כלב חדש...

oshrie

New member
כלב חדש...

שלום, אני חדשה כאן, אתמול קיבלתי מתנה ליומהולדת מחבר שלי (שהקדים בשבוע כי לא יכל להתאפק יותר
)כלב זכר מקסים, מעורב ויסלה עם ויימארנר (לדעתנו יותר דומה לויסלה) בן 8 חודשים. האם יש לכם עצות, עשה ואל תעשה או דברים מיוחדים שכדי שאני אדע. אגב, לקחנו אותו מתנו לחיות לחיות

be_roo

New member
"תתחדשי"

לא פרטת מה נסיונך עם כלבים אז אני אשתדל לכסות את הכל. בריאות: אם הוא מתנו לחיות, הוא בטח מחוסן, אבל בכל מקרה כדי לקח אותו לוטרינר לביקור הכרות ראשון, כדי לוודא שאכן יש לו את כל החיסונים הנדרשים ושאין בעיות מיוחדות. חיסונים, כלבים חייבים לכבל מספר חיסונים באופן קבוע ושוטף לכל אורך חייהם. מדובר בחיסון כלבת שנתי שמהווה למעשה גם את הרישום והרישוי להחזקת כלב בחוק. בנוסף לכך יש את החיסון המשושה, שהוא תרכיב שמחסן את הכלב כנגד 6 המחלות השכיחות והקטלניות של כלבים (בין היתר, כלבלבת, מחלת כבד ועוד). כמו כן יש לבצע טיפול תקופתי כנגד תולעי כיבה. בשנים האחרונות נוסף לצערי טיפול נוסף כנגד "תולעת הפארק" שהגיע לארץ זה מכבר, התולעת הזו יכולה לגרום לסימפטומים קשים ורבים ואף למוות. תדירות הטיפול המונע משתנה כתלות באיזור המגורים מאחר והיא נפוצה יותר באיזור המרכז וגוש דן. הוטרינר ינחה אתכם בהתאם. יש גם חיסון כנגד מחלת השעלת, אך הוא אינו בגדר חובה מאחר והמחלה, לא נעימה ככל שתהיה, אינה קטלנית. טפילים נוספים שיש לזכור לטפל בהם הם פרעושים וקרציות. פרעושים מהווים מטרד לא קטן לכלב ועלולים לקרום לתגובות עור, גירויים ואלרגיות. התכשיר שאני מצאתי אותו הנוח והיעיל ביותר נגדם הוא "אדוונטג'". מדובר בשפורפרות נוזל קטנות שמרוקנים על גב הכלב אחת לחודש. קרציות אולי פחות נפוצות אבל הן עלולות להדביק אותו במחלה קשה וקטלנית בשם "קדחת הקרציות". נגדם מומלץ להשתמש ב"קילטיקס", שהוא קולר שמכיל חומר פעיל נגדן עד ל-5 חודשים. שני החומרים הללו בטוחים לאדם (כמובן לא כמזון
) ולכלב עצמו, הם קלים ונוחים לשימוש יור מתרסיסים ואבקות למינהם. עוד בתחום הבריאות, אם אין לכם כוונה להרביע אותו, מומלץ בחום לסרס מכמה סיבות. מבחינה בריאותית ישירה, לכלב מסורס יש פחות סיכויים לפתח סרטן "הרומונלי" (סרטן שהוא תוצאה מהפעילות ההורמונלית של הגוף). בנוסף לכך, לגזעים הנ"ל יש נטייה להיות אסטיבים ודומיננטים, אם לא יסורס הוא עלול להקלע לקרבות עם זכרים אחרים ולהנשך בצורה קשה. כך גם הוא לא יתפתה לברוח לכם ברדיפה אחר נקבה מיוחמת ולא לחזור בגלל פגיעת מכונית למשל. לגבי תזונה, יש איכויות שונות בתחום המזון המסחרי לכלבים. ישנם מזונות "פרימיום" שנחשבים לאיכותיים יותר והם גם יקרים יותר, אך יש אלפי כלבים שחיים טוב עם דוגלי ובונזו שנחשבים לפחות טובים. כלב בגודל הזה בדר"כ יאכל מזון יבש משום שקופסאות השימורים יקרות בהרבה בכמויות אלו. אפשר גם לתת לו מזון בייתי, אבל אין הכוונה למזון שאתם אוכלים, כלומר, הוא יכול לאכול בשר נא או מבושל, אך לא מאכלים מתובלים או שמנים, כמו שזה לא בריא לנו, זה גם לא מומלץ להם. רצוי להתייעץ עם הוטרינר כי יש מאכלים מסויימים שבשום מקרה אין לתת לכלבים (יש להם בעיה למשל עם עיכול עגבניות ובצל). התנהגות: מאחר ומדובר בגור מבוגר יחסית, חשוב להתחיל איתו מיד באילוף למשמעת בסיסית. אין הכוונה להפוך אותו לחיית קרקס, אלא מספר הוראות בסיסיות כדי להגן עליו ועליכם ולקיים שגרת חיים נוחה. תוכלו לנסות לעשות זאת לבד לפי ספרים או מידע שמצוי ברשת, או שתפנו למאלף מקצועי שידריך אתכם כיצד לנהוג. הויימארנר והויסלה הם כלבים מאוד אנרגטיים, וחשוב לאפשר לו כמה שיותר להוציא את אותה אנרגיה. לקחת אותו לטיולים אורכים ולמשחקים עם כלבים אחרים. הם גם נוטים לבלוע כל מיני חפצים, בעיקר כגורים. אל תשאירו שום דבר בהישג ידו (פיו). עד אשר יהיה מאולף וממושמע לגמרי, אין לטייל איתו בחוץ ללא חגורה, הוא עלול לרוץ לכביש או להכנס לעימות עם כלב תוקפן. סביר להניח ששכחתי לא מעט, אם יש שאלות, אשמח להבהיר.

