"כי שקט הוא..."

yossi018

New member
"כי שקט הוא..."

בית"רים יקרים תל חי! אתמול (שלישי) שמעתי על המפקד הארצי של תנועות הנוער - שם בית"ר הוגדה כ"מתאוששת" ולפי מה ששמעתי ממשה מפקד מעו"ז בית-שמש התנועה הגדילה את מס' חניכיה בכ-30% מבשנה שעברה - זה אומר שאנחנו כבית"רים בהתעוררות ובדרך הנכונה, אך התוצאות של המפקד צריכות להעלות מס' סימני שאלה - למה קרה כי הנוער הדרוזי והנוער החרדי (בלי לפגוע באף אחד) יותר גדולים מהנוער החילוני/דתי הימני במדינה? והתשובה היא פשוטה ביותר - נוער ששומע היום את המילה בית"ר ישר חושב על כדורגל, וכאן נשאלת שאלה אחרת - למה חושבים על כדורגל? כי אנחנו כתנועה לא עושים מספיק רעש!!! לא שלא עושים פשוט לא עושים נכון אולי?!?! איני מעודכן כל-כך בפעילות התנועה אך תשאלו את עצמכם האם יצאתם לרחוב להביע דיעה? האם ההתנתקות עברה לנו כרוח? מי זועק את זעקתם של המגורשים שננטשו בניצנים? מי זועק למען בני עמו היושבים ביהודה ושומרון בפני התוכנית המושחטת "התכנסות"? במהלך השנה החולפת אולמרט הלך בדרכו של רבין הי"ד ואישר העברת נשק לרצועה - מי זעק אז את זעקת הרוגי המבצעים האחרונים? אף אחד!!! בשבוע שעבר היה יום השנה ה-11 לרצח יצחק רבין בידי יהודי! מי מכם הביעה תמיכה ברצח רבין?!?! יש בנינו כאלה - בתנועה, אני שמעתי ואני שומע התעוררות בקרבנו של יהודים ש"מבינים" את הרוצח הנפשע יגאל עמיר ימך שמו! רק להזכיר לכם שמנחם בגין ז"ל זעק באלטלנה רק לא למלחמת אחים!!! אז איפה הייתם אתם כאשר כמה פוליטקאים וסופר (גולדווסר) הפכו את היום הזה לעצרת שמאל למען "שלום"? שאלה נוספת שמציקה לי בתנועה עוד מהיותי חניך היא לאן נעלמה רוח החזון, כמדומני בית"ר הורידה מהמצע שלה את "שתי גדות לירדן" וחבל - כי מה שהחזיק את התנועה במשך 83 שנה הוא אידיאל ברור מה שלא קיים היום! ואני פונה היום לראשי התנועה תעשו כנס בית"ר ארצי, אולי אפילו עולמי. "כנס בית"ר לדורותיה" האחרון התקיים בבנייני האומה אי שם ב2002 הגיע הזמן לכנס למטרות תרומה (אין תורה בלי קמח) ולהגדיר אידיאל חזק וברור לגבי עמדת התנועה! צריך להקים ועדה שתאכוף את הנושא בראשה שופט בית"ר... ודבר נוסף תקימו את מועצת הנוער מחדש שיהיה נוער שיציק למבוגרים שמנהלים את התנועה. מקווה להתעוררות מחודשת בראש מורם וגלוי בניצוחם של בני הנוער - אלה שיחיו במדינה ויקטפו את הפירות של ההווה. בברכה, יוסי דהן, בוגר התנועה.

MS6

New member
או אה..

מה שרגילה אחת יכולה לעשות לבנאדם.. אגב יוסי הוא סלבריטאי, הוא היה בעמוד הראשון של ידיעות אחרונות כשצילמו אותו בתור החייל האחרון שיוצא מלבנון והוא גם היה מפקד מעו"ז בית שמש
נגעת בהרבה דברים יוסי.. אולי כדאי שתהיה יותר ספציפי.

מה זה תמונה בידיעות אל מול

התמונה שהוא קיבל בשופינג - המקומון של בית שמש.

נכון!!!!

