כלייזמר לחתונה

ishaygr

New member
כלייזמר לחתונה

למשהו יש הצעה למחרוזות שירים של חתונה וחופה בסגנון כלייזמרי?

ishaygr

New member
כליזמר

הקישור שהבאת לי יש בו שירים חסידיים, אני רוצה בבקשה ניגוני כליזמרים. נניח, חופה- איזה ניגונים מנגנים בחופה כלייזמרית? איזה ניגונים מתאימים.

קשה לכתוב שמות של ניגונים

כי רוב הניגונים הם ללא שם שיכול לשייך אותם לניגון

ishaygr

New member
אפשר אולי...

קודם כל אפשר לנסות לכתוב כאלה שיש להם שם, (אני מדבר עכשיו רק על חופה). נניח לדוגמא: 1. עוד ישמע אלה שאין להם שם אפשר לכתוב את הארבעה-תווים ראשונים כדי שאני אדע בכלליות למה אתה מתכוון. לדוגמא: 2. F D F D F D C C Bb a בתודה מראש

ishaygr

New member
אני לא יודע....

בינתיים אני רוצה לדעת לנגן בעצמי. אז אתה יכול בבקשה לכתוב? (לפי סדר הזמן בחופה)

קצת קשה...

שמח תשמח תהא השעה הזאת ניגון החופה עוד ישמע ועוד על זו הדרך

ishaygr

New member
איזה ניגון החופה?

תכתוב לי בבקשה את התווים הראשונים כדי שאני אדע למה אתה מתכוון. אני מכיר ניגון שהולך ככה: C D E E E E F E D E C D C D E F E D C E האם לזה התכוונת? נ"ב. אם אתה מכיר/יש לך קובץ תווים/חוברת/ספר/מסמכים שיש בו/בהם תווים לניגוני ושירי חתונה?

ishaygr

New member
אז איך אתה נגן?

איך יכול להיות נגן כלייזמר מקצועי שלא יודע תווים?

BobMarly

New member
אם יורשה לי,

ישנן מספר הגדרות לנגן כליזמר מקצועי. הגדרה אחת זה שהנגן מתפרנס מנגינתו. הגדרה נוספת היא הגדרת כישורים. ונדמה לי שתוים אינם כישורים שמגדירים את הנגן כמקצועי כן או לא בפרט בתחום כליזמר בו נדמה לי שרבים מהנגנים (אם לא רובם) אינם יודעית תוים אלא מנגנים משמיעה בלבד. כך גם המצב במוסיקת הרוק. לא כך המצב בג'ז ובמוסיקה קלסית שם היצירות הרבה יותר מורכבות וללא תוים יקח למבצעים ים של זמן ללמוד את היצירה. דווקא במוסיקת רוק (או מוסיקה קלה) , החברה שבטופ יודעים תוים למשל במוסיקה הישראלית (יוני רכטר,שם-טוב לוי, שלמה גרוניך, מתי כספי ואחרים). כבר דיסקסנו את עניין התוים בעבר עם יתרונותיהם וגם חסרונותיהם (במוסיקת כליזמרים) . וזהו נושא שבעיני הוא עניין של גישה במוסיקה זו.

מצטרף לר' בוב

הדברים נכונים.חוצמיזה,לא למדתי מוזיקה.למדתי זמן קצר כשהייתי ילד רק את צורת הנשיפה וקצת תווים למתחילים במשך זמן די קצר.אולי חצי שנה.הכול נשכח.אם "מקצועי" זה שם נרדף ללימודים וחזרות אינסופיות עם מורים ומרצים,אני ממש לא בעסק

ishaygr

New member
איפה יש...

איפה יש בארכיונים של הפורום על הנושא הזה שהזכרת?

BobMarly

New member
חפש תוים

בפורום ותראה כמה תוצאות תקבל --- ים תוצאות. ורבות עם הדיון בנושא זה.

למעלה