ככול שרואה כאן -

AlonPe

New member
ככול שרואה כאן -

עוד ועוד סקיצות ותכניות,
משתכנע יותר ויותר שצריך להוציא את ה-"בני ביתך" מחוץ לחוק!.
מילא ההיבטים האורבניים, האקולוגיים,
לא מצליח להבין למה אנשים משקיעים כל כך הרבה -
כסף, זמן ואנרגיה, וכאב ראש,
בשביל לגור בסופו של דבר בתוך דירה צפופה ולא נוחה,
שיושבת על הקרקע.

רשר

Well-known member
מנהל
כדי שאף שכן לא ידרוך להם על הראש - ואז משכירים את קומה א'!

מה שרואים מכאן ומה שרואים משם

הפורום הזה (מבורך שלא יהיה אי הבנות) למעשה מתוחזק על ידי 4-5 אדריכלים (ואדריכלית נוף) שהתורה משמיים הבלתי ניתנת לערעור שלהם שבמגרש 500 מטר (מה לעשות שרוב המגרשים המשווקים הם ככה) חייב לבנות 2 קומות כדי שיהיה שטח מספיק לגינה !!!
רוב מוחלט של הסקיצות שמועלות הם קומה אחת עם תכסית גדולה שדי מהר נקטלות ולא פעם קוראת לבדוק את מקצועיות המתכנן.
אז יש אנשים שזה מתאים להם (כמוני) שאין להם גינה ענקית (אוי לתחזוקה) ומספק אותם 100 מטר גינה מרכזית מרובעת.
אולי נדרש פה סוג של שינוי תפיסתי קל.. ולראייה אני עוקב אחרי פורום זה אולי 3 + שנים ואז סקיצות היו עולות פה חדשות לבקרים.. בתקופה האחרונה אפשר לגלול אחורה 4-5 חודשים ולמצוא אולי 7-8 סקיצות בלחץ
רק מציין
תודה לכל מי שתורם מזמנו ומאיר הערות מקצועיות
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
לכן קניתי מגרש בשטח 295 מ"ר בצענו תכסית של 100 מ"ר

סה"כ 168 מ"ר בניה,
גנבנו עוד חניה כך שיש 2 בניגוד לתב"ע של 1 בלבד,
וזה אכן שטח גינון שאנו יכולים להשתלט עליו,
עגנו למקום ממקום אחר עם שטח של 1,5 דונם סביב הבית, אך ההבנה שלא נהיה עוד פעם צעירים קבעה את התכנון כולל חדר מסטר בקומת קרקע, כך אנו עולים למעלה לעיתים רחוקות (הילדים שם עצמאיים),

גלמיש1

New member
א. מגרשים של חצי דונם כבר מזמן לא הסטנדרט.

