ככה ייעשה לאיש...

ככה ייעשה לאיש...

אשר מעז (בושה וחרפה) לעמוד על דיעותיו וזכותו להביען במדינה הדמוקרטית ישראל. או: חופש הביטוי עפ"י לימור לבנת, שרת חינוך במדינת ישראל (הדמוקרטית).

לא נכון

איש לא מנע ממנו להביע את דעותיו, ולא זו בלבד, אלא שהוחלט להעניק לו את הפרס המכובד ביותר במדינה (על ידי אלו שלדבריך מנסים לסתום את פיו). גם אני אולי לא כל כך הערכתי את מי שהעניק לי דרגה בצבא, אבל אלו כללי המשחק, וכל עוד הייתי חלק מהמשחק, שיחקתי לפי כלליו, הצדעתי וקיבלתי הדרגות לפי הדרך שהארגון הכתיב. ובאותה צורה, יכול האדון ללכת ולקבל את הפרס לפי כללי המשחק הנהוגים בארגון המעניק אותו (מדינת ישראל). אם הוא אינו רוצה להשתתף במשחק - זכותו (כלומר - ויתור על הפרס). אבל אם הוא משחק בו, אז שינהג לפי הכללים. זה שהוא מנסה לכופף את כללי המדינה לגחמותיו האישיות ראוי לכל גנאי.

אז מותר לו לבוא לטקס, לקבל את הפרס

שאגב, ניתן לו לא ע"י הגברת לבנת שאין לה מושג ירוק בחינוך, ספורט או אמנות, אבל הוא חייב ללחוץ את ידי היושבים על הבמה שהם מן הסתם פוליטיקאים ולא בהכרח הקובעים מי זוכה? אם הגברת לבנת היתה הקובעת לגבי הזוכה, אני נוטה להניח שהוא לא היה בכלל עולה לשלב הגמר, במיוחד מעצם היותו אמן פוליטי, אבל היא לא קבעה, ולכן לא נראה לי סביר שתהיה לה הזכות לפסול אותו כזוכה, בגלל שהוא חש שהזמן הנוכחי אינו זמן לשמחה ומסיבות בישראל ולא ממש שש ללחוץ ידי שרים וראש ממשלה בימים אלה שלדעתו - טרופים הם. היא יכולה להמליץ, היא יכולה לבקש לנסות למצוא זוכה אחר - אבל מאחר ומדובר בפרס ספציפי "מקצועי", בתחום שלה אין ידע בו, אל לה מלהפוך את פרס ישראל לפרס שמוענק לחביבי השלטון ולחובביו. כל זמן שהאמן לא ביצע פשע שיש עמו קלון - אין שום סיבה לפסול אותו מלקבל את הפרס. ו...נאמר ואכן חובה על מקבל הפרס להיות נוכח בטקס, ונאמר ובעצם הודעתו שלא ישתתף בטקס הינו מוותר על הפרס, אזי אין לשרה כל עניין ומחלוקת עם האמן שמוותר מעצמו על הפרס בעצם אי השתתפותו, ואין לה שום צורך לפנות לתקשורת ולהתפאר על איך שהיא "פיטרה" מישהו שאפעס.... התפטר מעצמו, לפי התקנון של פרס ישראל. התקנון פשוט - אתה לא מגיע - אתה לא מקבל. אין משלוחים הביתה. הפסילה היא פוליטית, או לפחות מסריחה מפוליטיקה.

הפסילה אינה פוליטית

נורא נחמד להשתעשע בלחפש כאלה, אבל מה לעשות - אין. פשוט אין פה פסילה פוליטית. יש כללי משחק לעניין פרס ישראל, והוא בחר שלא להשתתף בו. וזה שלימור אצה רצה לתקשורת - ככה זה אנשי ציבור. מחפשים כותרת ולא משנה למה. זה לא מפליא אותי, וזה לא קשור לסתימת פיות או לפסילה מטעמים פוליטיים. תארי לעצמך שאת מגיעה למקום עבודתך החדש, ומודיעה להם, שבמקום לקבל את משכורתך לחשבון הבנק, את דורשת (לא מבקשת - דורשת) לקבל אותה במטבעות של סנטים בודדים בשקי יוטה במשרדך. מה יקרה לדעתך? נכון - בעיטה לדרך, עם או בלי אמירת שלום, והמשרה פנויה. אותו דבר - רק בלי המשכורת.

