כלב ותינוק

מקסימה1

New member
כלב ותינוק

הי
אשמח לעזרה של איש מקצוע, אם יש פה כזה.. ואני חושבת שכן.
אני בחורה רווקה שמגדלת פינצ'ר מעורב כבר חמש שנים, והוא אהבת חיי.. לקחתי אותו בגיל 7 ממשפחה שלא ממש אהבה אותו ממש (הוא ברח מהם, וויתרו עליו בגלל שהילדה התחתנה , ילדה ועזבה את הוריה והוא נישאר אצל ההורים, כלומר הסבא והסבתא) והוא בן טיפוחי.. יש לנו מערכת ייחסים מדהימה הוא פשוט כמו התינוק שלי. היום הוא בן 12.
לאחר לבטים לא קלים וארוכים, החלטתי לנסות להביא לעולם ילד לבדי והיום אני בחודש שמיני.
בזמן האחרון אני בוכה כל הזמן וחוששת שהכלב שלי ייעלב עם בואו של התינוק, שלא אוכל לתת לו את תשומת הלב שאני רגילה לתת לו ושהוא יפגע.
אשמח לשמוע קצת על עולמו של הכלב, אולי משהו ירגיע אותי..
אין לי ספק שאני מאנישה אותי אולי קצת יותר מידי (מאנישה מלשון אנושי) , פשוט קשה לי לתאר במילים כמה שאני אוהבת אותו... אבל אין מה לעשות הוא כלב ולא ילד מדמי ..
מקווה למצוא כאן עזר לפחדי וכאבי..

תודה

יוספה 51

New member
בהתחלה הוא אולי ירגיש קצת נטוש

אבל בהמשך הוא יהיה מאושר, את מביאה לו חבר נהדר. הכלב שלנו היום קיבל הזדמנות פז ללקק את היד של התינוקת שהורדנו על הרצפה (עד שהבנו שעדיף לשים אותה על השולחן), ועל הצד הגניב נשיקונת קטנה בלחי גם... הוא מתעניין בה, וממש לא מרגיש מקופח. מדובר בחודש וחצי אחרי האירוע כשאני (הסבתא הגאה) מאד עסוקה בתינוקת ופחות בו. בקיצור, יהיה יופי, רק תקראי, תכיני עצמך נכון ותראי שזה רק יוסיף לו אושר.

elin86

New member
כל הכבוד על ההחלטה האמיצה

וגם על האימוץ.. אני חושבת שהוא יהיה בסדר גמור. .תדאגי לקשר לו את התינוק בדברים חיוביים וכשאפשר תתני גם לו תשומת לב ליד התינוק ואל תרחיקי אותו אם הוא מתקרב.. הוא יהנה מטיולים עם העגלה כשתתחילי לצאת.. אם תצטרכי עזרה בהתחלה עם טיולים וכאלה שווה לראות אם יש בן משפחה או חבר/שכן שיוכל לעזור לך אם תרגישי שאת עמוסה..
כל עוד הוא יקבל את הדברים הרגילים כמו הטיולים, מים ואוכל ותשומת לב (גם אם לא ברמה של קודם) הוא יהיה בסדר.. הוא יבין שהמשפחה יתרחבה ויהיה בסדר
שיהיה לך המון בהצלחה ולידה קלה

phobe1

New member
קודם כל שיהיה המון בהצלחה!

שנית, תנשמי עמוק :) את תמצאי שבין אוהבי כלבים אמיתיים, אלו שבשבילם הכלב הוא בן משפחה לכל דבר, התחושות שלך מובנות לגמרי. הדאגה לכלבון שלך מקסימה ממש ולא מובנת בכלל מאליה אז

כלבים מגיבים לשינויים, גם אם היית רוצה להביא לו כלב שני הביתה הוא היה מגיב וגם ילד ראשון מגיב להולדת ילד שני במשפחה. יש דרכים להקל על כולם ולשמור על כולם בריאי ומאושרים.

אני מצרפת לך 2 לינקים למאמרים טובים על כלבים ותינוק חדש בבית ועוד לינק אחד שמדבר על שפת גוף של כלבים כי זה משהו שתמיד עוזר לדעת:
http://www.dogslife.org.il/293-2/1701-2/
http://www.dogs-guy.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=168189
http://anatraining.wordpress.com/2009/12/21/לפני-הכל-ללמוד-לראות/

בנוסף, אם אחרי הקריא והתגובות פה בפורום את מרגישה לא רגועה, אני תמיד ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע, זה תמיד יכול לעזור להכין את שניכם לבואו של התינוק.
חשוב מאוד מאוד לדעתי, במיוחד בעת הרגישה הזאת בחייך, לבחור איש מקצוע טוב ומומלץ שעובד בשיטות חיוביות בלדב (מבלי להכאיב, להפחיד או להענניש את הכלב). לצערי השוק מאוד פרוץ אז אם כן תייה מעוניינת יהיה מעולה אם תחזרי לפה לבקש המלצות.