Astralbeing

New member
../images/Emo51.gifתודה + בקשה אתגרית למומחים.

אז קודם כל תודה על התגובה המפורטת. לגבי האוכל, זה נורא לתת לו בונזו/דוגלי? יש לו עדיין ריח לא נעים (למרות ששטפנו אותו), יש דרך לסלק את הריח (מבלי לרחוץ אותו שוב?). כאשר אנחנו לא בבית עדיף להשאיר אותו קשור בגינה או סגור בבית? שבב אלקטרוני, חובה? איפה עושים וכמה בערך אמור לעלות? לקחתי את ההזמנה שלך לשאול שאלות, ממש ברצינות...
צרפתי תמונה שלו, ואנחנו עדיין מתלבטים לגבי השם, יש כמה אפשרויות: 1. ניאו 2. פיקסל 3. צי'קרה (רוח לחימה ביפנית) עזרה!!!!!!

kees

New member
בונזו זו ההמלצה שלי

לא לרחוץ שוב זה יגביר את הריח!! רחיצות מוגברות מורידות את שיכבת השומן הטיבעית שעל העור ואז מתחילות בעיות ריח ובעיות עור ניתן לקנות בחנויות לבעלי חיים דיאודורנט לכלבים ולהשתמש בו מעבר לכך לסרק הרבה ככה זה יזרז את מחזור הדם, ציחת שיער ומן הסתם בעית הריח תחלוף שבב אלקטרוני - עושים אצל הוטרינר המטפל. עדיין לא חובה בכל רשות יש מקומות שכן ויש שלא - לבדוק עם הוטרינר מה מדיניות הרשות המקומית במקום מגורייך אהבתי את = פיקסל ואצלי למרות שיש חצר הכלבים בבית כשאני איננה - למנוע אי נעימויות של גניבה, תאונה וכו'