ב. אם תעשה חיפוש אחורה תראה שגודל החצר האפקטיבית (כלומר חצר במנה אחת המשכית) שנשארת ברוב המגרשים שמועלים פה נעה בין 16-18 מ"ר (כמו בפרויקט האחרון) ל 50-60 מ"ר בחצרות היותר מרווחות. שום דבר שמתקרב ל 100 מ"ר.
ג. הרבה פעמים ההצעות שלנו לא נוגעות להגדלת שטח הגינה, אלא לתכנון יותר נכון שלו שיאפשר להנות ממנה וממרחב חוץ נעים, במקום לקבל חתיכה פה חתיכה שם .
ד. יש עוד המון היבטים לבניה בקומה אחת (בפרט כשמדובר בדו קומתי, אבל לא רק) ואנחנו מצביעים עליהם : כגון פחות כיווני אויר, פחות אור שמש, יותר קירבה לשכנים (פרטיות וכל הנ"ל) , פחות נוף, אילוצי תכנון קשים יותר בתוך הבית שיוצרים דירה פחות טובה וכן הלאה...
&nbsp
להציג את זה כאילו הכל מכוון גינה - זה ממש לא נכון.
ואם כבר - אז הביקורות ( לפחות שלי) תמיד מנומקות. כל אחד יכול לסנן מה שלא מתאים לו, ולקחת רק את מה שכן.
&nbsp
אבל אין ספק שאלון פוגע בנקודה קריטית - רובנו (אני מוכנה לקבל שלא כולם) מחפשים ורוכשים מגרש ביישוב 'כפרי' או הרחבה כי יש לנו בראש את החלום : הדימוי מילדותנו, או ממורשת הורינו, על הבית הנחמד שיושב על גבעה, מוקף דשא ועצים, והילדים שלנו רצים בגינה ומשחקים תופסת....
בחלום הזה גם ישנם שכנים נחמדים וקהילה מקבלת ותומכת שמייצרת חיי קהילה קוסמים בכפר.
ואז אנחנו מגיעים למה שקורה בפועל וזה מגרשים צפופים וחנוקים, עם חומות ביניהם, וחומה לרחוב עם שער גבוה, ובתוך המגרשים בונים הכי גדול שאפשר (וגם גונבים עוד קצת מפה, וקצת משם, ואיזה דירה במרתף, וזוג שוכרים בעלית גג) . ככה שהשכנים כמעט נושקים זה לזה, ולכן המנגל של האחד נכנס לשני לתוך המיטה, ויש לנו דיירים מעל הראש, ומתחת לבית. אין פרטיות. אין מרחב חוץ. אין יחסי שכנים נעימים. הדיירים של השכן מתחלפים כל כמה חודשים ככה שלא אכפת להם ממך. במקביל גם לשכן לא אכפת מהם, ודוקא מתאים לו שיש מתחתיו מעמד תחתון לדרוך עליו (זה גורם לו להרגיש גביר בעל אחוזה). אין מקומות חניה ברחוב. פחי האשפה עולים על גדותיהם. הרחוב (הכפרי השקט) רועש גם בלילה....
&nbsp
אבל מה - שאני אצא פרייר?!
&nbsp
אמור מעתה: בנה ביתך = תפוס כפי יכלתך!
תרוויח כמה שיותר על חשבון השוכרים שאין להם ברירה וכסף. דרוך על השכנים . צפצף על החוק!
&nbsp
&nbsp

גלמיש1

New member
ואגב, תכניות שנקטלות זה לא בגלל הגינה/חצר דוקא

אלא בגלל תכנון לקוי או לא מספיק טוב.
אפשר לדון ממושכות על למה זה המצב, החל מבעיות הכשרה של אנשי מקצוע ועד שכר טרחה נמוך מדי שאינו מאפשר להשקיע מספיק בתכנון... אבל בכל מקרה, תכניות רבות מגיעות לפה במצב לא טוב.
ואגב, הרבה אנשים מגיעים מלכתחילה משום שהם מרגישים שיש בעיות בתכנון שלהם, ויאנם יודעים לשים את האצבע על הבעיות. ו/או הם מרגישים שלא יכולים לסמוך על המתכנן, וצריכים חוות דעת שניה.
היות שמבקשים מאיתנו ביקורת - אנחנו מביעים את חוות דעתנו המקצועית הכנה.
וכאמור - אף אחד לא חייב כלום. לא הגולשים ולא אנחנו. ירצו יאכלו - לא ירצו לא יאכלו.
אני מתכוונת להמשיך לדבוק באמת המקצועית שלי.
&nbsp
ועוד נקודה - בארץ אנשים מרגישים שהמגרש שלהם הוא רק שלהם, ואין להם שום מחוייבות לשום גורם אחר.
במקומות אחרים מקובל וידוע שהמגרש שלך הוא חלק ממרקם שלם, הוא חלק מהשכונה והבתים בה, חלק מהרחוב, ואף מכדור הארץ. בארה"ב למשל , במקומות בהם גרתי (גם בחוץ המערבי וגם במזרחי) אנשים מטפחים את הגינון במדרכה שליד הבית שלהם. הם לא בונים חומות אלא מאפשרים למדשאה ולגינה להגיע עד המדרכה ולהוות חלק מטיפוח השכונה. יש מודעות לזה שהגינה שלך משמשת גם לציפרים ולסנאים ושאר בע"ח שחיים בשכונה. וכן הצמחיה בחצרך מהווה גורם משמעותי באקלים האיזורי, ושטחי החלחול בחצרך הם חלק משטח הקרקע האיזורי שמאפשר חלחול מים. וכן הלאה.
אם השכן שלי מגדל עצים בחצרו יש לזה השפעה אקלימית לא רק על ביתו, אלא גם ביתי ועל האיזור. קבוצה של עצים גבוהים מנמיכה את הטמפרטורה סביבה בקיץ בכמה מעלות.