אתה צודק לגמרי .... אני מסכימה איתך שלא מכירים את בית"ר כתנועה (לצערי). כשאני מספרת בבית הספר שאני משתייכת לתנועת בית"ר ישר שואלים אותי עם זה קשור לכדורגל , ולי אישית זה מאוד מאוד מפריע (ואז מתחילים ההסברים על התנועת לאותם אנשים ששאלו) ... בקיצור אני חושבת שאנחנו חברי התנועה צריכים לחבור יחד ולהלחם למען קיומנו , לחזור ולהראות לעולם שבית"ר עדין כאן (ושלא ידברו עלינו רק בספרי ההיסטוריה) . ובקשר למועצת נוער אנו מנסים להקים שוב את מטה שה"ר ... בתקווה שהוא יצא לפעול ... אני פונה לכל להנציגים ולכל הרכזים להתחיל להזיז את עצמכם בקשר למטה .... כי אנחנו מהחופש הגדול מנסים להזיז את זה, וזה לצערי הרב לא זז !!!!

נראה כאילו אתה סוטר את עצמך

אתה אומר רבין שנרצח ע"י יהודי ואח"כ רושם יש"ו בצירוף ליהודי... ממש מכעיס... א. לא בטוח שזה הוא... ב. גם אם זה הוא אין לך זכות ולהגיד עליו ימח שמו... הוא י-ה-ו-ד-י. לדעתי הדרך הכי טובה זה להמשיך, להדריך, להראות שאתה כאן קודם שנוכיח לעצמנו שאנחנו פה ומתוך כך להראות לכולם... בעז"ה שנזכה...

MS6

New member
רבין נרצח ע"י החלאה יגאל עמיר

ויוסי איחל למותו... מה מסובך כ"כ? מה זה משנה מה הוא? יהודי, בודהיסטי, מוסלמי או נוצרי.. הוא חלאה ובמדינות אחרות היו מוציאים אותו להורג (וחבל באמת שלא הוציאו אותו להורג). לא בטוח שזה הוא? עוד מעט תגידי לי שזה השב"כ.. כמו המטורף ההוא שאמר שהשב"כ הרגו אותו.

yossi018

New member
זה לא הנושא שהתכוונתי אבל...

תראי זה שרבין נרצח זאת עובדה! זה שיגאל עמיר עשה את זה - זה גם עובדה! אני מאמין במערכת המשפט בארץ - הם אלו שמכירים את הפרטים שאנחנו לא מכירים והחשש הגדול שדיברתי עליו הוא בדיוק מה שאת מעלה "לא בטוח שזה הוא" - זה לא מריה הקדושה שבא מלאך משמים והכניס אותה להריון, כך רבין לא נרצח ע"י ??? אלה ע"י הבחור שהודה במעשה! בתקופת התנ"ך נראה לי שיגאל עמיר היה מקבל סקילה, אז הוא יהודי מרצח ושכתבתי ימך שמו אולי הגזמתי... בכל מקרה התכוונתי להגיד שהחניכים והמדריכים בתנועה לא פועלים מספיק - שזו גם עובדה שאי אפשר להתוכח. להעביר פעולה כיפית לילדים זה מבורך ומצויין - אך הם יכולים למצוא את זה גם בצופים או בנע"ל... צריך משהו יחודי של בית"ר - כמו צעדת תל-חי, או מה שהיה פעם צעדת מצדה... בכל מקרה טיולים ופעילויות מציעים כל תנועות הנוער - אך לנו יש אידיאל חזק וברור - והוא זה שאמור ללקט אחריו את מירב הנוער היום... ובין השאר לפעול למען הקהילה בבית-שמש פועלים המון למען הקהילה בעיר וכך התנועה יתפרסמה: בעזרה בגמ"ח, בהרמת שוק פורים עירוני, בעזרה בשעורי בית הפעלת המעו"ז כמועדון בשעות הערב (זה עדיף מלשוטט ברחובות) ועוד דוגמאות - והכל יוזמה של החניכים והמדריכים!

yossi018

New member
כן מצדה יצעיר!!!

זה היה בתקופה של יעבץ - היא סיפרה לי על זה... וגם קלימי בטוח זוכר...

yossi018

New member
זה בדיוק העיניין!!!

