ככה- איזכור חוקים

RainBird

New member
ככה- איזכור חוקים משפטי שדה- לא על גבי הפורום. מסרים. עלבונות- לא על גבי הפורום כלל. ניתן לפנות אלי במסר אישי אם החלטה שלי לא מוצאת חן בעיניכם אבל בהחלט לא על גבי הפורום. ארדן.

מוטי ש

New member
הו השאלה למה משהו נתפס אצלך כמשפט שדה?או כעלבון? אני אומר לך מה זה מנהל הפורום בעיני.זה כמובן רק בעיני,גם אני ניהלתי את הפורום הזה בעבר וספגתי פה ביקורת על ימין ועל שמאל. להפתעתי גיליתי שחלק "מהביקורת",הגם שלא הייתה נעימה לאוזן של מישהו, הייתה במקום לחלוטין.אתה מבין,יש ביקורת ויש "ביקורת". מה הופך את הביקורת "לביקורת" באוזנינו? אז הנה דעתי בנדון: מנהל הפורום הוא משרת הפורום.כל עוד הוא באמת משרת, הוא בסך הכל עושה את העבודה למען האחרים. כיוון שכך,הפעולות שלו יונקות את הלגיטימיות שלהן מכורח ומתוקף רצונם המגובש לאורך שנים של הרוב בפורום.כמובן שעליו להביא בחשבון גם את רצונה של הנהלת הפורומים ועוד יש להביא בחשבון שיש גם איזון שכבר נוצר לאורך שנים עם תקופות כאלו או אחרות שבהן האיזון הזה מופר לרגעים. כאשר איזון שכזה מופר יש פיתוי למי שנמצא בעמדה המאפשרת פעולה לנקוט בפעולות שונות כאלו או אחרות. אם הוא נוקט בפעולות שמשרתות את עצמו,הרי שבהכרח הוא מבדיל את עצמו מהאחרים.אם הוא מצדיק פעולות שמשרתות את עצמו באמצעות הנהלת הפורומים,הרי שהוא עושה שימוש ציני ולא הוגן בסמכות. לשם מה לאדם לעשות דבר שכזה? ההודעה הזאת שלי דרך אגב,איננה משפט שדה ולא עלבון,אלא פתיחת דיון איתך לגבי המושג עלבון והמושג משפט שדה כפי שהם נתפסים על ידך. זהו גם דיון על מושג "מנהל הפורום" באופן כללי ומה אמור להיות תפקודו. האם האדם אמור להרחיב את "עצמו" "במשרה" הזאת או לצמצם את "עצמו", האם בהכרח עצם העובדה שאדם הוא מנהל בשני פורומים אומרת שבשני הפורומים הוא חייב להתנהג באותו הצורה ובאותו האופן? האדם שמביא את עצמו בדיוק באותה הצורה לכל מקום,אינו בהכרח אדם עקיב, לפעמים הוא בסך הכל אסיר של קונספציה שגויה,שלא מאפשרת לו לראות את השתנות התנאים. כמכשף אתה וודאי מבין, שהיכולת היחידה להשפיע באמת על המציאות מתחילה במקום שבו אתה פועל ממקום משותף לך ולאחרים ולא ממקום מבדיל.זה מכונה תקשורת. מאגיה איננה מקום משותף לך ולאחרים בפורום הזה,כך שאם אדם מעלה טענה לגיטימית לגבי הזכרת מאגיה בפורום מדיטציה,אין כל סיבה שבעולם לחוסמו.פעולת חסימה לא תהיה פעולה לגיטימית,הנעשית ממקום נכון.זאת כמובן,דעתי האישית וזכותי לבטאה בפורום,אסור לך למחקה בשום פנים ואופן.(כלומר,למרות שאתה יכול,אין זה מומלץ) אתה מבין שמחיקה של הודעה כזאת היא שוות ערך לכך שמישהו יכתוב משהו על אולמרט באחד הטוקבקים באינטנרט ולאולמרט תהיה הזכות להורות על מחיקת הטוקבק! דבר שכזה עדיין לא קרה.אם מישהו עובר גבולות אדומים,הגבולות האדומים יעברו בסופו של דבר גם אותו.אין כל צורך לעשות צדק או לרדוף אותו.יש איזון וכל אחד משלם את המחיר על כל פעולה שאיננה ממקום מודע. לכן כל השפעה אחרת על המציאות שאיננה באה מהמקום הזה של השתתפות הרי היא הפעלה של כוח, או סוג של אלימות.אלימות היא פרי הדמיון והאישיות המזוייפת והיא קיימת במיוחד במקום שבו טווח האפשרויות הולך ומצטצמצם בהדרגה.אם אדם מדמיין שמישהו רצה לפגוע בו,בעוד שאלף אחרים לא רואים את הרצון הזה,הרי שבהכרח אם תינתן לו האפשרות הוא יפעיל כוח שלא במקום. בקיצור,ב NLP אומרים,המפה איננה השטח.מה שבמפה שלך הוא עלבון ומשפט שדה,במפה של האחרים הוא דרישה לגיטימית לחלוטין מאדם שזה מקרוב הגיע והחליט לשנות את הדמוגרפיה והאקולוגיה שרווחו שנים רבות. מי שכורת עצים זוכה בשטפונות.יש סיכוי טוב שהסביבה שלו תעבור תהליכי מדבור. בקיצור לא ממש לחינם אומרים שעץ טוב זה עץ שיודע להתכופף בשעת סערה ולא לעמוד איתן וחזק למען ייראו ויראו.... בהצלחה בהמשך מילוי תפקידך.

