כלבתי חולה מאוד

שרה120

New member
כלבתי חולה מאוד

כלבתי אובחנה כסובלת ממגה-אזופגוס ומאושפזת בביח וטרינרי בית-דגן.סובלת מדלקת ריאות שאיפתית ומצבה לא טוב.חומד בת 10 ומעולם לא היתה חולה.בבית החולים ממליצים לנתחה כדי להשתיל בקיבתה צינור הזנה.האם כדאי? מהי איכות החיים שתהיה לה. יש לי עוד שני כלבים וחתול .האם תוכל הכלבה להסתדר עם אוכל נזלי לצינור .? אני ממש מיואשת וחייבת לתת תשובה לבית החולים! מישהו אולי מבין בנושא?

צינור הזנה בגלל בעיות בושט

הי צינור הזנה זה בהחלט צעד הגיוני בבעיות מסוג זה זה אמנם לא יפתור את הבעיה הראשונית - אבל זה חשוב כדי לקנות זמן ולאפשר אכילה שגם חשובה כדי להחלים (למשל מהדלקת ריאות) וגם כדי להמשיך לתפקד. הכלבים לרוב מסתדרים עם זה מצויין - וצריך ללמוד קצת לתפעל את זה אבל אני בטוח שתצליחו בקלות. במקביל צריך לנסות לגלות אם יש גורם למחלה - למשל מיאסטניה גרגביס (מחלה שפוגעת בהולכה העצבית) יכולה לגרום לזה. האם יש כיוון כלשהו כרגע?

שרה120

New member
בעיות בושט אצל הכלבה

כלבתי מאושפזת מיום ראשון בבית החולים,זאת לאחר 12 יום של שיעולים והקאות ורגישות בטן .אובחנה כחולת שעלת וקיבלה טיפול בהתאם,שלא הואיל והמצב החריף מאוד ולכן אושפזה,ושא אובחנה כחולה בדקל ריאות שאיפתית ועברה המון בדיקות כדי לשלול כל מיני סיבות למגה אזופגוס,כולל המחלה שהזכרת.עד כה הכל תקין ונשארה עוד בדיקת דם אחת שעלי לשלוח לארהב ובדיקה הורמונלית שלא נראה להם הגיוני שזו הסיבה.מדי פעם עוברת בדיקה נורולוגית עקב חולשה ברגלים האחוריות שבאה והולכת.מדאיג אותם שיש לה המון קצף בושט עצמו.הגיבה גרוע מאוד לאינהלציה והחליםו לה אנטיסיוטיקה לסוג יתר אגרסיבי והגזים בדם השתפרו.מאכילים אותה מגבוה אך חזרה לפלוט. ותודה על התגובה המהירה.

דרזאב

New member
צינור הזנה הוא פיתרון אפקטיבי

שניתן להשתמש בו (כל עוד אין בעיה של זיהומים) גם לתקופות ארוכות (חודשים). באופן כללי השימוש בצינור כזה הוא פשוט וקל. מנסיוני המגבלה העיקרית היא גודל הכלב. לא ציינת מה גודל הכלבה, אך בד"כ בעייה זו נפוצה יותר בכלבים גדולים ולכן מחייבת הזנה של נפחי מזון גדולים יחסית - הדבר יכול להתבטא גם זמן הטיפול וגם בעלות הכספית.הבדיקה שציינת שנשלחת לארה"ב היא בדיקה למחלה שנקראת מיסטיניה גראביס ויכולה גם להסביר את החולשה ברגליים (זמן הבדיקה לוקח כשבועיים). אצלי כרגע מטופלים שלושה כלבים עם מגה אזופגוס: השניים הראשונים מטופלים כבר כשנתיים (אחד הכלבים עבר שני ארועים כנ"ל של דלקות ריאות שחייבו אשפוז) והשנייה ללא שום סיבוכים. הכלב השלישי אובחן רק השבוע וכנראה סובל גם מבעיית תפקוד בלוטת התריס. בחלק מהמקרים ניתן למצוא שילוב (לעתים רק מזון רטוב, לעתים רק יבש, לעתים מזון בבלנדר וכו') שמאפשר לכלב לאכול דרך הפה בהאכלה מגובה - במינימום של פליטות. אבל ראשית צריך להתגבר על דלקת הריאות! בהצלחה, זאב

