כלב מקיא

כלב מקיא

אף פעם לא משעמם לנו
צ'ארלי מקיא מהבוקר, בהוראת הוטרינר הפסקנו לתת לו אוכל לעשרים וארבע שעות, וטפוטפוטפו בינתיים הוא הפסיק להקיא, הוא יחסית ישנוני, אבל כשהוא ער הוא בסדר גמור. אבל הוא מסרב לשתות מהצהריים, סביבות אחת. מתי להתחיל לדאוג מהתייבשות, והאם ישנם סימנים שאני יכולה להבחין בהם להתייבשות? תודה רבה!

דיי איך את לא מעדכנת ??

כמה הוא הקיא ? מסרב לשתות לגמרי ? או שאת מנסה לשדל אותו והוא לא רוצה ? בעקרון הוא יכול להסתדדר גם בלי שתיה - השאלה כמה הוא הקיא. יכול להיות שבלי קשר לכלום הוא אכל משהו בחוץ ? סימני התייבשות ... שיטה ביתית: להרים את העור בעורף: אם הוא חוזר מהר למקום קרוב לוודאי שהוא לא מיובש, אם הוא נשאר בצורה שהוא הורם או חוזר לאט למקום קרוב לודאי שהוא מיובש. החלמה מהירה.

עדכון בוקר

ניסיתי את השיטה הביתית, אז כנראה שהוא לא מיובש
. מי ידע שאני אהיה כל כך שמחה מעור שחוזר למקום. הוא התחיל אתמול בבוקר, הוא הקיא ממש טיפונת (כי זה היה על הבוקר והוא לא אכל כלום מהלילה שלפני), ואז אחרי שלוש שעות עשה פרצופים מסכנים של "אני רעב", בגלל שזה כבר קרה פעם והוא אכל אחרי זה והיה בסדר, נתתי לו שליש מנה, והוא אכל אותה והיה בסדר גמור. אז בצהריים נתתי לו כמעט מנה רגילה (150 במקום 200/250 שהוא בדרך כלל אוכל) יחד עם האנטיביוטיקה שלו ואת זה הוא כבר הקיא אחושילינג (אבל אחרי איזה שעה). נלחצתי בעיקר בגלל האנטיביוטיקה, אבל הוטרינר אמר לתת לו שוב וזהו, ולהפסיק לתת לו אוכל עד היום בצהריים. בינתיים הוא הספיק להקיא גם בלילה עוד פעמיים (כמו בבוקר, ממש כלום כי הוא לא אכל...). אם הוא יקיא שוב עד הצהריים ניקח אותו לוטרינר. או שבכל מקרה אני ארים טלפון. הוא פשוט לא הולך לשתות מאתמול, בינתיים הצלחתי לשכנע אותו ללקק מים מהידיים שלי, זה נראה לי עדיף מכלום. לא נראה לי שהוא אכל משו בחוץ, לפחות לא בשבוע האחרון. אנחנו מה זה מקפידים איתו, אבל מי יודע, הוא כל כך זריז בשטויות האלו
, אבל בדרך כלל גם אם אנחנו רואים שהוא אכל משהו אנחנו מוציאים לו את זה מהפה. ותודה

החלמה מהירה

לפעמים עדיף גם בלי מים - גם זה מגרה להם את המים להקיא. טוב נראה מה הוט' שלכם יגיד היום

אני כנראה קצת יותר מחמיר

מהוטרינר שלך, כי אני מעדיף שכלב שמקיא יותר מפעם - פעמיים ולא שותה ונראה ירוד יגיע להבדק. הנקודות החשובות לבדיקה הן רגישות במישוש בטני, חיוורון של הריריות, סימני דם בהקאה או בצואה/שלשול?. לגבי ההתייבשות - יש מין סקלה של הערכת התייבשות שמשתמשים בה ברפואה וטרינרית. זה הולך בערך כך: 5% - עפ"י היסטורה בלבד, לא ניכר קלינית - הקאות וחוסר שתיה במשך יום שלם למשל 6-7% - ירידה בגמישות העור, יובש ריריות הפה 8-9% - שקיעת עיניים, עליה בקצב לב ונשימה, חולשה 10-12% - התייבשות קשה - סימנים קליניים קשים יותר של מערכות שונות, דופק פריפרי חלש, מצב מנטלי והכרתי ירוד 13-15% - התייבשות מסכנת חיים הכלבלב שלך בוודאות מיובש, השאלה היא כמה. מקוה שהכל יסתדר מהר.

הקאות

במקרה שלך, כדאי ללכת לוטרינר, ולו כדי לברר שהוא אכן מקבל את תרופותיו כראוי. כאשר הוא מקיא - קשה לסמוך על כך שהתרופות נספגות, מה גם שיתכן וההקאה היא תגובה לאחת התרופות. אם אני זוכר נכון - גם כך הוא די חולה. אולי לא צריך לגשת אל הרופא באמצע הלילה, אבל היום בודאי שצריך.

