כלים ברוק מתקדם

meandmeandme

New member
כלים ברוק מתקדם

עברתי בחפיפות על החוברות של חלק מאלבומי הפרוג שלי וגילתי יש שם כמה כלים שאני בכלל בכלל לא מכיר. אם תוכלו להסביר לי מה זה כל דבר אני אשמח. אז הנה: Recorder (זה סוג של חליל נכון? אבל מה בדיוק) Vibes Tamboruine Oboe Duffle Coat Mini Moog ARP Odyssey Woodwind זהו אני חושב וגם מה זה הVC23 הזה שיש בדארק סייד? תודה

mr oysterhead

New member
או קיי

Recorder זה מכשיר הקלטה, אני מנחש שהכוונה זה כמו סמפלר עתיק יומין :), ואני מנחש שראית את זה בדארק סייד אוף דה מון Vibes ויברפון אם אני לא, כמו קסילופון רק קלידי מתכת. Tamboruine סוג של תוף Oboe אבוב, כלי נשיפה מעץ ממפשחת הקלרינט והבאסון Mini Moog מוג, הוא אורגן, מיני מוג הוא פשוט גרסה קטנה יותר שלו כנראה.. Woodwind שם כולל לכלי נשיפה מעץ (כולל גם כלי נשיפה ממתכת עם עלה, סקסופונים לדוגמא). VC23 זה סינטיסייזר...

pasteran

New member
חיחי

אני שמח שאני לא היחידי שהתמם לחשוב שרקורדר זה סוג של סמפלר. עד שפעם שמעתי אלבום שאין מצב שיש בו משהו כזה והמילון הורה על חלילית (כן, הדבר המצחיק שלמדנו לנגן עליו בכיתה ד'). בכל אופן האבוב (ואחותו הקרן האנגלית) והבאסון אכן באותה משפוחה אך הקלרינט דווקא לא. כמו הסקסופונים כך גם הקלרינטים נמצאים באזור הדמדומים בין עץ למתכת- מבחינת חוקרי כלי נגינה, ברי שקלרינט עשוי מעץ וסקסופון ממתכת. ומוג (הקישור למינימוג) אינו אורגן אלא סינתיסייזר אנלוגי מחלוצי התחום. כמו גם ה- VCS3 (שזה דגם) וה- ARP (חברה), כבר בטומי המי השתמשו בהם. מהקישור למוג תמצא פירוט על כולם אם אתה בעניין. ואם נתקלת ב- Reed זה גם כלי נשיפה מעץ בכללי (בלי סקסופון נראה לי) ולפירוטים יש לאולמיוזיק (אויש הם גדולים) מילון כלי נגינה. המורה ללשון הייתה כועסת על ריבוי הווים... אבל מאוחר!

orbiti

New member
סקסופון וקלרינט

נחשבים לכלי נשיפה מעץ כיוון שהפיה שלהם עשויה מעץ, וזה למעשה מה שקובע.

עמית ע

New member
במילון אנגלי-עברי ניסית?

היית מוצא תרגום לרובם: Recorder - חלילית Vibes - ויברפון (כמו כסילופון) Tambourine - תוף מרים Oboe - אבוב Duffle Coat - זה כלי נגינה מיוחד במינו - ראה את התמונה המצורפת. איפה ראית שניגנו בזה? ARP, VC23, Mini Moog - סינת'יסייזרים ישנים Woodwind - משפחת כלי הנשיפה מעץ (חלילית, אבוב, קלרנית וכו'). Brass לעומת זאת היא משפחת כלי הנשיפה ממתכת (חצוצרה, סקסופון, טובה, קרן יער וכו').

Yudokolis

New member
Duffle Coat

אנדי וורד, המתופף של קאמל, השתמש בזה ב"סנו גוס" או "מיראז'" (או שמא "מונמדנס"?) באחד הקטעים. ועל כך אמר אנדרו לאטימר תוך הזלת דמעה "הוא היה כזה מתופף יצירתי".

זה פשוט מאד:

יוצקים לתוכו רוטב ויניגרייט איטלקי. תולים את זה מעל טבון לוהט וממוללים אותו. קולות הטיפות המתנפצות על הטבון הן הן צליליו המופלאים של ה- Duffle Coat

קרימזון

New member
אני לא מכיר

הרבה אנשים שהיו נופלים לזה :) (רוטב ויניגרט? תעשה לי טובה.)

Yudokolis

New member
ועוד כלים

הקראמהורן שגריפון השתמשו בו - קרן מעוקלת שמשמיעה צליל מצחיק. שולמנברי או איך שקוראים לזה - כלי מטופש שהשולמנים של ג'נטל ג'יאנט פיתחו ומנגנים עליו בפתיחת Playing The Game. ווקודר - לא כלי, אלא אפקט שמאחד בין גלי הקול של קולות אנושיים וכלי נגינה, כדי ליצור דברים מגניבים (ריקוד ההוביטים, למשל). עוד בהמשך?

HelterSkelter1

New member
לא קשור לפרוג כל כך...

אבל בכל זאת מעניין - איך נקרא הכלי הזה שעושה את ה"סירנות" ב Good Vibrations של הביץ' בויז?

Theramin

כלי שהשפיע רבות על ממציא המיני מוג רוברט מוג. אני חושב שבשיר הספציפי הזה, התרמין לא היה זהה לדגם המקורי, אלא היה פיתוח של מוג. http://www.bbc.co.uk/science/playground/theremin1.shtml

HelterSkelter1

New member
מכיר למשל את הכלי "Ashtray"?

כן, כן... בקרדיטים של Thinking Plague - In Extremis המצויין, דייב קרמן מתופף על מאפרה, בנוסף לתופים והברכיים של עצמו

CaerBannog

New member
דייב קרמן מתופף על פאקינג הכל...

אם מקשיבים לפוניטס אוף ויוו למשל, אפשר לשמוע שהמערכת תופים שלו מורכבת מכל מיניי דברים הרבה פחות מקונבציונלים מבקבוקי זכוכית לסתם צינות ממתכת ומה עוד שאתה לא רוצה... המממ, דבר איתי בקשר לדיסק הוא של הט'ינקינג פלאג...

למעלה