כלב ורעמים

veredzzz

New member
כלב ורעמים

אני צריכה עזרה, התחילה אצלנו עונת הרעמים והכלב לא ממש מסתדר.
הבעיה העיקרית היא כשהרעמים הם בלילה, הוא מתחיל לרעוד ומנסה להיכנס לחדר שלנו (חדר שאסור לו להיכנס אליו)
איך אפשר להקל עליו בלילה, כשהוא לא יכול להיכנס לחדר שלנו?
האם אפשר להרגיל בסופו של דבר כלב לרעמים?
דבר נוסף הוא שיש לנו חדר פנימי קטן, אפשר כשמתחילים הרעמים להכניס אותו לשם? או שזה יעשה לו יותר סטרס?

sivi1964

New member
יכול להיות שזקוק לטיפול תרופתי להרגעה.

זה אכן עלול להלחיץ ולהפחיד מאד כלבים הרגישים לרעש כזה.
אצלי בבית ישנה כלבה קשישה שהגיעה אלי לפני מספר חודשים(הוצאה מהסגר לאחר שמסרו אותה להמתה)והיא נלחצת מרעמים וגשם באופן מטורף!

היא רועדת כולה,מתנשפת,לא מוצאת מנוחה בשום מקום,לא על ידי,ולא בכל חדר אחר.
אני נותנת לה טיפול תרופתי ברגע שמזהה את תחילת הלחץ,וזה עוזר במידה מסויימת גם אם לא לחלוטין.
הרגלה של כלב בסטרס כזה למקום מסויים שאמור(אולי)להרגיע אותו צריכה להיות מכוונת על ידי בעל מקצוע מתאים שידריך אותכם כיצד לעשות את זה נכון.

yifatyona2107

New member
הרגלת כלב לרעמים

היי ורד :)
תיארת מצב בו הכלב בא אליכם בזמן הרעמים, וזה מראה שיש ביניכם קשר טוב:הוא רואה בקירבתכם מקום בטוח.
מכיוון שאתם מעדיפים כי יישאר מחוץ לחדר אפשר ליצור לו מקום בטוח מחוץ לו ולהתחיל להרגיל אותו אליו כשבמקביל יש לעבוד על הפחתת רגישות לרעמים.
מקום בטוח יהיה מקום נוח ונעים לרביצה ודומה למאורה בכדי שירגיש בטוח: מלונה או כלוב רשת מכוסה יעבדו מצוין.
ההרגלה למקום תעשה בהדרגה בעזרת צעצועים וחטיפים והאכלה במקום עצמו: שימו לב במשך היום מתי הוא עושה צעדים לכיוון המקום ובו ברגע תנו לו משהו טעים, ליטוף מילה טובה או צעצוע אהוב.
הפחתת רגישות לרעמים אפשר לעשות ע"י הקלטות בעצמה נמוכה של רעמים כשאתם מתחילים לתת לו חטיף בכל סשן של הקלטה בדיוק ברגע השמע הרעם. בהדרגה ובהתאם לכלב תעלו את הווליום של ההקלטה בסשנים.
מומלץ לעבוד בהדרכה מקצועית בכדי להמנע מטעויות. קריאה של חומר בנושא רק תועיל. בהצלחה!

veredzzz

New member
תודה רבה

כבר התחלתי לקרוא כל מה שאפשר למצוא על פחד מרעמים אצל כלבים
ובאמת כשהרעמים הם בשעות היום, אנחנו מסתדרים יפה. הבעיה היא בלילה
אבל אני באמת אנסה את מה שהצעת

שוב תודה רבה

yifatyona2107

New member

meedas

New member
אצלנו עונת הרעמים

ובעיקר עונת הנפצים (או בקיצור, החורף), זה הזמן היחיד בשנה שמותר לכלבה לישון איתנו בחדר...

למעלה