כלב תוקפן

rotem19852

New member
כלב תוקפן

אני צריכה עזרה סוג של התייעצות:

לפני כמעט שנה מצאתי גור כלבים, לקחתי אותו ואמצתי אותו, בגיל בערך 3 חודשים הוא הראה סימני תוקפנות וכבר אז לקחתי מאלפת, המצב השתפר אך עדיין פה ושם יש לו תוקפנות.
היום הכלב בן שנה והסימני תוקפנות ממשיכים, לקחתי מאלפת אחרת שבאמת עזרה והכלב השתפר , אך משום מה לפני כחודש הוא שוב החל להיות תוקפני כלפיי , הוא החל לתקוף אותי כשאני יוצאת מהחדר.
הכלב הוא כלב בינוני, מסוג כנעני, הוא כלב חמוד.
ההורים שלי לוחצים עליי שאמסור אותו לשמירה (הוא היה במיונים במשטרה ובשבס ולא התקבל כי הוא תוקפני מדיי ופחדן).
קשה לי לחשוב על בכלל למסור אותו למקום שלא אדע מה קורה איתו, הוא כלב שאם אני לא שם הוא לא יסתדר,
אמרו לי ללכת לוטרינרית התנהגותית ולתת לו פרוזאק , השאלה אם דבר כזה יעזור באמת יעזור לפחדים שלו.

כשאני יוצאת איתו לטייל זה רק אם מחסום ורצואת חנק כי הוא ממש מושך, ואני מפחדת שיום אחד ייקרה מצב והוא יתקוף מיהו ברחוב ואז אני יימצא את עצמי בבית משפט אם הרבה חובות.
הבעיה היחידה שלי זה בטח כמו של כולם היא בעיה כספית ואני השקעתי מלא מלא בכלב אם זה באילוף, נטורפותית כלבים , ועוד דברים.

השאלה היא מה לעשו האם למסור אותו זה באמת הפתרון?

war path1

New member
למסור זה לא יהיה פתרון

הכלב כנראה תוקפן כי הוא פוחד. את צריכה ללמד אותו שאין ממה לפחוד על ידי התנייה חיובית של דברים שמעוררים תוקפנות אצלו.
יקר לך מאלפת? השאלה כמה את אוהבת את הכלב הזה. אני גם נתקל בהרבה קשיים כלכליים כמו רובנו פה בפורום אבל מבחינתי אני אלמד ויעבוד במקביל בשביל לפרנס את הכלב שלי כדי שיהיה לו חיים הוגנים.
אם תמסרי אותו הוא ייתקע בכלביות לנצח בגלל זה וכנראה שיומת בשלב כלשהו.

war path1

New member
וגם לדעתי הפרוזאק

רק יוריד צוקפנות לא יעלים פחד.
נשמע כמה בעיה התנהגותית לכל דבר כי עובדה שזה עבד עם מאלף.
ברור שזה עבד לכמה חודשים כי צריך לדעת להמשיך להתאמן על זה גם שהבעיה נעלמה. זה מהות האילוף-זה לנצח)במושג חיי כלב(
השאלה היא מה את רוצה?פתרון מהיר או מתמשך?!

בהרבה מקרים

תרופות מרגיעות תומכות ומקלות על תהליך האילוף.
הרופאה שאני מכירה,ד"ר עפרה גלילי , מתנה את מתן התרופה בתהליך אילוף בעזרת חיזוקים חיוביים להצלחת הטיפול.

למעלה