את צודקת

כל אחד לוקח מה שנראה לו מהערות. אני עשיתי שינויים רבים בתוכנית מהפורום והפורום גרם לי להסתכל על דברים מזווית אחרות ונכונות יותר.
בסהכ מציין כי מה שהאדריכלים פה רואים בעינהם מהות של בית פרטי הוא לא מה שאנשים אחרים רואים/מתאים להם וזה בסדר.
&nbsp

Sanchez

Member
כל אחד בונה מה שמתאים לו...
אמרתי כבר מאה פעמים שאדריכלות היא לא מדע מדוייק.
מה שנראה לך לא מתאים- משמש ממש טוב את האחר !

באופן כללי אני מאד מסכימה ומרגישה ככה.
לא רק מבחינת התכנון - גם הביצוע ואינספור השרלטנים שמנהלים בפועל את הפרוייקטים בלי כל אחריות חוקית.
ומצד שני - בסוף יש לי בית לא גדול אך מספיק ומאד מרווח (הבית שלנו הוא הכי קטן בשכונה במטר"ז אבל כולם מתפעלים מהמרחב בסלון, בחדרים ובמעברים :), עם גינה ענקית.
בשכונה השכנה אותה בנה קבלן יש דירות שמצב הנזילות והתקלות בהן לא פחות חמור ממה שאני נתקלתי בו והבתים איומים. במיוחד מבנה של חללים גבוהים מאד שקשה לחמם בחורף (וקורה שהמעלות כאן יורדות מתחת לאפס), והרבה מעברים ריקים, לא יעילים ולא מנוצלים.
גם בדירות קבלנים לעיתים יש תכנון בעייתי שנועד למקסם רווח ולאו דווקא הכי יעיל ונכון לטווח ארוך.
אז, אני לא יודעת מה נכון, אבל אולי אם חולמים על חקיקה טובה אז צריך לשפר את רמת התכנון הכלית בארץ? לא שאני יודעת איך עושים את זה..

אלון, מה שיש כאן לא משקף

הפורום כאן הוא חלון קטן ומצומצם של המציאות בשטח. זה לא כל השטח.
&nbsp
אני עובדת בפרוייקטים מוצלחים מאד, עם אדריכלים מצוינים. גם במגרשים גדולים וגם במגרשים קטנים.
אז לא אומר שכל הפרוייקטים שלי הם כאלה, לצערי יש גם אחרים, הרי כמו בכל מקצוע, גם באדריכלות יש אנשים טובים יותר וטובים פחות.
אבל אני לאחרונה נתקלת ביותר ויותר פרוייקטים טובים של אדריכלים טובים.
אולי כי המודעות לצורך באדריכל טוב הולכת ועולה? אנשים מבינים שצריך לשלם קצת יותר, ולקבל הרבה יותר.
אני גם נתקלת ביותר ויותר אדריכלים טובים שדורשים מתכנן נוף בפרוייקט. גם לזה המודעות עולה.
&nbsp
מודעות זה דבר נלמד. נרכש. עד שהופך לסטנדרט.
פעם הסתפקו בבית שתכנן המהנדס ושיא השיאים היה להביא "דקורטור" לבחירת בדי ריפוד לספות ולוילונות. היום מבינים את ההבדל בין מהנדס לאדריכל, ומעצב/ת פנים זה פק"ל בכל דירה... הזמנים משתנים.
&nbsp
כשמישהו מקבל תוכנית טובה, הוא יודע שהיא טובה. הוא לא זקוק לעצות הפורום. הוא לא מציג אותה פה.
כשמישהו מקבל משהו שלא נראה לו, לרוב יש בזה מן האמת, מה שהוא רואה זה רק קצה הקרחון, והוא מגלה את השאר בפורום.

למעלה