ככה: כמה שאלות...

ככה: כמה שאלות...

האמת? שזה מיועד יותר לותיקי הנוער מביניכם, או כאלה שהיו בנוער לפני הרבה מאוד זמן. אני עקרונית מ"נוער מולדת" אז אני מקווה מאוד שלא תהיה לכם בעיה לעזור לי... הסתכלתי לכם בהודעות וראיתי שאתם מאורגנים עפ"י אזורים, דבר שאני, אישית, מנסה להשיג כבר שנים בנוער מולדת- ולא ממש מצליחה. הפעילות שלנו מאורגנת פחות או יותר ברמה ארצית. גם הפעולות האזוריות באות מלמעלה... אז רציתי לדעת: איך הצלחתם להתארגן ככה ברמה האזורית? מה הגבולות של הפעילויות האזוריות והפעולות הארציות שלכם? אני אשמח אם תענו.... ושאלה אחרונה: כמה אתם בערך בנוער? (הרי מס´ מדויקים לעולם לא תגידו לי) ועוד מילה לכל נוער מרצ: כמה שאני מתה שתתנדפו מכאן (לא אתם פיזית, אלא אתם רעיונית), יש משפט נורא מפורסם שאומר בערך כך: ´אני מתנגד לחלוטין לדבריך, אבל יעשה הכל שדעותיך יושמעו´. אז יישר כוח לכם. ומי יתן, ותקבלו קצת שכל....

על הבירוקרטיה......

(במשקל "על העיוורון") נוער מרצ מחולק לפי אזורים, סניפים, תתי-אזורים, קבוצות סניפיות, ירקות סניפיות וכו´ וכו´ וכו´, יש 100,000 גופים שונים ומשונים וכל אחד מהם עושה 100,001 תפקידים שונים.... להסביר את כל העסק יקח בערך מגילה, ואין לי כרגע כוח. מה גם שלא מוכרים סודות...
מבחינה מספרית נוער מרצ כולל היום בין 300-400 פעילים. מסכים בהחלט (!!!) עם המשפט שלך, והייתי מוסיף, שלו כמו נוער העבודה, נוער ליכוד ושאר תנועות טיפשיות וחסרות אידאולוגיות שכאלו, אני מאוד מאוד מאוד מעריך את נוער מולדת! בברכת פלורליזים ורדיקליזם! אלון.

chaim levinson

New member
אלון...

על מה יש להעריך אותם? על זה שהם משמרים את הגחלת של התנועה הפאשיסטית?

Roobie

New member
תגיד,

אתה בכלל יודע מה זה פאשיזם או נציונאליזם?

כמה שאתה צודק...

בדיוק עכשיו במסגרת לימודי ההיסטוריה בבית-הספר אני לומד על פאשיזם. אתמול יצא לי לצפות בהפגנת הימין ששודרה בטלוויזיה - בהחלט ניתן היה למצוא מרכיבים דומים. "דם אחינו צועק מפני האדמה..." הפאשיזם בהתגלמותו. בא לי להקיא.

א.א.אפל

New member
תתי-אזורים?

אין כאלה באופן רשמי... וההיא מנוער מולדת, ששכחתי את כינויה- זה לא כ"כ ארוך, ואפשר להסביר את זה בהודעה ארוכה. הייתי שמח שאת תפרטי את המבנה הארגוני של נוער מולדת, ונוכל ללמוד אחד מהשני. אני מצטרף אל אלון בהערכתי כלפי נוער מולדת ביחס לתנועות מפלגתיות אחרות.

ואני דווקא....

הייתי רוצה להביע את הערכתי לכותבת ההודעה, שבאמת השאירה כאן הודעה ענינית בלא שום השמצות פוליטיות. כל הכבוד.

