כלבה נכה

אמבר50

New member
כלבה נכה

שלום לכולם

יש לנו כלבה כבר עשר שנים בערך. מצאנו אותה על הכביש עם שתי רגליים אחוריות שבורות והיא עברה ניתוח איחוי.

בשנה האחרונה המצב שלה מתדרדר, והיא מתקשה ללכת על הרגליים. היא גוררת אותן רוב הזמן אחריה (לוקח זמן עד שהיא מצליחה להארגן וללכת). הוטרינר אמר שזה שילוב של גיל, מצב הרגליים וכנראה גם פגיעה נוירולוגית. עד לא מזמן היא עוד הצליחה ללכת קצת, בעיקר כדי לאכול ולעשות צרכים.

בזמן האחרון - היא גם לא עושה את זה . היא פשוט משתינה בבית וזזה קצת למקום אחר. בגלל שהיא שוכבת, הפרווה שלה ספוגה בשתן ודי מסריחה.

כבר כמה ימים אני מנקה שתן בבית כל יום. הבית שלי מסריח באופן קבוע. יש לי ילדים קטנים ואני לא מתה שיסתובבו בבית מתה שתן של כלבים.

הוטרינר ניסה לתת לה שילוב של סטרואידים ומשככי כאבים שלא עזר.

האם יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות? בעלי מתעקש להשאיר אותה בחוץ. אם זה היה קיץ אז מילא. אבל כואב לי הלב עליה לבד בחוץ בחורף. האם ישנן תרופות אחרות? טיפולים? רופאים מומחים? רעיונות אחרים?

צר לי מאד
אבל נראה לי

שאין ברירה להרדים אותה .זה קשה מאד ,יודעת .הרדמתי כלבה בשיבה טובה.
גיל שש עשרה וחצי לברדוןר מעורב שרצתה כבר לסיימפ את החיים
לא שלטה בצרכים.
גם אני ניקיתי כל יום רציתי שתחיה אבל מגיע זמן לשחרר.
עשיתם מצווה ענקית שאימצתם כלבה על הכיש עם שתי רגליים אחוריות שבורות
תבורכו על המצווה .הכלבה מודה לכם על כל השנים עד ש...
נורית נאור שמאד אוהבת כלבים
אצרף תמונה שלי ושל מיטשל ז"ל

מיההס

New member
יש מומחים.

ההודעה שלך מראה שאת אוהבת אותה ואכפת לך ממנה. ברור שבחוץ בחורף לא מתאים לה.
כדאי לך לפנות ל"חוות דעת" מרכז למומחים בבית ברל. לי יש נסיון נפלא איתם.
בהצלחה

תעדכני בבקשה

be_roo

New member
כמו שנאמר, אפשר לפנות לחוות דעת שניה אצל וטרינר נוסף

הוא יכול להיות מומחה, אבל אלה עולים לרוב יותר.
יש מומחים לאורטופדיה ומומחים לנוירולגיה. אפשר למצוא אותם בבית החולים בבית דגן או להעזר בגוגל.
&nbsp
אבל במקביל צריך לחשוב על ההמשך. לא בטוח שהמצב פתיר וצריך לפעול לטובת הכלבה.
מבחינתי, לכלב שלא יכול להאכיל את עצמו או להתפנות, לאורך זמן, אין איכות חיים ששווה את המשכם.
אז תמשיכו לבדוק אופציות, אבל גם להתכונן לרע מכל.
&nbsp

avvv

New member
תנסו להרגיל אותה לפינה קבועה בבית

ואז תוכלו לשים שם עיתונים מראש וזה יהיה קצת יותר קל

שירן ל11

New member
זה נשמע יותר שיש לה בריחת שתן

ויש כדורים שעוזרים נגד בריחת שתן, הם משפיעים בערך ל-24 שעות ואז צריך לתת עוד כדור. תשאלי את הוטרינר. יכול להיות שגם יש לה דלקת בשתן?
בהחלט הייתי פונה לנוירולוג מומחה בבית חולים וטרינרי, לצערי אני לא מכירה ולא יודעת להמליץ אבל תבקשי מהוטרינר שלך המלצה. יש גם פורום בתפוז של רפואת חיות מחמד שבו וטרינרים עונים על שאלות, אולי הם ידעו להמליץ לך על נוירולוג וטרינר.
אני דווקא לא חושבת שכדאי להקדים את המאוחר... צריך לבדוק אם אפשר לשפר את איכות חייה, ואם זה לא יסתדר, נמשיך משם.

היתה לנו כלבה שלאט לאט התדרדר מצבה

ובגלל בעיה בגב התחתון היא סבלה מכאבים הפסיקה לדרוך על הרגליים.האחוריות. כתוצאה מכך כמובן השריר התדלדל וזה מעגל שהזין את עצמו. נתנו לה תקופה משככי כאבים, והורדנו אותה על הידיים אבל בסופו של יום היא בקושי הלכה וכמובן התקשתה לשלוט או לעשות צרכים בחוץ. שמנו לה חיתול של מבוגרים - עשינו חור לזנב. בהחלה היינו מורידים אותה עם החיתול למטה, אחר כך כשהיא בקושי הצליחה ללכת הפסקנו (איך שהיא נעלבה מזה) ופשוט היינו נותנים לה לרבוץ בבית על המזרון שלה עם החיתול ולשוטט כמה שיכלה, והיינו מחליפים לה כמו לתינוק. זה לא אידאלי. לפעמים באמת היה צריך לנקות היטב כי היתה רטובה ולא מריחה משהו. אפשר לשים אולי קרם על הפרווה שהשתן לא ירטיב. לרוב אבל השתן נספג בחיתול. הבעיה היא שבאיזשהו שלב היא התחילה לפתח פצעי לחץ מהרביצה שהפסיקו להתרפא, ובסופו של תהליך נאלצנו להרדים אותה.

למעלה