"ככה לא מדברים ילדים בוגרים"

מ י כ

New member
"ככה לא מדברים ילדים בוגרים"

צור וחבר שלו משחקים ביחד בגינה כבר שנתיים אחרי הגן.החבר (שהוזכר כאן בהקשרים אחרים) הוא מהמתקדמים בגן בדיבור וכושר ביטוי. מיותר לציין שצור לידו נשמע כמו שי ליד צור,ועם כל השיפור שיש-הפער מאוד בולט וזה לא רק בגלל האיחור של צור אלא גם בגלל שהשני מתקדם לגילו. אתמול אימא שלו ואני ישבנו על הספסל,וצור והחבר דיברו איתנו,והחבר חיקה את הדיבור של צור(לקח לי קצת זמן לקלוט שהוא לא מדבר כמו שהוא יודע..) אימא שלו מאוד התרגזה,אמרה לו ש"ככה לא מדברים ילדים בוגרים" ,שלא "ידבר ככה",שידבר "יפה",ואני נעלבתי מאוד בשביל צור שעמד כאמור ממש מולה,וכבר לא סובל מבעית שמיעה... מצד שני אני יכולה להבין שצריך להעיר לילד שמדבר משובש(וזה גם מה שהוא רצה וציפה) ומצד שלישי אני לא יכולה שלא לחשוב שהיא יכלה להעיר לו אחרת ובעיקר לא ליד צור.... מה אתם אומרים?רגישות יתר שלי? ~מיכל שכבר מחכה ליום שבו נוכל לבלות עם החברים של הילדים שלי בלי ההורים שלהם...~

doe2

New member
יקירתי, את כנראה מאוד עדינה יחסית אלי

מה שהיא עשתה, מעלה לי את הסעיף לרמות שלא יאמנו. חייבת לומר לך שבמקומך הייתי מעירה לה (לא ליד הילדים) ומאוד מתרחקת ממנה להבא. אני מחנכת את ילדי לסבלנות וסובלנות, קבלת השונה והחריג (לא רק במקרים קלים כמו צור) אלא בכלל. אצל הבת שלי היה בכיתה ילד מכיתת שילוב בכסא גלגלים, מעוות כולו המסכן ולא הרשיתי מעולם, לומר משהו בגנותו ונהפוך הוא. תמיד עודדתי להתייחס אליו כשווה בין שווים. ואני חייבת לציין שלא מדובר ברגישות יתר שלי עקב נישואי למישהו מוגבל פיזית, העיקרון היה אצלי מאז ומעולם. חייבת לומר שאני לא מצליחה להעביר למילים את הגועל שאני חשה וחבל שזה החינוך שהילד הזה מקבל. אגב, אבא שלי תמיד היה אומר לי שאין מישהו שלא נכה. פשוט יש כאלה שקל לראות את זה אצלהם (נכים פיזית) או לשמוע את זה ואז זה נורא כייף, כי הכל גלוי לעין, אבל הכי "מסוכנים" הם אלה שלא רואים את אצלהם" (והיה נותן לי דוגמא של קמצן כרוני למשל).

מ י כ

New member
כן,אני עדינה להכעיס

לא רציתי להתעמת איתה מול הילדים-שהם עדיין חברים טובים.ונשארתי להתבשל עם העלבון בעצמי.

לבנה123

New member
אוי.

נשמע לי שהיא נלחצה - אותה האמא. נלחצה אולי שצור "גורר" את הילד שלה אחורה שפתית, במקום לראות את זה שזה משחקי דווקא. אם אתן בקשר ממושך - כבר שנתיים - הייתי מעירה לה. ואומרת לה שזה היה לך מאוד לא נעים, וגם מעליב עבור צור. ורואה איך התגובה שלה, אם יש "עם מי לדבר". (ואצלנו אגב כבר יש ילדים שמגיעים אלינו בלי ההורים (אלה בעיקר כאלה שגדולים מנועה בשנה, ושאת ההורים שלהם אני מסמפטת פחות...)

מ י כ

New member
בואי נגיד (בעדינות)

שאין עם מי לדבר.אנחנו לא בקשר,הילדים בקשר,הקשר שלנו מתבטא בכך שמידי פעם היא ובעלה מרשים לעצמם לבקש ממני להשגיח על שני הילדים שלהם,ואף להוציא אותם מהגן יחד עם צור ושי... הקשר הממושך שלי הוא דוקא עם הילדים הבאמת חמודים שלה.(שאותם אני די אוהבת) לי זה היה מאוד ברור שזה משחקי דווקא,אבל משום מה נראה לי שלה היה יותר נוח לראות את זה כהוכחה להשפעה השלילית של צור על הבן שלה. ניסיתי לרמוז הרבה פעמים שבשמחה אני אקח את אחד הילדים או שניהם אליי הביתה ואני בטוחה שיהיה בסדר,הם סרבו כי זה היה להם "ל א נעים" להשאיר אותי עם 4 ילדים בבית(ובגינה זה כן נעים..?)

