ככה משרשרים

מתי אליק רון הודח? אבקש תזכורת

עוד לפני ועדת אור? כבר יש לי רעיון לקונספירציה. אבל זקוקה למידע נוסף. תודה

אנסה לחזור בקיצור

ניסיתי ללמד את משתתפי הפורום ביטוי בפורטוגזית CAGAR NO VENTILADOR שמשמעותו היא כאשר שחיתות מתגלית היא כמו שמישהו - לא עלינו - מחרבן על ונטילטור - אלף סליחות - זה ביטוי ישן של תרבות אחרת עכשיו אני מפחדת ששוב תבלע לי ההודעה ויכתבו לי שאני פרסונה נונ-גרטה כמו שלפעמים בחיים חוטפים עוגת קצף בפרצוף.

הבנתי מה קרה... נרגעתי

עניתי כנראה על משהו ישן מה שלישי לחודש הוספתי תגובה ועכשעיו ראיתי שהיא שם. תסלחו לי, איך נבהלתי. אני לא מנוסה בזה. חטפתי הלם כי ידעתי שהפעם לא כתבתי כלום שמוזיל את השואה כמו בפעם הקודמת (בענין הניסויים הרפואיים) ומישהו - בצדק - נידהם) סתם חשדתית אנחת רווחה.

לבטל גם ביהמ"ש למשפחה

פניתי לראשונה לבית המשפט למשפחה בשנת 1998. מי שנכנס למעלית בית המשפט מוטב שישאיר את כל מה שתיאר לעצמו, למד, קרא,קיווה. בית המשפט למשפחה קם לאחר שנחקק חוק בתי משפט למשפחה בשנת 1995. אבל הוא החל לפעול רק לאחר שפורסמו התקנות לחוק, שנה אחר כך. התקנות הן כללי פעולה של הפשע המאורגן. מדובר על הקמת יחידות סיוע של משרד העבודה והרווחה ושל הנהלת בתי המשפט שישמשו לעזרת בית המשפט. על פי בדיקה שערכתי התקנות לא זכו לאישור של ועדת החוקה . אף על פי כן, בית המשפט יצא לדרך. דו"ח מבקר המדינה התייחס לנעשה בבית משפט זה אך המשטרה לא נכנסה לעובי הקורה. הדיונים סודיים. אני לא מאמינה שיש באיזה שהוא מקום בעולם בית משפט כזה. אין מילים. בית המשפט עוסק הרבה פעמים בעניני ילדים אך בשל התערבות יחידות הסיוע - התערבות לרעה כמובן - הילדים נפגעים. אסביר, הקונצפט של יחידות סיוע הופך את המדינה לצד נוסף בהדיינות, חושף שיניים רקובות.

הפרוטוקול למשל

למי שלא בענינים נראה שפרוטוקול הוא כל מה שנאמר בדיון. ולא הוא. את הפרוטוקול כותב כב השופט לאחר שנתן רשות הדיבור למי מהצדדים. הוא מסכם את הנאמר. בדרך כלל הפרוטוקול לא משקף את מה שקרה בדיון. בהתחלה נדהמתי ואחר כך ראיתי שזה פשוט ככה ולא אופייני רק לבית משפט זה אלא מקובל גם בבית המשפט העליון.

רשות דיבור במשפט

אין רשות דיבור. יש שאלה אחת ששואלים וזהו. בפרוטוקול לא תירשם התשובה אלא משהו אחר לגמרי.

בקשות לבית המשפט למשל

נניח תבקש את תיקון הפרוטוקול - 300 שקל. כל בקשה צריכה להיות מודפסת ונרשמת ומשולמת אגרה. ב רוב המקרים בית המשפט לא מסכים לבקשה. סליחה, בכל המקרים

המומחים למשל

משקרים חופשי חופשי. לא נדיר לראות מבט נידהם אצל השופט. אבל, מה לעשות...

עורכי הדין בבית המשפט למשפחה

מילון. כן זה לא. מחר זה אתמול. הכל מותר לו - לדעתי גם רצח מותר. הסכמים, ניירות - הכל סתם.

עובדים סוציאלים בבימ"ש למשפחה

כיוון שיש היררכיה אז הוראות מתקבלות מלמעלה, את הדו"חות הסוציאלים ממציאים כתבנים מקצועיים - אולי חוקרים פרטיים (מהצד של הפרוטקציה - המפלגה וכו)

מי חתום על הקונצפט הזה

אני לא בטוחה אבל כנראה מדובר על ראש הפקולטה לעבודה סוציאלית לשעבר באוניברסיטת תל אביב יחד עם פקידת סעד לסדרי דין (מפקחת מרמה במילים אחרות) אני לא יודעת אם זה רעיון שלהם או העתיקו אותו ממדינה אחרת.

לא תפשתי מה כל כך גרוע שם

במהלך המשפט נרצח עד ונפטרו פסיכולוגים ועוד מקורבים לתיק. כיון שזה חסוי הכל נשאר בבית המשפט למשפחה ובעתונים יוצאות מודעות אבל מטעם מקום העבודה שמתחילות במילים "בתדהמה". אני יודעת שלא תאמיני לי. גם המומחים לא האמינו לי ו"בזכות" זה זכיתי להגדרה פסיכיאטרית מטובי המומחים בתחום - אליו נשלחתי לטיפול על ידי בית המשפט. על כל איש מקצוע שנפטר הגיע חדש ולא נשאלו שאלות. אמרתי לך פשע מאורגן. לא מאמינה. מה לא שמעת שמפקד המשטרה דיבר על הפשע המאורגן, מאפיות למיניהן - זה כנראה באיגודים המקצועיים. העובדים מפוחדים. מי שמנסה להלחם - לא מרחמים עליו

למעלה