ככל הנראה יש לי עסק מאוד טוב

amera

New member

לאחרונה (בשנתיים האחרונות) הקמתי מערכת לימוד מרחוק אינטרקטיבית המבוססת על מערכת ניהול למידה בשם מוודלץ

ישנם ימים שיש בהם 10000 HITS

המערכת עכשיו היא "מוצר" שאני יכול למכור אותו.

מצאתי מכללה שמעוניינת במוצר אבל מבקשים שנה פיילות בלי לשלם עד שיראו כמה זה טוב

אני והמכללה אמורים לכתוב חוזה בשבועות הקרובים. אני לא בקי בדברים האלה ומה נכון ומה לא נכון לעשות.

מה אתם מייעצים? למה אני אמור לשים לב בהסכם?

האם יש רעיונות אחרים לעשות כסף טוב מה"מוצר"?

תודה מראש

John the Savage

New member
עד כמה אתה מוכן לקחת סיכון לגבי עתיד המוצר

בכדי לחסוך כסף כיום?

אני לא עו"ד ואין לי שום אינטרס אישי להמליץ לך לגשת לעו"ד, אבל אתה בעצמך כותב שאתה לא בקיא בדברים האלו. ונניח שהכותבים בפורום היו מייעצים לך לשים לב לא', ב' ו-ג', ואז בהסכם ביניכם היה נכנס עניין ד' שמסתתר באיזשהו ניסוח שלא הבנת את משמעותו עד הסוף בהסכם, שהיה מפיל אותך? בדיוק בשביל למנוע מצבים כאלו, הייתי מציע לך לא לחסוך בתשלום לעו"ד כיום ולוודא שיש ביניכם הסכם שדואג לאינטרסים שלך.

בגדול, אתה צריך לחשוב מה יקרה בהמשך. נניח שעברה שנה כשהמערכת בפיילוט. בינתיים שני הצדדים מסכימים שהפיילוט יערך ללא תשלום, וזה לגיטימי. אבל מה יקרה בעוד שנה? נניח שהמכללה השתמשה במערכת שלך והטמיעה אותה, ונניח שכעבור שנה אתם עושים שוב משא ומתן על תנאי השימוש, ולא מגיעים להסכמה, מה יקרה אז? האם שמורה לך הזכות לדרוש מהמכללה למחוק כל זכר לקבצים של המערכת שלך במקרה כזה? ומה לגבי ההשקעה של המכללה בהטמעת המערכת? חוץ מזה, ציינת שהמערכת שלך מבוססת על מערכת קיימת. מה יקרה אם המכללה תחליט כעבור שנה לזרוק את המערכת שלך אבל להשתמש במערכת עליה אתה מתבסס, שהיא למיטב הבנתי קוד פתוח, ולהשתמש בניסיון שרכשו מהמערכת שלך בכדי להקים מערכת דומה מבוססת מוודל מבלי לשלם לך?

את כל הדברים האלו צריך לקחת בחשבון. ואולי גם דברים נוספים שלא עולים בדעתי כרגע. אבל בשביל לדאוג שיהיה לזה מענה נכון בהסכם, ולבחור את הניסוחים המתאימים שאכן ישמרו על האינטרסים שלך, חוששני שאתה לוקח סיכון אם תנסה לעשות את זה לבד.

ככל הנראה רק אתה יודע

שיש לך עסק טוב מאד, כי הלקוח לך לא יודע והוא מבקש ניסיון לשנה בחינם ואתה מסכים אני מבין.
אבל זה באמת לא מה שחשוב.
תרשה לי לשאול אותך שאלה: כאשר חס וחלילה יש לך כאב שיניים, אתה שואל בפורום איך לטפל בשיניים, או אתה ניגש לרופא שיניים?
אז למה אתה חושב שאתה מסוגל לכתוב חוזה מסחרי?
זה באמת לא רציני. פנה לעו"ד בעל ניסיון בדיני מחשוב (מחשבים) וזכויות יוצרים.

רעיונות איך לעשות כסף - לא הנושא של הפורום.

למעלה