מעדכנת

חדשות טובות, וחדשות קצת פחות טובות. בגזרת הטובות - עשו לו בדיקת דם היום אצל הוטרינר, ורמת הטסיות שלו בסדר גמור
, אז No more קדחת for us. נסיים את האנטיביוטיקה (עוד שמונה ימים), אבל הוא כבר עכשיו בריא לגמרי. לחדשות הפחות טובות, הוא מקיא מהדוקסילין, ולכן ימשיך ככל הנראה להקיא במרץ בשמונת הימים הקרובים
, אבל העיקר שהוא בריא
. (הוטרינר אמר שכל התופעות הללו, ההקאה, והשתייה המרובה, וגם העייפות זה מהדוקסילין..., מוכר לכם?). הרבה תודה לכם על כל העזרה בתקופה האחרונה
, קרמבו וצ'ארלי.

דוקסילין והקאות

אכן דוקסילין עלול לגרום לרגישות במערכת העיכול. כאשר אני לקחתי דוקסילין סבלתי ביותר מהכדור, הרבה יותר מאשר מהמחלה שבגללה קיבלתי את הדוקסילין (והמינון באנשים הרבה יותר נמוך). רצוי לתת את הכדור על בטן מלאה, לאחר אוכל (לא מוצרי חלב). וניתן לפצל את המנה. לרוב נותנים מנה אחת ביום, אך אפשר לפצל אותה לשתיים. זה בהחלט עשוי להקל על תופעות הלוואי (ולי כואבת הבטן רק מלחשוב על זה)

הוא תמיד מקבל את המנה עם האוכל

הפרייאר דוחף לפה כל מה שיש בצלחת האוכל שלו, עלינו על הטריק ומאז אנחנו פשוט שמים לו את הכדורים בתוך הקערה... אני אנסה לפצל לו את המנה (הוא מקבל שניים ליום בבת אחת, דוקסילין 100 מ"ג), אולי זה יעזור לו, המסכן. מוזר לי שזה התחיל אחרי יותר משבועיים שהוא כבר לוקח את הכדור... השפעה מאוחרת? רק בריאות לכולנו.

אפשר להמשיך בזריקות!!

זה פעם בשלושה ימים, ומאד עדיף על ההקאות האלה. בנוסף - דוקסילין גורם לגירוי בושט ויכול לגרום דלקת בושט בגלל ההקאות שלו (אחרי שהציפוי נמס כבר) נקודה נוספת היא שכשמקיאים ככה - קשה מאד לדעת כמה נספג.

זריקות

אלו זריקות דוקסילין? כלומר, אותו חומר רק בצורה שונה? בינתיים הוא לא מקיא, התייעצתי עם וטרינר נוסף, שאמר לי לתת לו את הכדור שעתיים אחרי האוכל (מה שמעלה עוד שאלה מעניינת, אחרי האוכל ויחד עם האוכל אינם היינו הך?), כיוון שבמזון פרימיום יש קלציום כמו במוצרי חלב (דרך אגב, הוט' שלנו לא אמר לא לתת לו מוצרי חלב, ואנחנו כן נותנים לו ללקק יוגורטים, כמובן שעכשיו נפסיק), ולכן התגובה במערכת העיכול היא כה בעייתית. אז לתת לו את הכדור שעתיים אחרי האוכל יחד עם מרגרינה או פסטרמה. אני אנסה את זה, ובינתיים *טפוחמסהשוםבצל* הוא מצליח להחזיק את האוכל שלו בפנים. אם הוא ימשיך להקיא אני אברר עם הוט' שלנו לגבי האופציה של הזריקות, כי שאלתי אותו אתמול אם יש פתרון והוא אמר שאין, שצ'ארלי פשוט ימשיך להקיא עד שיסיים את האנטיביוטיקה
עוד שאלה, באותו נושא - הוא נורא נורא ישנוני. אבל הוא ממש לא אפאטי (כשהוא כן ער הוא חיוני, משתולל ומכשכש, אבל זה בערך שעתיים ביום), האם גם זה מקושר עם הדוקסילין? או שהוא פשוט מרגיש רע בגלל הכאב בטן? תודה שוב.

החומר בהזרקה נקרא אוקסיטראציקלין

זה ניתן לשריר אחת ל 3 ימים. לגבי הישנוניות - זה יכול להיות בגלל הדוקסילין, או בגלל ההקאות וההרגשה הלא טובה. קשה להתייחס מכן, אבל אני מקוה שהכל יסתדר אחרי סוף הטיפול.

אני חושבת שזה הזמן לעבור וטרינר

לא ? גם אני כתבתי לך בפורום כלבים מה הפתרון שהוטרינר נתן ושאלתי אותך אם הוא מקבל זריקות במקום הכדורים. למה לאמלל את הכלב ? זה פוגע לו בהחלמה בזמן כל כך קריטי

למעלה