ככה זה מתחיל (ט')

skiper63

New member
ככה זה מתחיל (ט')

שלא כהרגלי, אני כותבת את ההודעה הזו ממקום מאוד צלול, אני לא עייפה, אלו לא מחשבות של לילה שאתחרט עליהן מחר בבוקר, ואני גם לא שיכורה או מסוממת.

ואם זאת, אני מעזה לכתוב את הדברים האלו אך ורק פה, הרבה בזכות זה שהמעורבות שלי פה פחותה יותר מפעם ואני פחות מחוברת ומעורבת.
עם זאת, אני מאוד מאוד מבקשת שאלו כאן שכן מכירות אותי גם מעבר לדפי הפורום לא יתייחסו באופן פרטי בשום דרך לכל מה שאני כותבת כאן.
תודה!

זה מתחיל בלהפחית ארוחה פה, להפחית ארוחה שם, להפוך ארוחה לחצי ארוחה.
אח"כ זה הרגשות אשמה על זה שלא הפחתת, או שאכלת ארוחה שלמה ולא חצי. או שאכלת קינוח או משהו אחר שלא היית אמורה.

זה להתחיל לשמוע בשבוע אחד שרזית ומה קרה ומה התחלת לעשות, ולא לראות על מה כולם מדברים, אבל להרגיש גאווה פנימית.

אני בתקופה די טובה, (יחסית) טוב לי בעבודה, מעריכים אותי שם, יש לי חברות שממלאות לי את החיים.
ועדיין, שום דבר לא מתקרב לתחושה של להצליח לא לאכול, להצליח להתגבר על הצרכים של עצמי.

לדעת שאני עדיין יכולה לחזור לכל ההפרעות אכילה, כי זה כל מה שאני יודעת לעשות, זה כל מה שאני יודעת להיות.

וההרגשה הזו אחרי שאכלתי יכולה לשבור אותי.

ככה נראית ההתחלה של נפילה.

באחת התקופות החולות, אחותי פעם אמרה לי שכל פעם שאני נופלת זה נהיה יותר ויותר גרוע.
אם אני אגיע רק לנקודה שהייתי בה פעם, אפילו לא יותר גרוע מזה, אני לא אצליח לקום.

אני רחוקה שנות אור מהנקודה הזו.
יכול להיות שמחר בבוקר הכל יחזור להיות כרגיל, בלי נפילה ובלי כלום.

אבל אני לא בטוחה שאני לא רוצה ליפול שוב.

לא הספקתי לענות

אבל קראתי את ההודעה שלך כמה פעמים, וגם חשבתי עליך במשך היום. מבטיחה להגיב ברצינות כשכאן לא יהיה שלוש וחצי לפנות בוקר. שולחת אהבה בינתיים.

levshavur

New member
סקיפר יקרה

שלום לך,
כתבתי לך אתמול הודעה ארוכה ומושקעת ו...התנתק לי באמצע האינטרנט אז היא לא נשלחה...
וזה מבאס באופן מיוחד כי הייתי עם מיגרנה ועשיתי מאמץ בכול זאת להשקיע על תשובה...

אני שמחה בשבילך שאת מרגישה שאת בתקופה די טובה, אבל, זה רק על פני השטח...
מה שאת מתארת שכרגע קורה לך זה ממש לא נשמע טוב, אני יכולה להגיד לך שבשבילי 'לדלג ארוחות' או לצמצם אותן כמו שאת עושה עכשיו, זה היה חלק בלתי נפרד מההפרעה, ובהחלט ביטא אותה, כך שגם אם זה נראה לך לך לא חמור ושאת עדיין יכולה לבלום את הנפילה, עצוב לי להגיד אבל לדעתי - את כבר התחלת את הנפילה שלך...
אז נראה לי שעדיף לך להתייחס לזה כמו שהיית מטפלת בזה אם היית בשיא הנפילה ולחזור לתפריט מסודר, מעקב של דיאטנית, וכול הדברים שאת בעצמך כבר יודעת שצריך לעשות.
גם אם מבחינת משקל את עדיין במצב טוב יחסית, עדיין אני שומעת בכתיבה שלך את ה'קול' החולה, וזה משהו שאת צריכה לעשות מאמץ ולהילחם בו....
אני חושבת שגם אם נראה לך שאת רחוקה 'שנות אור' ממצבים שהיית בהם בעבר, ההתדרדרות יכולה להיות מאוד מהירה, אז אני ממש לא ממליצה לך לקחת סיכון שכזה. עצם זה שעדיין יש לך מחשבות חולות, זה מראה שיש 'ענינים לא פתורים' מבחינה רגשית...כמו שלהיות שיכורה או מסוממת זה לברוח מכאב רגשי כלשהו, כך גם המחלה הזאת שנקראת הפרעת אכילה היא בריחה. האם את יכולה לזהות ממה בעצם את בורחת? אם באמת היה לך טוב, ברמה העמוקה, לא היית צריכה את ההזדקקות הזאת לעיסוק בעניינים של אוכל ומשקל והאם אני נראית רזה או לא...
את מוזמנת להמשיך ולשתף.
לבשה.

תמרה45

New member
אם את שואלת אותי

יכול להיות שזו היא התמודדות שניתקל בה מידי פעם בחיים שלנו.
כסובלות מהפרעות אכילה בעבר {אצלי זה בעבר, לפחות בהתנהגות},
אני חושבת שהעבודה על הראש שלנו, על מקורות ההנאה, העונג, והסיפוק שלנו {בעיני הראש החולה},
הם משהו שצריך להעביר את המחשבה תהליך ארוך של "שכנוע" עצמי,
בצורת חיים החדשה שבחרנו.
אני רוצה לחזק אותך ולומר לך, שהתחושות שנובעות
מהמחשבה על הנקודה שהיית בה פעם,
הם תחושות זכרון, ואולי הם תחושות שמביאות נחמה, או מקום לברוח אליו, או כל אחד וענייניו וסיבותיו,
אבל התוצאה של יישום התחושות האלה, באמת שרק מובילה לרע, וללא טוב.
יש טריגרים לפעמים בחיים, יש הצפות..
באופן אישי, אני מנסה לנתב את זה למקום של חיזוק הבטחון שלי,
למקום בו אני אקום ואעשה משהו בשביל עצמי עכשיו {משהו אינטנסיבי ומורגש}.
אני יודעת שבעד שום מחיר שבעולם לא שווה לי לחזור לאיפה שהייתי פעם,
גם אם לא תמיד אני מצליחה להיזכר למה לא שווה.
וזה מה שאני אומרת לך, שגם אם את לא בטוחה שאת לא רוצה ליפול שוב,
תהיי בטוחה.. ואני לא אומרת לך את זה כדי לא "להכיל" את החווייה הנוכחית שלך,
אלא כי גם אם את לא בטוחה תפעלי עם עצמך כאילו שאת כן בטוחה..
במקביל.. תחפשי את הדברים שמחזיקים אותך..
מה עם לדבר עם מישהו?
מה עם לחזור אל ההתחלה של הנפילה, של הפחתת הארוחות, ולהבין מאיפה ולמה זה הגיע
ולחזק את הנקודה הזאת?.
אני ממש מחזקת אותך להתחזק יקרה, כי החיים שלך והבריאות שלך, שווים את זה..
חיבוק

למעלה