מייקלס

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo13.gifתתחדשו

וההמלצות שלי - חיסונים - רוב הוטרינרים ממליצים פחות או יותר על אותו פרוטוקול חיסונים, תלוי היכן למדו, כמה הם מעודכנים, וגישה אישית שלהם לנושא. אני מצרפת מאמר שכתבתי בזמנו המשקף פחות או יותר את פרוטוקול החיסונים הנהוג בארץ. תזונה - בשנת חייו הראשונה של הכלב, או למעשה עד סיום הגדילה לפחות מומלץ ביותר להזין במזון מאיכות גבוהה כדי למנוע התפתחות לא תקינה של הכלבון. לצערנו, המזון המיוצר בארץ עדיין לא נחשב למזון מאוזן מספיק או ברמת פרמיום. המזונות הנחשבים מובילים בעולם - רויאל קנין, יוקנובה, פרופלן, הילס, טכניקל. (חברות אלו מייצרות גם מזון רפואי, ולכן רמת הייצור בהחלט בדוקה). רחצה - צורך אישי לנו, לא של הכלב. קצוצי השיער מומלץ להבריש במברשת גומי (כמו של סוסים) וזה בהחלט מספיק. ריח גוף יכול לנבוע כעיקרון מהרבה סיבות, תזונה לא מתאימה, רחצה לא נכונה ולעיתים מדובר בבעיה רפואית כגון דלקת עור או אזניים. (להתייעץ עם וטרינר כמובן). כעיקרון, רחצה בתדירות גבוהה מסירה את שיכבת השומן המגן על העור והפרווה, וגורמת ל"ייצור מוגבר" כדי להשלים את החסר, ומכאן הריח. מה עוד? תהנו לכם....

בנוגע לריח../images/Emo174.gif

מה שלומך? קודם כל מזל טוב על הכלב החדש!!! לי יש בבית שני כלבים ושני חתולים ואין כמו אלו לשמח את הלב ולעודד גם כשקשה. ועכשיו לשאלתך: במקצועי אני מספרת ומטפחת חיות מחמד-בעיקר כלבים ומנסיון אני יודעת שכלב לא מדיף ריח רע סתם ככה. לריח יכולות להיות מספר סיבות: דלקות עור שלא אובחנו, קרדיות באוזניים (קרציות מיקרוסקופיות) או דלקת, איזור מפשעה לא מגולח( מה שנראה שאצלכם לא הבעיה כי לכלב שיער קצר מאוד) פצע פתוח( גם בין כריות כפות הרגליים יתכן) כלב שלא יובש היטב אחרי הרחצה- בכלוב ייבוש או בפאן. ממש כמו כביסה שנשכחה במכונה! לכלבים שיער שונה משלנו ולעיתים שכבה תחתונה שלא ממהרת להתייבש. ניתן לקחת את הכלב למטפח(לא סתם ספר) שיבריש את הכלב כמו שצריך, יקצוץ ציפורניים, ינקה אוזניים, ינקז בלוטה אנלית(כן- איכס, אבל צריך לעשות כדי למנוע מהכלב לנסות ולעשות זאת בעצמו במיוחד אם יש ליידו שטיח) לאחר מכן רחצה וייבוש- לייבש אוזניים עם אבקה ובושם!!! נשמע טוב נכון? כלב נקי- כלב מאושר מנושק ובריא!

be_roo

New member
אין בעד מה ותשובות נוספות

בקשר לרובן כבר ענו, אז רק אוסיף כמה הערות. שבב אלקטרוני אינו חובה ברוב הארץ (ברמת השרון למשל כן, זה תלוי בחוקי העזר של הרשות המקומית), אבל מאוד מומלץ. אני מכירה אישית מספר כלבים שהלכו לאיבוד ומצאו כך בחזרה את בעליהם. לרוב הוטרינרים וגם לרשויות המקומיות הגדולות יש קורא שבבים. בנתיים הייתי משאירה אותו בבית ו"מעלימה" חפצים שהוא עלול לכרסם. את הגינה הוא עלול להפוך לך
. אם בכל זאת תשאירי אותו בחצר, חשוב לוודא שאין לו אפשרות למצוא חורים בגדר ולברוח, שיש לו מקום מוצל והמון מים. אמרת שהוא משלשל, וכמו שנאמר חשוב מאוד לקחת אותו לבדיקה כללית אצל הוטרינר, יתכן שמדובר בקלקול כיבה בגלל שינוי המזון אבל גם יכול להיות שזה משהו שמצריך טיפול. לבדוק. כמו שאמרתי, כלב יכול לחיות חיים טובים ובריאים על בונזו, אבל אין ספק שלא מדובר במזון איכותי. לדעתי שווה להשקיע במזון שיתן לו סיכויים גבוהים יותר לקבל את כל מה שהוא צריך ולהיות בריא. וסתם לשם סקרנותי האישית, כשתלכו לוטרינר תשאלו האם יש סיכוי שהוא מעורב עם פוינטר, הכתם הלבן על החזה שלו לא תואם כל כך לוימראנר ולויסלה, וגם מבנה הראש נראה של פוינטר. שדרך אגב, הוא גזע נהדר.

