרונה גם הוא וגם אני התחלנו לדבר עליו ש... יאללה... עברו הרבה מים בירדן וצריך לשמוע מה יהיה ב- 20 שנה הקרובות. האמת היא שהוא ידוע כמכשוש אמיתי (במובן הטוב של המילה) , ונראה לי שבקרוב מאוד נגיע. אני לא אפול עליך, אל תדאגי (עם המשקל העכשווי שלי את כן צריכה לדאוג...) אבל אודיע לך, ואם יתאפשר לך ניפגש לחיבוק ודי. אבל תעשי טובה... תגידי לאמא שאת המתכון לאלפחורס אני כן רוצה. הילדים אצלי מטורפים על זה ובכל פעם אני מנסה מתכון אחר. אשמח לאחד פצצה !

nrya

New member
בוקר טוב, אריאלה בבקשה תני הדרכה לסגירה היפה

של האמפנדס. כמה שאני מנסה איני מצליחה להגיע לסגירה יפה כזו.

למעלה