כלבה שהמליטה

pilpeletbm

New member
כלבה שהמליטה

שלום, הכלבה שלי המליטה לפני 22 יום ארבעה גורים. היא רזתה מאוד ובכל ליטוף מרגישים את הצלעות שלה, ולא חסר לה אוכל. בנוסף, ביומיים האחרונים היא הפסיקה לנקות את הגורים, הם עושים את הצואה שלהם ומתפלשים בה, אני מנקה אותם עם צמר גפן ומים, איך לגרום לה לנקות אותם ?

לנקות לבד

איזו כלבה זאת ? גדולה או קטנה ? האם זו המלטה ראשונה ? אם לא, איך היא התנהגה בהמלטות הקודמות ? בעיקרון - כלבה מניקה צורכת אנרגיה רבה מאוד. המאגרים לא כאלו גדולים, ולכן חשוב לתת לכלבה מזון איכותי ועשיר. אם מדובר בכלבה מגזע קטן, החשיבות לכך גדולה עוד יותר, כי הן רגישות ג לירידה ברמות הסידן בגוף. אני ממליץ לקנות לה מזון גורים איכותי לתקופת ההנקה. לגבי הצרכים - ככל שהגורים גדלים, כמות צרכים גדלה, ויותר קשה לכלבה "לעמוד בקצב". יתכן גם שזה נמאס לה. כמו כן, הגורים כבר מסתובבים, דורכים על ההפרשות שלהם - וזה מה שיוצא. אין ברירה, תצטרכו להמשיך לנקות עוד קצת, ואז חמצוא להם בית חם.

pilpeletbm

New member
אני מנקה אותם בצמר גפן ומים

הכלבה קטנה וזו לה המלטה ראשונה. קנינו לה אוכל איכותי בהמלצת הוטרינר. היא מניקה אותם אבל כשנמאס לה או כשהיא רואה אותי היא פשוט קמה, הם נופלים ומייללים. ניסיתי לתת להם חלב מבקבוק אבל הם לא רצו. האם ניתן לתת לה גם בשר בנוסף לאוכל שקניתי לה ? מה עם מוצרי חלב, אפשרי ? באיזה גיל ניתן להפריד אותם ?

מזון אמור להספיק

מזון גורים טוב אמור להספיק. רבים מוסיפים מוצרי חלב לאמא, משום שהם מכילים הרבה סידן. את הגורים מומלץ למסור בגיל 6-8 שבועות. עד גיל זה הם צריכים את הסביבה של האם והאחים, סביבה שחשובה גם להתפתחות נפשית וחברתית תקינה, ולא רק פיזית. והכי חשוב - אחרי שכל כאב הראש הזה יגמר - קחו אותה לעיקור.

pilpeletbm

New member
מתי תקופת הייחום הבאה שאדע

עד איזה זמן לעקר או לקבל זריקה נגד ייחום ?

Twinsen2005

New member
בלי זריקות!

לדבר עם הוטרינר ולקבוע תור. הגורים כבר נגמלים וכמו שאת רואה תקופת האימהות האינטנסיבית כבר מאחוריה. פשוט לקחת לעיקור. לא לתת זריקות, זה לא בריא.

C H 4

New member
הזריקות מסרטנות

אם הוטרינר המליץ או הציע את הזריקה, זה סימן שכדאי לעבור וטרינר בהקדם. לצערי הרב להורים של חברה שלי יש וטרינר שכזה, שלא תומך בעיקורים ובאופן קבוע נתן זריקות לכלבות שהיו להם. שתי הכלבות מתו מסרטן וזה לא הספיק כדי לשכנע אותם ברשלנותו של הוטרינר או בכמה שהשיטה הזו איומה.

הייחום הבא

בין ייחום לייחום עוברת כחצי שנה. פרק הזמן המדוייק משתנה מכלבה לכלבה. היריון לא ממש משפיע על פרק הזמן הזה. מכאן שעוד כשלושה חודשים היא צפויה להתייחם. מאחר והגורים בני 3 שבועות, הייתי ממליץ לך לקבוע תור לעיקור לעוד חודש - תחילת ספטמבר. אם לא תקבע תור, תשכח את זה עם הזמן. לגבי הזריקות - מה שנאמר לעיל נכון - הזריקות טומנות בחובן סכנות רבות. מתן הזריקות הללו גובל לטעמי ברשלנות רפואית, ומתן הזריקות הללו בלי להבהיר לבעלים את המשמעות הרפואית קודם לכן הוא רשלנות רפואית בעיני.

pilpeletbm

New member
../images/Emo51.gif לקחתי כל מה שנאמר לתשומת

ליבי, ואתן על כך את הדעת. תודה על התשובות האדיבות. ודבר נוסף אני
ולא

למעלה