ככה אנחנו נראים

ככה אנחנו נראים

אז ככה... היום בעוונותי הרבים (וגם של אחותי)נאלצתי לסוע הביתה באוטובוסים... אבל כשלא הולך אז זה עד הסוף ככה שהיה עלי לעלות על מונית שרות אני עולה,מחפשת מקום שקל להחלץ ממנו,ושהפושע שאשב לידו לא יהיה זה עם המטען חבלה...הריח ..המוזיקה..פשוט גן עדן... כולם מצטופפים...גשם,אף אחד לא רוצה להשאר בחוץ, המונית עוצרת ועולה אדם מבוגר..חרדי, הוא מבקש מהאשה שישבה ליד הכניסה במושב בודד לפנות לה אותו..היא נחמדה, קמה ועוברת למושב המקביל ליד גבר במקרה דתי... אני מנסה לשפוט אותו לכף זכות אבל לא יודעת למה לא הולך לי...ואם לי קשה מה יגידו אנשים לא דתיים... לא פלא שאנו לא מוארים באור חיובי. פינק

ואולי.....

ואולי הוא סובל מבעיות גב פרקים וכל השאר ואולי הוא התבייש בטשולנט שהוא אכל באותו יום בבוקר ואולי אצלו יש בעיה דווקא לשבת ליד גבר ואולי ... ואולי... וכמו שאמרו חכמינו אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו או למקום ממול הד``ר

מיוחדת

New member
מחמם את הלב.

חברים יקרים, ממש מחמם את הלב האופן בו אתם מלמדים זכות על אנשים. (בפרט על זרים.) אני לא רוצה להשמע מטיפה צדקנית, אבל ח`ברה, זה לא חוכמה בפורום. לדון לכף זכות זה אחד מהדברים שיכולים למנוע הרבה מבוכות, שנאות,קנאות, וכו`. צריך להשתמש בזה תמיד, לא רק במקרים מקוממים ובולטים כמו זה שהוזכר. כי האדם בטבעו הוא טוב. (משתדלת להאמין) וכל התנהגות שמוכיחה כביכול אחרת לא בהכרח מעידה על רוע. צריך להעצר ולחשוב מאיפה היא נובעת. בכלל, מילת המפתח היא אהבה. אם את/ה אוהב את המין האנושי, תוכל לקבל כל התנהגות בסובלנות והבנה. הרי כולנו מאותו המקום, קורצנו מאותו החומר, אז למה אנחנו מקיפים את עצמינו בחומות, ומסתתרים מאחורי מסיכות? וואו, איך נסחפתי...מתנצלת על זה. פשוט לפעמים המגננות הללו מוציאות אותי מדעתי. שלכם, אוהבת תמיד ובכל הלב - מיוחדת.

קליות

New member
כך את חושבת !

בס``ד לי נראה שדווקא בגלל שהיה לך יום גרוע אז מצאת את ה``אור`` לשפוך עליו את בכייך. ממש לא מובן לי מה רצית להגיד כאן,איך את יכולה לדעת מה הסיבות האמיתיות שלו? וגם אם זה בלי סיבות, אם האשה שקמה(וכביכול ללא סיבה)היתה נחמדה אז למה שלא תהיי גם נחמדה ותחשבי באור אחר,אמרת אדם מבוגר לא? אז אם למשל הוא עשה צרכים(קטנים כמובן) במכנסיו ולא היה נעים לו לשבת ליד אדם אחר שמא ירגיש.. ויש ויכולות להיות אלף סיבות,אולי בגלל שהוא חרדי זה היה אמור לעצבן יותר? אבל כמו שאמרת שיום מתחיל לא טוב(ולא עלינו)אז תתכן האפשרות שכל דבר ולו הקטן ביותר יכול להרגיז,רק שלא מצאתי כאן דבר תמוה. תשתדלי לחשוב טוב - ויהיה טוב ! שיינדי. גורנישטית:))לפעמים

זה מה שאני חושבת!

ראשית רציתי להודות לך ולד``ר (גורי) על הצדדים השונים שנתתם לי לראות את הבנאדם (למרות שלא תמיד הם היו הכי מחמיאים). שנית. לא שפטתי ולו במילה אחת את האדם הזה פשוט כתבתי שהיה קשה לי למצוא נקודות לזכותו, ואולי אתם בתור מקשיבים מהצד יהיה לכם קל יותר לעשות זאת. ובקשר להיותו חרדי...אולי גם אני נגועה ברגש שך כפיה דתית (כמה שזה נשמע מוזר). ואני משתדלת תמיד להיות נחמדה:) בכ``ז תודה. פינק דרך אגב. הוא לא היה כ``כ מבוגר ולא כדאי ליחס לו סתם ``יציאות`` של איזה ישיש או קשיש (אני אף פעם לא זוכרת מי מבוגר ממי)

שאלה

ב``ה מה היה קורה אם האיש היה רק מבוגר, ולא חרדי, האם השאלה היתה חוזרת על עצמה? האם השנאה לכל משהו בעל גוון שחור מעוור את עיננו? אם היה זה פרופסור מבוגר עם שער שיבה, מדיף ניחוח אפטר שייב יוקרתי, זה היה יותר מכובד? מצפה לתשובה

שו``ת

ב``ה אז תשובה לכל השואלים....זה מסתתר בין השורות (לא צריך זכוכית מגדלת) של התשובה שכתבתי לקליות... אבל בכ``ז אני מוסיפה שבתור אדם דתי אני יותר רגישה לאופן שבו אנו נראים ולא בדיוק מזיז לי מה עושה ואיך מתנהג איזה פרופסור מבוגר מדיף וכו`....כדבריך. (שאגב לא נראה לי שהיה עולה למונית שירות, אלא אם כן האלקסיס שלו הייתה תקועה באיזה מוסך במשולש שמטעמי בטחון לא ניתן להוציאה). אתם לא חייבים להזדהות עם מה שאמרתי אבל ככה אני מרגישה... פינק.

למעלה