שרה120

New member
צינור הזנה לכלבה

לדרזאב,תודה על התגובה.כלבתי ,חומד בת 10 שוקלת 7 קג.היום בבוקר דיברתי עם דר עינת שמטפלת בה בביהח הוטרינרי בית דגן ולדבריה הגענו לנקודת האל-חזור.במהלך הלילה חומד פלטה מדי שעתיים למרות שלא קיבלה אוכל ,ולכן אני חייבת להחליט אם לנתחה לצורך הכנסת צינור הזנה או להרדימה.אני מאוד מתלבטת שכן לא ברור לי מה תהיה איכות החיים של חומד עם הצינור והחשש מדלקות ריאות חוזרות קיים שכן גם כעת היא עם דלקת ריאות שאיפתית.בנוסף,איני יודעת אם אוכל לעמוד בזה.יש לי עןד שני כלבים וחתול(וילדות...) ונראה לי שהעתיד טומן בחובו לגבי חומד עוד ועוד אישופוזים.האם זה לא אומר חיי סבל? האם הניתוח יאריך את חייה משמעותית ?מה הצפי לגביה ?תודה על התגובה.

דרזאב

New member
קשה לדעת

הצינור כשלעצמו לא מהווה פגיעה באיכות החיים. יחד עם זה מגה-אזופגוס היא מחלה רצינית שבהחלט עלולה להיות כרוכה בבעיות רפואיות רציניות ממושכות. בהחלט החלטה קשה, בהצלחה, זאב

שרה120

New member
הכנסת צינור הזנה

לדר זאב,תודה.חזרתי הרגע מבית החולים הוטרינרי .לקחתי איתי את ביתי וכשראינו את חומד מכשכשת בזנבה ושמחה לקראתינו למרות מצבה המדכדך הבנו שאם היא ,למרות הסבל ,לא ויתרה ורוצה לחיות ולחזור הביתה ,איננו יכולות לסרב.החלטתי ללכת על יתוח להחדרת צינור הזנה ולחכות תוך תקווה שמצבה ישתפר ושנוכל לחיות יחד עוד כמה שצריך...עדיין קיימת אצל הרופאים התלבטותבאם להחדיר את הצינור באנדוסקופיה או ממש בניתוח שיאפשר גם לראות מה קורה אצלה בבטן עקב סימני כאב שמפגינה.מחכה להחלטתם ובעצם נתתי להם אור ירוק לנסות ולהציל את חומד.

דרזאב

New member
אני שמח לשמוע שהיא משתפרת

צינור ההזנה שהחדרנו לזורה הוא מסוג שונה (פשוט יותר להחדרה אבל אפילו קצת יותר מפריע מאשר צינור קיבה). החדרת צינור הזנה לקיבה הוא קצת יותר מורכב אבל עוד פחות מציק לחיה מאשר צינור ושט ( שכפי שאפשר לראות על זורה לא ממש השפיע
) שוב שיהיה בהצלחה, זאב

xslf

New member
בדיוק רציתי לשאול אם מדובר באותו סוג צינור

תודה על התשובה

xslf

New member
אמנם חתולה ולא כלבה,

ומסיבה שונה לגמרי (מחלת כליות), אבל החתולה שלי זורה הייתה כמה שבועות עם צינור הזנה, ואיכות החיים שלה הייתה טובה. הוא לא הפריע לה רוב הזמן, ונתן לנו "מרווח נשימה" לייצב את מצב הכליות שלה. שוב- אני לא יכולה להגיד שום דבר על צינור הזנה בכלבים, אבל במקרה של זורה אני לא מצטערת לרגע ששמנו לה את הצינור בזמנו. בפוסט שכתבתי על מחלת כליות בחתולים יש כמה צילומים שלה עם צינור ההזנה, ככה שאפשר להתרשם לפחות מסוג אחד של צינור (התמונות הן לקראת אמצע הדף): http://www.xslf.com/archives/000777.html רק בריאות!

למעלה