קודם כל- שבוע טוב!!! ../images/Emo57.gif

אז ככה... "כותבת ההודעה" נשמע מידי רשמי, אז נעים מאוד: אפרת, גרה בנתניה, ואני סיו"ר "נוער מולדת". אני שמחה לשמוע שיש הערכה ל"נוער מולדת", תאמינו לי, בתוך תוכנו גם לנו יש... כמה שאני לא מסכימה אתכם, אין שמחה ממני לשמוע על נוער שפועל ועושה למען עתיד טוב יותר לחברה שבה הוא גדל. (למרות הפערים האדירים שיש לנו בהגדרה מה טוב לעם היושב בציון) לגבי ההודעה מתחת על גילוי אלימות מסוימת- אני מבטיחה לטפל בזה, אני מתנגדת לזה נחרצות (אבל תבינו... אני אישית כבר קברתי בשנה האחרונה 10 אנשים אהובים....
ומבחינתנו אתם אשמים בזה לא פחות...-אבל אני באמת ל-א רוצה לפתוח כאן דו שיח פוליטי, לא המטרה שלי. אם כן- זה יהיה תחת נושא נפרד) אצלנו, הנוער מתחלק כך: כל שנתיים מתכנסת ועידה ארצית בה נבחרת הנהגת הנוער. (הועידה האחורנה שלנו נערכה בחנוכה האחרון). ההנהגה מורכבת מיו"ר (שאותו בוחרים בנפרד), שני סגנים, ועוד 10 חברים. ההנהגה מחולקת ל-3 ועדות שונות (לכל ועדה מצטרפים עוד פעילים אחרים, לפי ראות עיניו של ראש הועדה, מינויים אישיים, מה נקרא...
) חוץ מזה, יש לנו 7 רכזים אזוריים (צפון+חיפה, שומרון, שרון, י-ם+יהודה, שפלה, דרום, דן) שמרכזים פעילות אזורית. בסניפים מבניים (*כאלה שיש להם מבנה) יש לנו גם רכז נוער מקומי. וחוצמזה, יש לנו בת-שרות אחת. דבר אחד שכן התאכזבתי מכם, זה ששנה שעברה והשנה ניסינו לארגן איתכם מפגשי הדברות, ואמנם לא נתקלנו בסירוב, אך גם לא בהתלהבות רבה... אז חבל... ובצר לנו נאלצנו לפנו ל"נוער עבודה" שהרבה הערכה אין לי אליהם.... אז המפגשים יחלו להערך אוטוטו, אז עוד יש לכם הזדמנות... חוצמזה, שיהיה לכם הרבה אושר ושמחה, (כמה שאפשר) ופורים שמח ביותר!!
אפרת. (ואל נא תתיאשו לגבי עניין אחדות עמ"י, הנה, עובדה שססבלתם 35 שורות מימנית, דתיה ובעז"ה בקרוב מאוד, גם מתנחלת...)

tali_le

New member
../images/Emo32.gif אפרת!!!!!

הייי!!!!!! אני טלי, היום ש"ש בנוער מרצ אבל עד לא מזמן פעילה בסניף נתניה.... זוכרת אותי?? בילינו ימי שישי רבים באותו הקניון (כן, זה שמתפוצץ)... מה שלומך?? בכל מקרה, כדאי שתחנכו את סניף מולדת שלכם (חוץ מהאחראי שם, שבאמת ניסה להציל אותנו) לקצת יותר נחמדות (כמו זו שהייתה לנו אי שם בימים החשוכים של בחירות 99) ... מקווה לשמוע ממך טלי לרנר נ.ב. האייסי והמייל שלי מופיעים בכרטיס האישי אם את רוצה...

tali_le

New member
המון הערכה לנוער מולדת

בעיקר אחרי שהיום בצומת שילת הם קרעו והרסו לנו כמה פלריגים, תלשו את כל השאר וניסו מאוד להעיף את אורן ואותי מהצוק שם.... כרגע יש לי הערכה יותר גדולה לצופים (ואתם יודעים מה זה אומר...) שניסו להציל אותנו היום

Uri Grupel

New member
למה להסתבך?

