כלים בפסיכולוגיה

כלים בפסיכולוגיה

שלום ברצוני לדעת באילו כלים משתמשת הפסיכולוגיה כדי לפתור סוגיות? לדוגמא, אני יודע שאחת הדרכים היא להביא את המטופל להבנת הגורמים לבעייתו. אוקיי מה הלאה? האם ברגע שאני מבין מה הביא אותי לבעיה זו או אחרת אני אמור לדעת את הפתרון? דבר נוסף שמעניין אותי, האם הפסיכולוגיה עברה שינוי עם הזמן? האם ניתנו לה כלים נוספים מאז שהחלו להשתמש בה? נניח היפנוזה. היום שומעים על זה יותר מבעבר. מדוע? תודה פרח|

nutmeg

New member
כלים?

האם אתה מתכוון לשיטות טיפול וגישות שונות בפסיכולוגיה או לאמצעים שהם מעבר לדיאלוג בין המטפל והמטופל? דרך אגב, גם על היפנוזה אתה יכול להגיד את אותו משפט שאמרת קודם: "טוב, אז היפנטו אותי ועכשיו אני מבין את שורש הבעייה... ומה עכשיו? איך אני אמור לדעת איך לפתור את הבעייה?"

אני יכולה להגיד לך את הכלים

אידית שושני אומרת שהשיטה הכי טובה היא עם ארטיק
כמה שהארטיק יותר טעים ומפתה ככה גם המטופל (במילים עדינות) או המשוגע (בתיאור ישיר).... אידית שושני אומרת שצריכים ארטיק טוב ולא להתקמצן על כסף... ואם יש בעיה בתקציב אז לא להיות פסיכולוג

nutmeg התכוונתי ל...

קודם כל שלום לך ותודה על התשובות. התכוונתי לשיטות טיפול שונות, מהןבעצם?? אגב, האם יש לך רקע בפסיכולוגיה או בתחום דומה? לפי התשובות שלך נראה שכן. תודה ולהת'

nutmeg

New member
שיטות או גישות שונות

בפסיכולוגיה "יושבות" על תאוריה. למשל הגישה הפסיכואנליטית כיום היא זו שהכי קרובה למישנתו של פרויד, יש כמה וכמה גישות דינאמיות שהן פיתוח של הגישה הפסיכואנליטית, יש גישות בהביוריסטיות, גישות קוגניטיביות, גישות חינוכיות... כמו כן גישה הומניסטית אקסיסטציאלית - ואולי שכחתי עוד כמה בדרך. מי שלומד לטפל בבני אדם לומד אודות כל הגישות, אבל בתהליך של גיבוש האישיות המקצועית, תוך כדי עבודה והדרכה צמודה, מתביית המטפל על גישה טיפולית המתאימה לו לאישיותו, ול"אני המאמין" שלו.

למעלה