שוב, המון בהצלחה בפרק החדש של חייכם

yifatyona2107

New member
הכנה לתינוק חדש בבית עם כלב

קודם כל זה נפלא שאת חושבת על כך מבעוד מועד!
את יכולה כבר עכשיו במידת האפשר להפגישו במרחק סביר תחילה עם תינוקות של חברים שיבואו לבקר, זה יהיה תירגול מצוין
לנוכחות העתידית של הרך הנולד בבית המשותף!
אני מאוד ממליצה כפי שכבר נכתב כאן, לקרוא ולהחכים בנושא ואפילו להיעזר באיש מקצוע.
הדברים כמובן יכולים זרום בלי בעיות אך עדיף מראש לבנות רשת בטחון לילד המזונב שלך ולזה שעתיד להצטרף!

שיהיה במזל :))

DogsPCI

New member
הלו מקסימה אחת :).

להכנסת חבר נוסף למשפחה יש יתרונות ויש חסרונות. וכל עוד תדאגי להדגיש את היתרונות ולצמצם את החסרונות, אז הכלב שלך יהיה דווקא שמח על התוספת החדשה.

על כל דבר שאת "תקחי" מהכלב שלך תדאגי להוסיף משהו חדש טוב-יותר לכלב, ואז החוויה הכללית של הכלב היא שהחיים שלו השתפרו מאז שהגיע התינוק הבייתה, ולא נפגעו.
אז קצת להפעיל את המוח ולראות איפה אפשר לצרף את הכלב לחוויות חדשות בזכות התינוק, קצת לשפר את האוכל, את החטיפים, את הטיולים, לדאוג להכניס זמנים קבועים ומסודרים בכל יום בהם את תתיחסי אליו (אחרת קל לשכוח ולהזניח את הכלב...). לשתף את הכלב בכל מה שקשור לדאגה ולטיפול בתינוק, אבל עד גבול מסויים וכן לא בכוח, ובכך הכלב דווקא ירגיש קרוב יותר לתינוק וגם אליך :).

ורצוי אולי להתחיל ולשנות את הרגלי החיים כבר מעכשיו ועוד לפני שהתינוק מגיע ויאלץ את סדר-היום להשתנות.

יש המון מה לעשות, וגם צריך להכיר את הכלב. שכן המון תלוי בכלב עצמו, האופי שלו, ההרגלים שלו, הקשר בינכם ועוד.
מה שבטוח שפחד ודאגה ממשהו שטרם קרה - הם לא הכיוון הנכון להתחיל לצעוד בו. את מזהה קצת חששות מוצדקים מפני הלא-נודע? אז לשם כך יש אנשי מקצוע בהם ניתן לעזר כדי להפוך את הלא-נודע לקצת יותר נודע :).

רק שצריך להגיע למישהו הנכון :) וזו כבר בעיה אחרת ...

אבל בסך-הכל, ובהנחה ואכן הדינמיקה אצלכם היא טובה, תוספת למשפחה אמורה להיות משהו חיובי ולא שלילי :).

מקסימה1

New member
תודה לכל המתייחסים

לא ניראה לי שאני יכולה לצ'פר את הכלב שלי מעבר למה שהוא מקבל עכשיו.. פה מתחילה הבעייה.. שאני חוששת שהוא ייקבל פחות, למרות שמניסיון שיש לי, כשמגיע למשל כלב חדש לסביבה הוא נותן לו את המקום, לא נאבק.
הכלב שלי אינו דומיננטי אלא יותר עדין.
מה ששאלתי זה איך ניתפס תינוק חדש בעיניו?
האם יש סיכוי שהוא ייזכר במה שהיה לו בבית הקודם?
בינתיים התקופה הזו אני מעניקה לו יותר ויותר והיום טפו טפו הוא ממש מאושר..

תודה לכולם אתם מקסימים

האם תינוקות אחרים

מזכירים לו את הבית הקודם?
האם הוא מסתייג מתינוקות או ילדים קטנים?
אי אפשר לחזות מה הוא ירגיש אבל אפשר לעזור לו בצעדים מקדימים שפורטו כאן.
הכרות הדרגתית לאורך זמן עם הקונצפט של תינוק, לתת למישהו אחר לטייל איתו יותר , מי שיעזור לך אחרי הלידה בזה, להביא לו מבית היולדות חפץ עם ריח של התינוק לפני שמגיעים הביתה. אם את מתכננת לידת בית רוב הסיכויים שהוא יכיל את התינוק כחלק אינטגרלי ממך וממהשהבית מכיל.

לא צריך לצ'אפר יותר אלא בהקשר הרלוונטי ןךסמוך עליו ועלייך שהוא יפרוס חסותו על התינוק

שימי1100

New member
היי

ראשית מזל טוב על ההריון הצפוי , מאחל לך לידה קלה ופשוטה
אין ספק שישנם הרבה חששות לקראת הלידה בעיקר כאשר מגדלים כלב כל כך הרבה שנים ללא הפרעה לתשומת הלב שרגיל לקבל.
מצרף לך מאמר שכתבנו בנושא , מקווה שזה ישפוך קצת אור

אשמח לעזור ולענות על כל שאלה
בברכה,
שימי כהן " מבט הכלב"

מקסימה1

New member
לא ניתן להיכנס למאמר..

אשמח אם תשלח לי שוב קישור ותבדוק שהוא עובד..

תודה רבה

מקסימה1

New member
תודה רבה :)

כפי שכתבתי אצלי אין "אב"..לתינוק , אבל ניסתדר עם בני משפחה אחרים.

למעלה