שלום, אני אורי. למי שלא מכיר אותי אני פעיל כבר מ- 97 וכיום אני עושה שנת שרות בנוער מרצ. (על בקשתך...) מבנה נוער מרצ הוא פשוט ביותר אם לא מנסים לחפש את הבירוקרטיה... ונתחיל מההתחלה. הגוף הגדול ביותר ובעל הסמכות העליונה הוא הועידה, הועידה מורכבת הכלל הפעילים בנוער מרצ ותפקידה משולש - להחליט את ההחלטות העקרוניות והבסיסיות ביותר בנוער מרצ (כגון הקוד הערכי, מבנה נוער מרצ), לבחור את בעלי התפקידים הארציים ולהיות מפגש של כל פעילי התנועה (מכן נובעה כוחו האמיתי!) הגוף השני הוא המז"א (המזכירות הארצית) או כמו שזה היום המז"ח (המזכירות החדשה). גוף זה מורכב מנציג מכל קבוצה (חבר מזכירות) והחלטותיו הן ההחלטות הערכיות של הנוער (לדוגמא/ה יציאה כנגד כביש חוצה ישראל, גיבוש עמדה בנושא החיסולים). המזכירות גם יכולו ליצור קווים מנחים לפעילות הנוער. תפקידם השני של חברי המזכירות הוא ריכוז הסניפים. ליזום/לעודד/ללוות פעילויות סניפיות או לשמש איש קשר לרמה האזורית/הארצית ובכך לערב את הסניף במתרחש בארץ וגם להפוך יוזמות מקומויות לארציות. הגוף השלישי הוא ההנהלה. גוף זה מורכב מנבחרי הנוער: יורי אזורים, יור וסיור ארציים. גוף זה הוא ההנהגה הפוליטית והתכנסותו אמורה ליזום פרוייקטים/ לרכז פעילויות/ או לעזור לחניכים להריץ פעילויות. גם בשל תכיפות כינוסו וגודלו הקטן גוף זה מאפשר קשר מצויין בין חלקי הארץ. בנוסף לזה יורי האזורים הם כמו יורי הסניפים רק במקום החניכים באופן ישיר הם בדר"כ עובדים מול חברי המזכירות/יורי הסניפים. הגוף האחרון שנמצא מחוץ למבנה זה הוא סיעת נוער מרצ. זהו ריכוז חברי מועצת מרצ אשר באים דרך הנוער... אני לא חושב שיש כאן הרבה מה להסביר... אה כן את הועידה, המזכירות והסיעה מרכז מזכל הנוער שגם הוא נבחר בועידה ונדמה לי שעל פי החלטה הוא גם מוזמן לישיבות הנהלה. אז זהו על רגל אחת... שאלות, טענות או אם מישהו רוצו לבקות תמיד אפשר ליצור איתי קשר! רק תזכרו שהכי חשוב בסופו של דבר זה שתצאו כבר מהמחשבים ומהבתים ותלכו לרחובות ותצעקו את מה שיש לכם להגיד כי אחרת שום מבנה שבעולם לא יעזור ובלי זה אין לנו מה לעשות כאן... תחי המהפכה, אורי גרופל.

למה להסתבך???

אני מרגישה מטומטמת, אבל אבדתי אותך איפהשהוא באמצע...
אגב, דבר ששכחתי להוסיף זה שמלבד הגופים של הנוער בתוך הנוער, יש גם גוף חיצוני המורכב מחברי מזכירות "מולדת" ותפקידה בעיקר לספק תמיכה לנוער מבחינה תקציבית וכו... וכן לאשר את פעילויות הנוער הקונקרטיות. הועדה ל-א מתערבת לנוער ולהנהגה בנוער בהחלטות, וזאת בעקבות ההוראה/ שאיפה של גנדי, הי"ד, ש"נוער מולדת" יהיה גוף עצמאי לחלוטין בתוך המפלגה. לדוגמא: היה ואם ההנהגה תצא בקריאה כנגד מצע המפלגה- הועדה ומרכז המפלגה לא יוכלו למנוע זאת. (אבל זה כן אומר שאנחנו לא נקבל תקציב....) אבל, ואני מצטרפת לקריאה של אורי, מה זה משנה הבירוקרטיה- העיקר שנצא לצמתים ונשכנע את האנשים בצדקת דרכנו!!!! (שלנו, לא שלכם....
) ושוב, המון שמחה ואושר.... ושלא נראה עוד הרבה חודשי אדר כאלה, שהנרגו לנו כבר ח"י אנשים...

יופי של משפט...

אבל אני לא חושב שיש לנוער מולדת זכות להגיד את זה אחרי ששישה נערי נוער מולדת דאגו לתלוש לי את כל השלטים בצומת ובדרך גם די לתלוש אותי ואת טלי... פלורליזם my ass!!

למעלה