אל תחכו שאיזה מבוגר יקום ויגיד "בסדר" - לא מקשיבים לכם או שזה לוקח יותר מדי זמן פשוט תתכנסו עצמאית תדונו בדברים שמציקים לכם, היום אפשר לעשות את זה גם וירטואלית במחשב. תעלו נושאים תגדירו מטרה ותלכו לעברה בכל הכח, תאמיני לי שכאשר תעשו את זה עצמאית כבר יבוא איזה מבוגר ויעזור לכם! את יכולה לשאול את משה איך הוקם מעו"ז בית-שמש ומי בדיוק עזר ולחץ איפה שהיה צריך...

who is this

New member
התנועה רדומה..

הבוגרים של התנועה מאד רדומים וגם הרכזים לא ששים לארגן חבר'ה לכל מיני פעיליות.. זה נראה כאילו הבוגרים בתנועה רק מחכים למסעות וטיולים אבל להפגין נוכחות בהפגנות או סתם במטה שה"ר זה לא חשוב. ותנועה וגם מעו"ז הם כמו גוף, כשהראש לא מתפקד גם הגוף לא... מישהו צריך לעורר את הבוגרים ואגב וירטואלי אבל לצערי המקום בשביל להעביר תכנים וכדומה הוא הפורום ובינתיים זה נראה כמו פורום של להקה או משהו כי יש פה רק שירים וויכוחי סרק.. בכל פורום של תנועה אחרת יש שרשורים על גבי שרשורים על פיליות ועל אירועים כנסו לפורום נוע"ל ותראו שרשורים על פסטירבין (ככה הם קוראים לזה). הפורום לא ממצה את הפוטנציאל הטמון בו מה שגם כותבים בו בדיוקחמישה אנשים קבועים ועוד כמה שמדי פעם. חבל שהשרשורים הגדולים פה הם על ערב טוב ניצנים ושרשורשיר (לא שזה לךא חשוב אבל צריך יותר תכנים ופיליות) ושרשורים על הפגנות לא זוכים לתגובה בכלל. חבל שהליגה האידאולגית זה הדבר היחיד שיש פה שקשור לתכנים אידאולגים. צריך לגרום לבוגרים של התנועה להתעורר ושיראו אותם לא רק במסע חנוכה ופסח אלא גם בהפגנה ושלא יתעצלו ויוותרו לעצמם. מי שבית"ר באמת חשובה לו שיתחיל לגרום לחברה במעו"ז שלו להתעורר. ולסיום אני אצטט את החתימה של חזי "מה שלא נעשה- לא יעשה". העקרון הכי חושב של בית"ר הוא אקטיביזם, לצערי התחושה כרגע היא של פאסיביות. בברכת תל חי עומר נורי גרעין עול"ם

מצטרף...

