כליזמר מרוסיה

jack0

New member
כליזמר מרוסיה

אולי לא לגמרי מדויק במלוא מובן המילה אבל די דומה. יש לי פה שיר רוסי ישן בשם באבושקה זדארובה "סבתא בריאה"
אולי למישהו מכם יש יותר פרטים על השיר. בכל אופן מניגונים רוסיים מהסוג הזה, ניתן להבין על ההשפעה של המוסיקה הרוסית על ניגוני הכליזמר, ניתן למצוא הרבה מוטיבים רוסיים בניגוני הכליזמרים שלנו. ואם כבר רוסיה, אז אולי מעניין אתכם איך שרים את "הבה נגילה" ברוסיה אז הנה זה כאן

משהו משהו!!!

אהבתי מאוד את המנגינה והביצוע! חבל שסבתי ע"ה איננה כבר בין החיים,היא נולדה בעיר פוניב´ז בליטא וגם גדלה שם היא עלתה ארצה בגיל 28 ותמיד היא הייתה שרה לי שירים ברוסית:))) גם את המנגינה הבה נגילה אהבתי:))) כפי שכתב יעקב שלנו גם אותי מעניין אם מישהו יכול לספר יותר על השיר הראשון:))) במשך היום אני אעדכן בלי נדר את הניגונים החדשים ברשימת קישורי הפורום

המסורת החב"דית...

לפי מסורת חסידי חב"ד, הניגון (מנגינת) הבה נגילה, הוא ניגון ריקוד חב"די וותיק, שהוחרם ונאסר לשירה מאז ניכסו אותו הציונים לעצמם. ואגב, בסיורי המפורסם באיסטנבול, בילינו (יותר מ)ערב אחד במועדון ריקודים מקומי, כזה עם זמר ומלווה באורגן חשמלי, ופתאום אני שומע אותם שרים "הבה נגילה" עם כל המניירות הטורקיות, ולהפתעתי הרבה, הקהל, צעירים וצעירות מקומיים, הצטרף לשירה!. >אולי הם מגזשע חב"ד?<

השיר מאוד נפוץ במוסיקה הבלקנית

אני לא ידוע איך הוא הגיע אליהם. יש לי דיסק של נגן בשם יורי יונקוב, נגן יגוסלבי (שיכור) שמנגן גם את הבא נגילה. אגב, אתאיסט, מה עם השיר ששלחתי לך ? אולי תעלה אותו לכאן ?

jack0

New member
ואני שמעתי

שהניגון הוא של חסידי סלונים. המילים של "הבה נגילה" חוברו לרגל הכרזת המדינה באו"ם ב -48 איני יודע ע"י מי, ואומצו למנגינה הישנה, ומאז התפרסם בעולם בתור "הבה נגילה". ולפי המסורת שהניגון הוא של חב"ד, או בכלל ניגון בלקני עתיק, כנראה שהכל נכון.

למעלה