ככה אנחנו חוגגים...

דביר58

New member
ככה אנחנו חוגגים...

אני זוכר כילד בירושלים, ביום העצמאות היה כבר מהבוקר אוירת חג, בעצם בגלל המצעד הצבאי, המתח תמיד היה רב, חיכינו, התרגשנו, היינו מלוכדים, הרגשנו שאנחנו עם כולם חברים. מצעד, איזה גאווה... לראות את הכוח שהביא לנו מדינה. לראות חילים צועדים בגאון, הורים ובנים חיילות חן יפיפיות. מטוסים מעל, טנקים חורשים את הכבישים, הלב פרץ החוצה... הגאווה הסתלסלה בשחקים. אז... שר האוצר חשב שזה מיותר, סכין קצבים... רק השם ממנו נותר. אין מצעד, אין גאווה לאומית, אפילו את הריקודים ברחובות, מחליפות במות שעשועים. זמרים ורקדנים נותנים מופע חיור, חולפות שעתיים, זיקוקים והעם מתפזר. פעם היה עד הבוקר לפחות, רקדנו השתוללנו עשינו אהבה בפינות. היום נוסעים לפה נכנסים לפארק של שם, "ממנגלים" פחם אוכלים כמו חזירים בשר. אין שימחה אין בכלל אחדות, כול אחד לנפשו "ממנגל" חזירות. לכלוך בכול מקום כולם משאירים זוהמה, זאת האחדות שנישארה, מחג לאומי של גאווה. צר לי עלינו, צר לי על מה שנישאר, צר לי שהממשלה לא מבינה, שמתחיל להיות מאוחר, אנחנו מתפוררים, אנחנו נפרדים, אנחנו ממש "חמולות" של עדות וגזעים. תחזירו לי את העם שהיה בעבר, גנבו לי את המדינה, מי ימצא אותה עבורי כבר. אני רוצה את ישראל הישנה שלי.... תביאו לי אותה בבקשה היא חסרה לי... אני מתגעגע. שושן דביר.

דביר58

New member
אני גרתי...

בקיבוץ קרית ענבים ולמדתי בעין כרם. עכשיו אני גר בקרית אתא. קו 21 עדיין דרכיכם.

pf26

New member
איזה עולם קטן

גם ירושלים וגם "כפר-אתא" (כמו שסבתא שלי - מקיבוץ שכן - אמרה). בשבילי המקומות הכי משמעותיים בעולם.

דביר58

New member
אחד מסמל את...

הילדות השני את ההווה והמשפחה. באמת אין דברים משמעותיים יותר מכך. יום מקסים שיהיה לך... בעצם יום מקסים וחייכני לכול החברים והחברות, ושימשיך בכייף ואהבה...

גלבועא

New member
אני כבר לא ירושלמי

אבל אחי ז"ל למד בעין כרם. היום הוא היה צריך להיות בן 54.

ממשלה היא מראה, לא אלוהים

והיא בסך הכל משקפת את השינוי שחל בחברה הישראלית. החברה הפכה ליותר אגואיסטית ופחות לאומית (מלבד ציבור המתנחלים, כמובן). אנשים דואגים קודם כל לעצמם ורק אחר כך למדינה שלהם. הדבר מתבטא קודם כל בירידה במספר המתגייסים לצבא. לעומת זאת אני רואה ברכה בביטול המצעד. מדובר בבזבוז עצום של כסף. לידיעתך, רק במשטרים טוטלטאריים מקיימים מצעדים צבאיים. האויבים שלנו יודעים מה כוחנו ואין צורך להפגינו ברבים. לגבי המנגל והלכלוך. זהו, דביר, העם שלך וזו "תרבותו". אנחנו לא עם הספר, וחשיבות ההשכלה הולכת ופוחתת. לעומת זאת חשוב שיהיה ליד הבית רכב 4*4 גם כדי לנסוע לסופרמרקט.אנשים מנפנפים גם ליד אנדרטאות ולא מענין אותם שום דבר. אף ממשלה לא יכולה לשנות תרבות של עם. חלק מה"תרבות" הזאת אנשים הביאו מארצות מוצאם. עצוב אבל נכון.

pf26

New member
עוררת בי נשכחות

ההתרגשות מהמצעד, המוזיקה ברחובות. אתמול חגגנו יום עצמאות על אדמת גרמניה. התאספנו כמה משפחות לפיקניק, מישהו הביא גיטרה, הילדים התרוצצו בשמש, הגרמנים בהו בנו וכל הזמן חשבנו שבשנה הבאה נחגוג בארץ, עם החברים.

למעלה