כלב רועד

• פותח הנושא orzr
  • פורסם בתאריך

orzr

New member
כלב רועד

לפני כשבוע וחצי היתה על הכלב שלי (סמוייד מעורב, די קטן, בן 15.5 אבל מתנהג כמו בן 5) התקפה קרציות שכמותה לא ראיתי בחיים!! כל הגוף שלו היה שטפי דם מהעקיצות. יום למחרת שגיליתי, לקחתי אותו לתספורת ולוטרינר, שנתן לו זריקה וכדורים נגד אי קרישת דם. אבל-- מאותו היום (תספורת+ טיפול), יש רגעים שהוא עומד ופשוט רועד... אני לא יודעת אם זה מקור( בכל זאת- יולי וזאת גם לא התספורת הראשונה שלו...) או שזה משהו שממש צריך להדאיג אותי.... רוב הזמן הוא כרגיל, אבל פתאום הוא נעמד מולי ומתחיל לרעוד... לקחת לביקורת?

בהחלט ייתכן

מצב בו יש קדחת קרציות, ולא יופיע חום בהכרח. או לחילופין, שכאשר הוט' בדק, הכלב לא היה חולה, ועכשיו הוא כן. צלצל לוטרינר להתייעץ איתו. רפואה שלמה, ותעדכן אותנו.

orzr

New member
הרגע חזרתי מהוטרינר

שוב בדק חום...בדק ריצוד עיניים וכו'- אין כלום. הוא אומר שנהיה במעקב, כי ייתכן שמתפתח אצלו משהו נוירולוגי....(אמאל'ה!!!!!). אני מקווה שלא... ואולי זה רק תופעות לוואי של הקרציות או התספורת או כל משהו אחר לא חמור... תודה ושבת שלום!

sunrize1

New member
כשהוא רועד מולך

נסה לשים לב אם הוא מתקשה לעמוד ואם הוא רואה היטב וכמה זמן זה נמשך. זה די מזכיר לי את התקפי האפילפסיה של הקטנה שלי, אבל יכול שזה לא זה. אני מקווה שאני מתבדה והכלב שלך רק מבוהל מהתקפת הקרציות ומהזריקות והתספורת.

orzr

New member
זה מה שהוטרינר בדק....

אבל הוא פשוט מתנהג רגיל... כאילו קר לו. ואז אני ניגשת אליו ומלטפת אותו קצת... וזה עובר.

תרגישו טוב

רצוי מאוד לא לספר סמויידים, הפרווה הכפולה היא חלק חשוב ממערך ההגנה של גופם, מה עוד שהיא צומחת לאט. אז תשגיחו עליו טוב מחשיפה לשמש, ומכל דבר העלול לפגוע בו. לזכור כי בתקופה זו רגישותו הבריאותית גדולה. בהצלחה.

דונינה

New member
תודה סיימון על החיזוק ../images/Emo45.gif

לפני שנה סיפרתי את הסמויאדית שלי וזה היה ממש סיוט הספר עשה לה גלח רציני עם המון כוויות בגוף וכל העור הוורוד והעדין שלה היה חשוף .טוב היום ברור לי שהוא לא ממש ספר טוב אבל אז הימליצו לי עליו . לפני כמה ימים כשטיילנו בטבריה ניגשה אלי מישהי ואמרה לי שהיא פעילה בעמותות ואם אפשר לבקש ממני משהו והצביעה על סם, התחילה להסביר לי שלכלבים האלה מאד חם פה בארץ ואני חייבת לספר אותה לטובתה , ניסיתי להסביר לה שהפרווה מגנה מחום ומקור ואנחנו מסרקים אותה די הרבה למרות שכבר אין נשירה חזקה עכשיו ,וזהו היא לא כל כך קיבלה את מה שאמרתי , אבל אני כבר לא אספר אותה שוב.!

תודה לך, גם לי יש סמויידית.

הנה ברגעים אלה אני נותן לה ארטיק בטעם פסיפלורה. אגב, כמה זמן לקח לשלך להצמיח מחדש את פרוותה?

shima

New member
סיימון למה שלא תשים כבר

תמונה של הכלבה שלך בפורום? צברת כבר מספיק ותק

דונינה

New member
זה לקח בערך 4 - 5 חודשים וזה היה ממש ../images/Emo31.gif

הנה דוגמא , מסכנה שלי, היא גם לא הפסיקה לגרד בזמן גדילת השיער .

גם לי כל הזמן ממליצים לספר

אבל אני לא מסוגלת לעשות לו את זה. אני מברישה אותו כל יומיים בערך ומקווה שזה יקל עליו. ראיתי לפני כמה ימים כלב כמו אייס מסופר ונראה לי ממש מכוער. מה גם שהפרווה שלו צומחת לאט ומסולסל ונראה לי שיגדלו לו ראסטות לפני שיגיע למצב מלא. לי בכל אופן קשה לקבל את ההחלטה לספר אותו. משאירה ככה בינתיים.

good girl 21

New member
נראה לי שמה שיש בסמוידים זה הפרווה ...:)

בטח מאוד חם להם...אבל נראה לי כשמורידים מהם את זה הם מרגישים שחלק מהם נעלם. ובגלל זה מוזר להם.

למעלה