כלב בדירה שכורה

כלב בדירה שכורה

שלום לכולם, אני התחלתי לחפש דירה לא מזמן , ואני רואה שלא מתלהבים מנושא של כלב. א. האם בחוזה תמיד מצויין נושא של בעלי חיים? ב. האם זה חכם לא לשאול בטלפון ולבוא להפגש ואז לשאול או לא לספר בכלל? ג. כל מידע אחר יתקבל בברכה. אני מוכנה לקחת אחריות על הכלבה שלי שלא תעשה נזק כי היא לא גורה. תודה על התגובות:)

Noaal

New member
היי שזיף!

תשובות לשאלותייך: א. לא בכל חוזה מצויין עניין הבעל חיים. ממליצה מאוד שכן יצויין בכדי להגן עלייך. ב. אני בעד לשאול בטלפון. כשחיפשתי דירה, השאלה הראשונה ששאלתי, עוד בטלפון, הייתה אם יש בעיה עם חתולה בדירה. מי שאמר שכן ולא השתכנע ויתרתי. חבל על הזמן שלי. ג. אם את מוכנה לקחת אחריות על הכלבה תבקשי שיצויין בחוזה שאת לוקחת אחריות על נזקים הקשורים לכלבה, ככה תראי רצינות לבעלי בית. שיהיה בהצלחה

תודה על התגובה:)

אני קיבלתי את התחושה שבכלל לא מוכנים להתעסק עם מישהו שיש לו בעל חיים. )):

oren*

New member
לא ../images/Emo70.gif לשאול בטלפון.

בכל החוזים נמצא סעיף סטנדרטי של איסור הכנסת בעלי חיים, רוב בעלי הדירות איתם שוחחנו מוכנים להחליף אותו בסעיף שאומר שהאחריות על נזקים שנגרמו על ידי בעל החיים (כמו גם נזקים שנגרמו על ידי משפחה/חברים/חייזרים) יתוקנו על ידינו. היות ובכל מקרה יש לנו אחריות להחזיר את הדירה במצב תקין כפי שקיבלנו אותה, הכלבה מעדיפה לאכול יוקונובה על פני משקופי דלתות וגם ככה לא יכולה להרים את הרגל מספיק גבוה כדי להשתין על הקירות, לא הייתה לנו בעיה לחתום על סעיף כזה. העלאת נושא בעלי החיים בשיחת הטלפון הראשונה, נותנת פתח למשכיר לסנן אתכם וחבל. גשו לדירה, תראו בכלל אם היא רלוונטית עבורכם, הביעו עניין וכשתגיעו למצב שתרצו אותה, זה בטוח לא מה שיעצור את חתימת החוזה (אלא אם למשכיר יש טראומת ילדות מכלבים).

Noaal

New member
אני העדפתי לסנן דירות בטלפון

והייתי עם חתולה אחת (עכשיו שתיים והבעלי בית בסדר גמור עם זה)! לא חבל על הזמן שלך אם הבעל בית לא מוכן? אגב, בחוזים שאני נתקלתי לא מצאתי סעיף של בעלי חיים (לא לטובתם ולא לרעתם).

אבל חתול זה לא כלב...

נראה לי שכלב עושה יותר רעש מבחינת אנשים שלא אוהבים בעלי חיים... לצערי הרב. יותר נובח ויותר הורס, חתול נתפס כשקט. או שלא??

ממה שידוע לי

או שיש סעיף שאוסר החזקת בע"ח בדירה או שלא, אבל עדיין לא שמעתי על מי שמאשר רק חתול ולא כלב. ולגבי הרעש, היות שמדובר בבעל הבית ולא בשכנים, אני לא חושבת שזה מהווה פרמטר בעניין. אם כבר הטענה שהכלב הורס יותר יכולה לשחק כאן, אבל אם את מתחייבת בחוזה לקחת אחריות על כל נזק שהכלב עושה, אז לא צריכה להיות בעיה.

goldyboy

New member
מסכים אתך

לשאול קודם בטלפון. לא מפריע לי אם בעלבית יסנן אותי, יש עוד דירות. להיפך, זה יעזור לחסוך זמן יקר של חיפושים ולהגיע ישר לדירות שבהן אני יודע שאין שום בעיה עם בעלי חיים. ואם גם הדירה מוצאת חן בעיניי, אז בכלל הסתדרתי. בחוזה אכן יש סעיף שאוסר על החזקת חיות בית בבית, ואפשר למחוק אותו. אנחנו עשינו כך עם בעלבית שלנו. הוא אמר לנו מההתחלה שאין לו בעיה ואנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים בתנאי שנשמור על הבית, אז מחקנו את הסעיף והשבוע, בעזרת השם, יהיה לנו כלב בבית. וכמו שנאמר, אם את אומרת מראש, בלי קשר למה שכתוב בחוזה, שאת מתחייבת לשמור על הבית ולטפל בכל נזק, אם ייגרם, ע"י הכלב/חתול שלכם, זה יראה רצינות וישחק לטובתך. בהצלחה, ולא לשכוח תמונה

tenen

New member
מציע לא לשאול מראש.

שאתה שואל מראש כאשר בעל הבית עוד לא בזבז עליך דקה של עבודה יותר קל לו להגיד לך לא אבל אחרי שהוא נפגש איתך ראה מי אתה, וישב איתך על החוזה ותוך כדי אתה מבקש להוריד את הסעיף או להחליף אותו יכול להיות שהוא לא יתעקש כי סך הכל זמן זה כסף והוא כבר השקיע בך זמן בתור דייר ובשביל סעיף אחד לא שווה לא להתעקש...

למעלה