RainBird

New member
דבר ראשון אני רוצה להודות לך על ההשקעה. אני שמח שחלקת איתי את ניסיונך בניהול הפורום ../images/Emo13.gif מתי זה ביקורת ומשפט שדה? מתי שזה כבר פוגעני. ההחלטות הן שלי בתור משרת הפורום. אם אני מחליט שהחדר מלוכלך הוא ינוקה. כשרשור שלם שאין לו חצי קשר למדיטציה מתמלא בפורום רק כדי להעביר ביקורת על הפעולה שלי- אני מגדיר את זה כביקורת. כחלק מן ההקשבה לצורכי הפורום נתתי לזה לשהות יום שלם, וזהו זה נמחק כדי לפנות מקום לשירשורים כן קשורים. ארדן

הצופה.

New member
לדעתי אתה לא קראת את מה שהוא כתב אתה עסוק בלחשוב מה לענות ולכן לא מסוגל לקרוא אתה לא מעולם המדיטציה ואתה מודה בכך בזמנו שתקפו אותי בצורה בוטה אתה לא מחקת ואילו פה שישהו אומר לאחר שכותב שטויות אתה מתערב אתה מעיר יותר מידי (מנהל טוב זה מנהל שהכל פועל כשורה ואף אחד לא מכיר אותו) האנשים פה מספיק מבוגרים וכן לדעתי אם מותר פה שירשורים על מאגיה מותר פה כל שירשור כל עוד הוא מתנהל בצורה בוגרת זכותו של כל אחד לבחור אם להשתתף או לא אל תשכח שהפורום לא הוקם למענך אלא למען המדיטציה אני באופן אישי עד שלא תשנה את ההתנהגות שלך אמעט לכתוב כאן אני פה לא בשביל לשמוע איך לכתוב ומה לכתוב עברתי כבר את הגיל תהיה בריא

RainBird

New member
קראתי גם קראתי אני פשוט לא מסכים זה הכל. הפורום הוקם עבור הגולשים, ויש בו חוקים אין שום תירוץ שלא לעמוד בהם.