'פרס ישראל' מאוד פוליטי.

מה משותף לגאולה כהן, יובל נאמן, אמיל חביבי, אסי דיין והצייר הזה שמסרב לחגוג ביום העצמאות? כולם ביזו את הפרס! מה שמו, זה הצייר, שמח לקבל את הכסף אבל לא מוכן להשתתף בטקס חגיגי של מדינת ישראל. אסי דיין התבקש משר החינוך לשעבר לקבל את הפרס מבלי לבוא כי ימים אחדים קודם לכן, כשקיבל פרס אחר, הוא הוכיח שנוחכותו טורדנית ושהוא אוהב לגדף את האנשים שנותנים לו פרסים בזמן הטקסים. (''ירושלים עיר מזורגגת, אם אולמרט פה, שיגיד לחבר שלו שילך קיבינימט'') גאולה כהן מקבל את הפרס רק כדי שוועדת הפרס תתפייס עם הימין הקיצוני אחרי שיובל נאמן החזיר את הפרס. יובל נאמן החזיר את הפרס כי אמיל חביבי קיבל את הפרס על תרומתו הגדולה לספרות האנטי ישראלית (לא שמאלנית אלא פלסטינאית-ימנית). אמיל חביבי שמח לקבל כסף כפרס על ספרותו ממדינה שספסרותו גורסת שאין לה זכות קיום ועוד מממשלת יצחק שמיר שאותה שנא במיוחד. ביניינו, כולנו יכולים לחשוב על עשרות אנשים שכן מגיע להם פרס ישראל ושאין להם ''לובי'' בשביל לקבל אותו.

yosense

New member
שני הצדדים נראים לי משונים

גרשוני מצידו היה יכול להגיד שפרס כזה או אחר לא משנים לו כלום - ובנוסף להדגיש את דעתו ולסרב לקבל אותו על רקע המצב.. מתי התחיל המצב או יגמר זה לא ברור לי, ועל איזה מצב הוא מדבר? מה הוא קופץ? הוא בחר להתנגח בהם ובזה הם טובים. זה כל מה שהם טובים בו. השרה מצידה אם היתה לה רמה בסיסית בהבנת הנקרא ורקע באמנות ובאמני ישראל, ולא היתה חלק משלטון בולשביקי או משזה לא יהיה, היתה חייבת להתעקש שהוא יקבל את הפרס כי מגיע לו וכי הועדה שהיא מינתה החליטה כך. פשוט מזה לא יכול להיות. זה שזה מתפתח למריבה מזכיר לי ביקור אקראי במשרדי ממשלה וכד' היכן שהפקיד ממונה על איזו נתינה או סידור עניינים מתוך רצון טוב. מזכיר לי שיחות עם הנגר, השרברב, הקבל..אין מה להזכיר את הקבלן.. בהודו שמעתי יש חברה שפעם בכמה זמן מקפצים עם גחלים רוחשות. ולא מרגישים כלום, כי זה ממש כלום. תן להם בקשת סרדין בביטוח לאומי..נראה את הגיבורים. גרשוני? גרשוני אחלה צייר.

berlinale

New member
באמת חלב

למה ציפית במדינה שנותנת
לגאולה כהן
פרס ישראל?

לא יודעת על מה היא קיבלה את הפרס

אבל רק על עצם היותה אמו של צחי כל השנים האלה, מגיע לה בהחלט...

סנדייז

New member
מה זה קשור?????????

הוא נבחר למרות שדעותיו שונות משל הממשלה השלטת היום בישראל. הוא זה שבחר לא לכבד את הגוף(מדינת ישראל)שמעניק לו את הפרס. אז למה שיכבדו אותו בפרס?

למעלה