כלב עושה עלייה

כלב עושה עלייה

שלום חברים. אני מבקשת מידע איך להעלות כלב לארץ ומהן העלויות? מדובר בפומריניאן שיש לו את כל החיסונים ומשקלו פחות מ-10 ק"ג. בתודה

be_roo

New member
יש שני תחומים בעניין

האחד הוא הבירוקרטי, וכאן דווקא הבאת כלב לישראלי אינה בעייתית במיוחד. הוא צריך להיות עם חיסונים מתאימים שאותם קיבל בתוקפת זמן מסויימת - הנה קישור לאתר המכס שם יש פירוט. מבחינה לוגיסטית, אין לי כל כך מושג, מעולם לא עשיתי זאת. יש לדבר ולראות עם חברת התעופה מטיסה בע"ח. אם מדובר בכלב קטן יתכן וניתן להיס אותו בתא הנוסעים עם בעליו, אם לא, הוא יאלץ לטוס בתא המטען (אל דאגה, באיזור מיוחד המוקצה ומותאם לבע"ח (מחומם)), ואז יש למצוא כלוב הטסה מתאים שעומד בקריטריונים של חברת התעופה ומתאים לכלב.

דינהקרן

New member
אין בעיה

בכל חברת תעופה יש כללים קצת שונים אז באמת צריך לברר בחברה שאת טסה. אני הטסתי גם כלבים וגם חתולים. הכלבים (בגלל הגודל שלהם) נסעו בתא המטען והיו בסדר. בטיסות ארוכות (המשך) אפשר לקבל את הכלב בין טיסה לטיסה ולעשות סיבוב כדי לחלץ עצמות. החתולה טסה איתי במטוס, בתוך הכלוב נסיעה שלה. בכל מקרה כדאי לא להאכיל 12 שעות לפני הטיסה ולקחת נייר עיתון למקרים דחופים. אז העלות היה 150 דולר להטסת חיה, היום ממש אין לי מושג. בהצלחה

הכלב כבר הגיע לארץ

בטיסת אל-על מניו יורק והכל הלך חלק. הכלב היה בתוך הכלוב למרגלות הבעלים. עדיין העלות 150$

למעלה