מוטי ש

New member
טוב מה זה פוגעני בעיניך?מה זה מלוכלך בעיניך?הרי ברור לך שאלו הם רק מושגים המעוררים בך אסוציאטיבית מחשבות על גבי מחשבות.האם ההבנה שלך אותם עולה בקנה אחד עם ההבנה של שאר בני האדם,של שאר חברי הפורום? הבנה עבור אדם ישן היא עניין פרטי מאוד.אם אדם הוא משרת של אחרים(והנה,גם אתה מסכים שבפורום ציבורי אתה הנך משרת של הפורום)הרי הוא אינו יכול לאפשר להבנה הפרטית שלו לגבי מושגים מסויימים להכתיב את פעולותיו בניגוד לקונצנזוס מסוים של רבים אחרים,אפילו אם נראה לו שהם טועים ודווקא בשל כך. שים לב,אתה עצמך טוען שבפורום מדיטציה אמורים לדבר על מדיטציה,,אבל השאלה הנשאלת לפני כן, היא בעצם מהו פורום מדיטציה ומהי מדיטציה. כיוון שכמספר האנשים מספר התשובות,הרי אתה,כמשרת הפורום,אינך יכול לקבוע עבור האחרים מהו השירשור הקשור למדיטציה ומה השירשור שלא,וודאי שהקריטריון אינו יכול להיות "ביקורת" שהוטחה "כנגד" ארדן! עשייה שכזאת פירושה שאתה כמשרת סבור,שהבנתך האישית את מושג המדיטציה או באופן נרחב יותר מושג "פורום מדיטציה" עולה על זאת של כל האחרים.למה לך להיות סבור כך?לעניות דעתי זאת אחריות גדולה מאוד וכדאי לאדם להיות ממש ראוי לה...:) אז לעת עתה,ארדן הוא משרת וארדן עצמו הסכים לכך(ראה תגובתך להודעתי:)..אם הוא שומע ביקורת על מעשיו,האם הוא מחוייב לראות את זה כביקורת נגד ארדן עצמו?האם לא כדאי לבדוק את טיב השירות ולראות היכן ארדן טעה?בת דמות למשל בשירשור שנמחק עמדה על כך,שהמוקד לא היה ארדן עצמו אלא פעולות שנעשו בפורום! האם ארדן הוא המוקד פה?לא!,לא! לא!,שוב,באמת שאינני יכול להדגיש זאת יותר מדי,ארדן הוא רק משרת. אם אתה פועל פעולה ממקום לא נקי,ממקום שבו אתה רואה רק את "עצמך" ,אז אתה תמיד נפגע\תמיד רואה משהו כפוגעני,דהיינו כפעולה אלימה שמטרתה להעביר" ביקורת כנגד פעולה שלי" כהגדרתך.אכן,זאת פעולה שלך ושלך בלבד,ומהמקום הזה היא נעשתה. הנה,כמה משפטים של הרקליטוס להרחבת הדיון.. "לפיכך יש לעקוב אחר הכללי...ואף כי הלוגוס כללי,חיים הרבים כמו להם הבנה פרטית" או: "לערים העולם אחד ומשותף,אך הישנים פונים כל אחד לעולמו המיוחד".. בקיצור ולעניין(במקום השורה התחתונה)כדאי להיאבק עם הסובייקטיבזם והדרך הכי טובה שאני מכיר לפחות היא לא להאמין לסיפורים שאנו מספרים לעצמנו.אני אישית מתחיל לחשוד בעצמי בכל פעם שאני מתחיל להצדיק פעולות שאני מבצע ללא תוצאות נראות לעין.יכול להיות שאני מגן בכך על תכונה מיוחדת כזאת או אחרת בתוך עצמי, אבל אז אני מפספס את לב ליבו של העניין. גם אני למשל לא ממש מבין למה איוון נחסם?האם באמת יש סיבה לכך?אשמח באמת אם תסביר לי את ההחלטה שלך מבלי לעמוד מאחוריה,אם תרצה,זה יכול להיות עבורך(כשם שזה לפעמים עבורי) תרגיל מעניין. מאגיה,אמר המורה הרוחני גורדייף,היא עשייה.לעניות דעתי הוא כיוון בכך לנקודה שעשייה היא עניין נכבד ביותר, שהיא למעשה קסם והתשתית של הקסם הזה היא תקשורת.ג דיבר על חשבון חיצוני כתשתית של הקסם וחשבון פנימי כקוטל שלו. הוא עשה לי ככה,הוא פגע בי,הוא העליב אותי,הוא ביקר אותי,מי נתן לו זכות וכדומה..... אפשר להיצמד לדרך המחשבה הזאת,אבל מאגיה לא תצמח מזה...בכל אופן,כנראה,לא לפי גורדייף...

RainBird

New member
אענה על השאלה הראשונה שלך מה מלוכלך? שימוש במילים פוגעות כלפי אדם בפורום. למשל, להצביע על משתמש ולקרוא לו בשם גנאי. מהי ביקורת? "אתה לא בסדר שאתה שואל את השאלה הזאת" זה ביקורת. ביקורת באופן מוכני היא כנגד עשייה.

למעלה