כלבה מאוננת

אילהT

New member
כלבה מאוננת

שלום, לנו כלבה (יורקי) בת שנתיים. (הכלבה ורם זווגה עם זכר) בחצי שנה האחרונה, אנו מוצאים כי הכלבה "עולה" הרבה פעמים על הרגלים של הילדה הצעירה שלנו. מה אומרת ההתנהגות הזו? האם יש דרך להיפטר מההרגל המגונה? תודה מראש על תשובותיכם

היא לא מאוננת

זה סימן להפגנת דומיננטיות. תגידו לה "לא" בצורה תקיפה ותורידו אותה. זה דרכה להראות לילדה הצעירה שהיא מעליה בלהקה.

ella100

New member
שלום אילה-את יודעת

את יודעת שזו לא חובה לזווג. כי כתבת שהכלבה טרם זווגה עם זכר. כך שנקווה שאינך חושבת שזו חובה ולכן במקום לזווג-תעקרו אותה. והסיבה החשובה למהלך זה הנו בריאותי,עתידי שלה.

אוננות אצל כלבים

שלום אילה. מה שאת מתארת בהחלט שכיח אצל הרבה כלבים וכלבות. אני בהחלט מסכים עם קודמי בזה שהתנועות שכלבתכם עושה בהחלט נובעים מדומיננטיות. כאשר כלב/ה מבצעים תנועות אלו על אנשים , כלבים וכו' , הם בעצם באים ואומרים בשפתם שלהם . . . "אני החזק פה ובטריטוריה הזו אני הוא השליט" ! כאשר מקרה כזה קורה בין שני כלבים , אין מה להתערב וצריך לתת להם ל"סדר" את העניינים בינהם לבד. אך אם הכלבה עושה זאת למישהו מבני הבית או לחברים שמגיעים , בהחלט חשוב מאוד לתקן אותה ע"י משיכה בעורף ואמירה של המילה "לא" בצורה מאוד אסרטיבית עד להפסקה מוחלטת של דפוס התנהגות זה. כ"כ כנראה שהכלבה לא מבינה את מעמדה בבית ולכן הייתי ממליץ לכם להעזר במאלף מוסמך שיבוא לביתכם , יראה ויסביר לכם כמה דברים בסיסיים לגבי התנהגותה בכלל והדומיננטיות שלה בפרט. שבת שלום ובהצלחה יואב גורן.

אילהT

New member
תודה לכולם

כפי הנראה שכחתי את הנושא של "מקום בלהקה." שוב תודה

../images/Emo207.gif ליואב

הכלבה שלי כנועה לחלוטין עם כולם (בני הבית, אורחים, כלבים, חתולים). מבחינתה - אני המנהיגה שלה. ובכל זאת - היא "מאוננת" רק עלי. בעיקר כאשר מישהו אחר מקבל ממני תשומת לב יוצאת דופן או שיש הרבה "בלגן" בבית (כשהילדים עושים רעש או משתוללים) והיא לא ממש מבינה מה קורה. זה נראה יותר כמו בקשת "תשומי" או קריאה לעזרה מאשר הפגנת דומיננטיות. יש לך הסבר לזה?

שלום אמא של סימה

לי זה דוקא נישמע שהכלבה מקנאת. לפי מה שאת מתארת הכלבה עושה זאת בעיקר כאשר מגיעם "גורמים" נוספים לבית (ילדים, וכו'). זה שהכלבה נשכבת על הגב במצבים מסויימים עדיין לא אומר שהיא כנועה לחלוטין, לפעמים שכיבה על הגב באה מתוך רצון לקבל ליטופים ופינוק. אם היא עושה זאת מתוך קנאה , הדבר בהחלט לא נכון ואלול להיות מסוכן. כלב תוקף בהרבה מקרים מתוך קנאה , כך שכאשר היא עושה זאת צריך לתקן אותה מיד. יכול להיות שכמו שאת מתארת , ברגע שיש הרבה באלגן בבית והכלבה כביכול מתחילה לאבד שליטה , היא מתחילה "לאונן" ע"מ לנסות להשתלט על הבאלגן תוך כדי הבעת סמכות על מי שנמצא באזור. שוב אני מסייג את דברי מכיוון שלא ראיתי את המקרה הספציפי , לא את הסיטואציה ולא את הכלבה. יום טב יואב גורן.

למעלה