"כי תעבור במים...."

nogit.

New member
"כי תעבור במים...."

"כי תעבור במים איתך אני ובנהרות לא ישטפוך כי תלך במו אש לא תכבה ולהבה לא תבער בך" מהיכן המנהג לומר פסוק זה לפני היציאה מהבית, יודעים?

שמחה5

New member
המקור לאמירת "כי תעבור במים"

בס"ד ברשותי תיקון כללי שיצא לעלוי נשמת רחבעם זאבי הי"ד ,ע"י בנו.שם בסוף מופיע ההסבר ואני מצטטת: מעשה היה בספינה שהיו בא יהודים שבאו מגלות ירושלים למקום ששלט שם הגמון אחד.אמר להם:אם יהודים אתם ,רוצה אני לנסות אתכם כמו שניסו את חנניה מישאל ועזריה בתוך כבשן אש בוערת.אמרו לו:תן לנו זמן שלושים יום.נתן להם זמןוישבו בתענית,וכל יום מה שראו בחלומותיהם היו מספרים בפני הקהל. בסוף השלושים יום היה שם זקן אחד ירא חטא ולא היה תלמיד חכם כ"כ.אמר להם:ראיתי בחלום פסוק אחד שהיה כתוב בו פעמיים "כי" ושלוש פעמים "לא" ואיני יודע מהו הפסוק.אמר לו זקן אחד תלמיד חכם :הרי זה ודאי הפסוק "כי תעבור במים איתך אני ובנהרות לא ישטפוך כי תלך במו אש לא תכוה ולהבה לא תבער בך"(ישעיה מ"ג ב'),אתה ודאי יכול להכנס לאש ותנצל שהרי לשם כך הראוך מן השמים פסוק זה . עשה אותו ההגמון אש גדולה ונכנס אותו זקן שחלם את החלום לתוך האש .התחלקה האש לשלושה חלקים ,והנה נראו שלושה צדיקים נכנסים לתוך האש לקבל את פניו של אותו זקן ,ויצא בשלום. אותם שלושה צדיקים שיבחו ואמרו את "והוא רחום" לכבוד הנס:הראשון אמר עד "אנא מלך רחום וחנון",השני אמר עד אין כמוך ,השלישי אמר משם עד הסוף,וכל קטע מתחיל ב'רחום' ומסיים 'ברחום'.מאז תיקנו לומר "והוא רחום"(לאחר תפילת עמידה בשחרית) בימי שני וחמישי שהם ימי דין. משהו אישי,התפללתי בסוף השבוע בישיבת "שובו בנים" בעיר העתיקה בי"ם,עוברים דרך המוסלמים וזה פשוט מדהים איך שכל פעם שהיינו צריכים לעבור משם,עצרנו אמרו את המשפט והמשכנו,ממש חוויה.

למעלה