RoNcHa PoNcHa

New member
חח..

תתחדשי והמוווון מזל"ט אני הכי ממליצה על אוכל של יוקנובה- ולא כזה פשוט להאכיל כלב- את צריכה להתחשב בזה שהוא גור- ולתת לו אוכל שמתאים לו- תתיעצי עם הוטרינר על איזה אוכל לגורים לתת לו!-כמובן שעדיף אוכל מיוחד לגורים!!! הכי אהבתי את השם צ'יקרה! וברגע שאתם מקלחים כלב- אתם רק מורידים ממנו את שכבת השומן העליונה שלו- שעליה נמצא כל הליכלוך- התגובה להורדת שכבת השומן היא הריח הרע שמופץ- אז שתדעי שהריח הטוב מהכלב יבוא רק יום-יומיים אחרי המקלחת!!!

oshrie

New member
שוב אני

שוב תודה לכל העונים, ועוד כמה שאלות..
הוא בן 8 חודשים, כמה פעמים ביום צריך לתת לו לאכול? הוא משלשל (להזכיר רק יום אצלנו מתנו לחיות לחיות), מה אפשר לעשות? ושוב, מבקשת את תגובתכם על השמות האפשריים (או הצעות חדשות)

מייקלס

New member
ממליצה -

תמיד לקחת דבר ראשון כלב חדש לבדיקה כללית אצל וטרינר (שיהיה הוטרינר הקבוע של הכלב) - ולהכין רשימת שאלות שצצות מראש, כדי שלא תשכחו כלום. (גם השאלות שנראות לכם הכי טפשיות מתקבלות בברכה). שאלות לדוגמא - תזונה - מה, כמה פעמים ביום, וכמות. (באותה הזדמנות גם תשקלו את הכלב ותתאימו לו כמות על פי משקל גוף). התנהגות - חינוך לצרכים, והתנהגות כללית בבית. חיסונים - מה הוטרינר שלכם ממליץ? כמו כן מצרפת עוד קישורים בנושא בחירת וטרינר, ושילשולים. ועוד פעם, בהצלחה.

RoNcHa PoNcHa

New member
תקחו אותו לבדיקה שיגרתית אצל

הוטרינר- אני לא מבינה איך לא עשית את זה עדין!

oshrie

New member
החלטו על שם../images/Emo6.gif

שוב תודה על כל התשובות. אז ככה הוא החליט שהוא רוצה את השם פיקסל (קראנו לו כל פעם בשם אחר ורק לשם הזה הוא הגיב, אז אם הוא רוצה...). היינו אצל וטרינר שנתן לו זריקה נגד טפילים (ששיגעה אותו) וזריקה לפטריות שעל העור. מקווה שזה יעזור. גם הדלקת עיניים מחלימה. הוא כלב מקסים, חברותי וממושמע, ואני לא מבינה איך אנשים לא לקחו אותו לפני (אבל מצד שני מזל שלי). בכל מקרה שוב תודה ובטח נפגש שוב. אגב, תנו לחיות לחיות יכולים לדעת איפה הוא היה לפני שהגיע אליהם. מעניין אותי אם הוא היה בבית של מישהו (כי הוא מבין כשאומרים לו שב, בוא, עזוב...) או שחליליה עבר התעללות

למעלה