לבנה123

New member
או גוד. 4 ילדים. נשמע לי ממש ספורט אקסטרים.

אני חושבת שבכ"ז הייתי מעירה לה.

../images/Emo67.gif נורא מעליב. נורא.

בכלל לא רגישות יתר שלך. ואני חושבת שהייתי מגיבה כמוך - לא אומרת כלום, רק אוכלת את עצמי מבפנים

בכל מקרה התגובה לא לעניין

מאוד טבעי שילד ינסה להתפנק ולדבר כמו תינוק. אני מניחה שהחבר של צור לא עשה את זה מתוך כוונות רעות אלא סתם חיקה אותו בתמימות. התגובה של אמא שלו מעבירה לו את המסר ש(א) הדיבור הזה הוא לא טוב ו(ב) הנסיון שלו להתפנק לא לגיטימי. אני דווקא הייתי מגיבה ומתייחסת לצד של הילד שלה - הרצון שלו להתפנק לגיטימי. אם זה חד פעמי בכלל לא צריך לאמר לו כלום ואם זה חוזר על עצמו אז אולי הוא מחפש תשומת לב? נולד לו אח חדש לאחרונה? יש סיבה אחרת לזה?

מ י כ

New member
לא נולד לו אח

אחותו הקטנה היא בכיתה עם שי... דבר ראשון הוא לא דיבר כמו תינוק,הוא דיבר משובש,כמו צור.הוא אמר במקום "לא יכול" -"לא יאול"-לדוגמא. אני מאוד סכימהשהענין היה חיפוש תשומת לב,אפילו בלי סיבה מיוחדת סתם כי היא היתה בפלאפון והוא רצה שהיא תתיחס.אני בד"כ לא מעירה להורים על ההורות שלהם ולא הייתי מעירה לה בקשר לבן שלה,אם כבר אז להגן על צור. אבל גרמת לי להרגיש קצת יותר טוב כי באמת הפספוס שלה עם הבן שלה יותר חמור מהפגיעה שלה בצור..

גם אם זה לא כמו תינוק

אלא משובש. הוא לא עשה את זה מתוך כוונה רעה. אני חייבת לציין שגם שיר עושה את זה והיא מחקה דיבור משובש של ילדים אחרים.זה סוג של התפנקות או חיפוש תשומת לב. אני מבינה שאת לא מרגישה נח לדבר איתה על הבן שלה - שתשאר עם מה שהיא מבשלת...

לא הבנתי אתכן

אני הבנתי שהילד "חיקה" את צור בדיבור האיטי והאמא שלו קלטה את זה ואולי התפדחה כלפייך והעירה לבנה שזה לא יפה. דווקא האמא היתה בסדר ואתן מתנפלות על האמא... לא באמת הבנתי כנראה. זה מזכיר לי שלרעות יש חבר מילדות (מגיל שנתיים) שלא דיבר עד גיל 3 וגם אז החל לדבר באופן מוזר ומונוטוני ומשובש. רעות דיברה מצויין מגיל צעיר והקדימה אותו. בערך מגיל 4 היא התחילה "לחקות" את הדרך בה הוא מדבר. זה הפריע לי כי נראה לי שבמקום שהוא יתקדם בזכותה בדיבור, היא נגררת אחריו. הערתי לה על זה (שלא בפניו) אבל זה לא עזר וכנראה שהיא היתה מושפעת ממנו והמשיכה לחקות אותו. באיזשהו שלב זה עבר, והיום אגב, הוא בן 7 ומדבר מצוין. הם עדיין חברים טובים.

מ י כ

New member
לא חשבתי על זה ככה

זה אולי יכול להיות אבל זה לא מסביר את הבחירה שלה בביטויים האלה.

osi28

New member
זה גם מה שאני הבנתי

אולי היא לא בחרה בחוכמה את המילים שלה, אבל נראה לי שהיא חששה שצור ייפגע מהחיקוי.

מעליב וחסר רגישות

למה היא צריכה להעמיד את צור במצב לא נעים שכזה? הרי יכלה להעיר לבנה בבית. לטעמי חוסר רגישות מגעיל. אבל הילד שלך מושלם וזה העיקר ויום אחד הוא ילמד שיש אנשים לא רגישים.

למעלה