כך אני רואה את זה....

Sודית

New member
כך אני רואה את זה....

אנשים כספרים....ולחילופין... יש ספרים שעליהם לא מוותרים ויש כאלה שאותם לאחרים משאירים יש ספרים שרק הכריכה בהם יפה ויש כאלה שחודרים לנשמה יש ספרים שלא נורא אם לא תקרא ויש כאלה שנשארים לעד בנשמתך יש ספרים שמספיק לקרוא בהם שני דפים ויש כאלה שיעניינו אותך כל החיים אז זהו... זה תלוי בספר.... אז על איזה ספר אנחנו בעצם מדברים??? סודית בספריה

ואלו שליד המיטה?ערימה

גדולה שהולכת וגודלת ובחיים לא אקרא את מה שרציתי ובחיים לא אדע אפילו אם אני רוצה או לא. כי אני פותחת ספר רק במיטה ונרדמת תמיד אחרי עמוד או חמישה. אני יכולה לתת לך את כל החבר´ה שליד המיטה שלי.

Sודית

New member
נכון...אחותי....

יש גם המון אנשים... שאליהם איננו מתייחסים. לסודית יש ערמות משלה

ארזזז35

New member
ספרים...

חומד.. ספרים , ברוב המקרים, הם יותר מאנשים.. הם המחבוא הכי טוב מפני העולם, מקום של שקט וצלילה לחיים של מישהו אחר במקום אחר , ביולם אחר.. ספרים.. בעיקר אלה עם הריח של ספר טוב. ישן, בעברית שפסה כבר מהמילון. להוריד מהמדף, לדעת, לפתוח ולקרא שוב איך דוד פוג´ר תולה תמונה.. ולסגור עם חיוך של זכרון . לעבור על פני שיבומי, תעתועים.. ספרים שהם תקופה בחיים. (אני יכול להמשיך שעות... אז בינתיים דיי)

אנשים

חומד... אנשים הם הרבה יותר מספרים הם מודפסים כל יום מחדש הם משתנים הם גדלים וקטנים וצומחים ונובלים אנשים באים והולכים ונשארים. אגב ריח של ספרים חדשים-מכורה לו. מסניפה אותו.

ארזזז35

New member
יש אנשים כאלה.. מעטים

עכשיו בדיוק אני בונה ספריה פה בבית לכל הארסנל.

Sודית

New member
אל תתפשו אותי במילה....אנא....

נתתי זאת כדוגמא... כמו שיש ספרים מעניינים וכאלה שממש לא... כך יש אנשים כאלה וגם כאלה... ספר אולי לא משתנה.... אבל אם קוראים את אותו ספר, בגילאים שונים...הוא גם נקרא אחרת. סודית בדעתה האישית בלבד

ארזזז35

New member
מסכים לחלוטין.. למשל כמעיין המתגבר

הנסיך הקטן, תעתועים.. ועוד הרבה

Michelle1

New member
ספרים

אהבה גדולה. מחכה כל יום לרגע, שהיום יטה אוהלו ויפנה מקומו ללילה, אז אני, אוכל להתכרבל כיאה וכראוי ולנדוד לתוך עולם אחר, שלי. רק שלי. לא חשוב כמה אנשים קראו את אותו הספר. בעיני כל קורא, הפירוש שונה, האינטראקציה שונה התחושות שהוא מעורר שונות. ערימת הספרים שאצלי ליד המיטה, ענקית ובתנועה מתמדת, ספר הולך אחר בא ולא כל ספר: מאד בררנית. התמהיל די קבוע: מספר ספרים על בעלי חיים, מספר ספרים על אגדות קלטיות, ארתור ומרעיו וספרות נשים עדכנית, חזקה ומעוררת הערכה. יש כאלה שמחזיקים אותי בנשימה עצורה וקשה עלי הפרידה, לכן כשאני מגיעה לדף האחרון אני חוזרת להתחלה, קוראת מחדש את אותם הקטעים שהזיזו לי במיוחד. והריח, מכורה קשה לריח של ספרים. האיש שאיתי? חי עם זה בשלום (בדרך כלל). פעם אחת אמר לי: תמיד את עם ספר במיטה, יא בת ----. נו טוב,שיפנה לאינטימית- תמיכה, אולי אתם תוכלו לעזור לו

אנשים וספרים

אנחנו יצרנו אותם והם יוצרים אותנו...וחוזר חלילה. אני באתי עם הספרים שלי: מדריך הטרמפיסט לגלקסיה... שר הטבעות... בדרכים, השחף (תעתועים-לא משהו), משנתו של דון חואן.. ג´ורג´ ברנני חוזר הביתה ארוחת בוקר לאלופים.. אוי כמה שאני מתגעגע!!! .... והיא באה עם נשים קטנות, מרד הנפילים, תבונה ורגישות... .... החלפנו ספרים. אחד קרא את ספריו של השני. אפילו הכרנו יחד ספרים. קראנו יחד את כל ספריו של גרסיה 100 שנים של בדידות, כרוניקה של מוות ידועה מראש.. .... והיום אני קורא תא הטייס, שאלות לפרופסור ליבוביץ, .... והיא קורא אל אישך תשוקתייך, .... ככה זה הם יוצרים אותנו ואנחנו אותם. דניאל לא נפגש עם אישתו בספרים. פעם הבאה על מוזיקה.

viviti

New member
יש לי חרדת קודש לספרים

עוד מילדותי..... ספרים שומרים ושומרים....... עד אינסוף.. ספרים קונים ושומרים.. אני כל פעם מזדעזעת כשרואה ארגז עם ספרים מונח על המדרכה ... ותמיד אוספת.. גם מה שלא צריך... כשנפגשנו אני והאקס..... כל אחד הביא ספרים.. איכשהו היו המון כפולים.. ואת כל הכפולים נתנו לאחותו..... ועכשיו..... כשצריך להתחלק..... מי יקח את מה שנשאר..... כואב להתחלק בספרים...... עדיף להתחלק בכל מטבח......

תעתועים... ממממ....

ריצארד באך המדהים... כל פעם לקרוא ולגלות מחדש אמיתות קסומות פנים שונים ויש עוד: אחד וגשר מעל ומעבר דינה.מית ענגת

ארזזז35

New member
דינה, קראתי כמה ריצ´רד באך

אבל תעתועים היה לי מורה דרך במשך תקופה מסויימת.

קורין1

New member
כילדה הספרים נתנו...........

לי נתיב בריחה מהחיים הם היו החברים הכי טובים שלי חייתי את הסיפורים וברחתי המון אל הדמיון הם עזרו לי לעבור את המשברים הקשים של ילדותי הייתי הילדה היחידה בקיבוץ שקיבלה 3 ספרים הייתי גומרת ספר ליום..... הספרים היו בשבילי יותר מסתם ספרים עד היום אני קוראת ספרים להבדיל מתקופת ילדותי, אני חיה את המציאות שלי אבל,וטוב לי....

למעלה