כבר אמרתי בשרשור של המפקד שהתנועה עוברת שדרוג בכל מה שקרוי לתנועה המקומית, אבל עדיין לא הגענו לשדרוג ברמה הארצית. השינוי ברמה הארצית לא יגיע מההנהגה. וגם אם הוא יגיע מההנהגה הוא יהיה לא אפקטיבי. הרי מה הטעם באקטיביזם אם הוא נכפה עלייך ??? השינוי צריך לבוא מאיתנו. תנועת בית"ר צריכה להיות תנועה ב-2 מובנים: א. תנועה - כל הזמן בתזוזה. כל הזמן קורים דברים. אל תיתנו לתנועה שלנו לנוע מסוכות לחנוכה לתל חי פסח וקורסים. התנועה צריכה כל הזמן להגיע לשיא חדש אם ברמה הארצית או ברמה המקומית. ב. תנועה של נוער ביחד ולא אוסף של מעוזי"ם - אנחנו צריכים להיות תנועה עם מטרות ורצונות משותפים ולהיות ביחד. הדבר הראשון שצריך לעבוד עליו הוא שת"פ בין מעוזי"ם. כל מעו"ז צריך להעצים את המעו"ז שלידו באירועים ארציים, ולהפוך אותם לאירועים הרבה יותר גדולים. מעו"ז שקד ומבוא דותן, מעו"ז בית שמש-ירושלים-ענתות, וכד'. אם מעו"ז ירושלים יארגן איזשהו ערב שיא וכל המדריכים של ענתות ובית שמש יגיעו אליו ויהפכו את הערב שיא להפנינג או לערב ענק, זה ישנה את הגישה אלינו בכל מקום בארץ. הקטע זה שכל רכז חושב שיש לו את העומס הכדי גדול בעולם ואין לו זמן וכוח לתת למקומות אחרים, וזה טעות. בני הנוער מעוניינים מאוד באירועים עם מעוזי"ם אחרים ואנחנו צריכים לשאוף אליהם ולא להתחמק מהם. הדבר השני זה "מועצת חניכים" או שאנחנו רוצים לקרוא לו "מטה שה'ר". מטה שה'ר זו דוגמא לכיצד דברים מתנהלים בעצלתיים. זה כבר 3 חודשים שאנחנו מדברים על זה, וזה לא זז. אני ריכזתי את הש"ש בשנה שעברה וראיתי כמה זה קשה לקבוע תאריך שמתאים לכולם, ומקום שנוח לכולם ולקבל החלטות שמקובלות על כולם, אבל צריך להתחיל עם זה. אני חושב שהדברים צריכים לזוז, גם אם לא כל המעוזי"ם ישלחו נציג, וגם אם לא כולם יגיעו למפגש הראשון, אבל צריך ליצור את התשתית לכך. לצערנו הרב, עם הממשלה שלנו יש לנו יותר מדי דברים למחות עליהם מכדי שנשב בשקט. אני מציע שמישהו מהש"ש יקח את זה אליו ( יש כבר את הפלייר למטה), ויקבע פגישה בקרוב בירושלים בדירה שלהם. זה גם סמלי שמ"ציון תצא תורה, ודבר השם מירושלים", גם קרוב למעוזי"ם כמו ק.4, ירושלים,ענתות, בית שמש , וגם מי שיגיע מרחוק יוכל לישון אצלהם בדירה... לגבי הפורום- הפורום צריך גם לעבור שדרוג. הרבה חבר'ה נרתעים מלכתוב בו בגלל כל מיני סיבות אישיות, ובגלל כל מיני זעזועים שעברו כאן. הרבה אנשים גם קוראים בפורום הזה דברים, אך לא כותבים בו. הפורום צריך לעבור שדרוג בכמות הכותבים, וברמת הכתיבה. נכון שיש כל מיני דברים מדליקים כמו ימי הולדת, שרשורשיר, בחירת להקות, השיר השבועי לילד החוסה, אבל צריך להעלות בו גם דברים רציניים. זה לא סותר אחד את השני. אבל סיכומם של כל הדברים הוא כזה: שת"פ בינינו לבין עצמנו, מטה שה"ר ופורום הם דברים תלויי מדריכים/בוגרים, ולא תלויי הנהגה. שיהיה לנו שנה מקסימה.

MS6

New member
אלה נקודות חשובות..

וזו הסיבה שהתעקשתי גם מול בית"ר וגם מול תפוז שהתנועה צריכה פורום.. פורום יכול להיות דבר מועיל וחשוב. טכנית לא יכולים לכתוב בפורום 50 אנשים, זאת אומרת יכולים אבל מין הסתם שלא נמצא הסכמה, בעבר היו משהו כמו 14-15 כותבים קבועים בפורום וזה ללא ספק הועיל בצורה משמעותית. אני חושב שעם האוכל יבוא התיאבון ובעזרת שרשורים כמו "ערב טוב ניצנים" נוכל ליצור יותר שרשורים כאלה, אם לא היו פינות אני חושב שהפורום היה עכשיו נסגר, כי היו תקופות מתות ממש. אבל על מנת שדבר כזה יקרה החבר'ה פה חייבים ליזום שרשורים אידיאולוגים, וגם לצרף כותבים חדשים. לגבי מטה שה"ר, נקודה למחשבה: יש מקום מושלם יותר מהשבת בחברון בשביל לפתוח את המטה בצורה רשמית?

who is this

New member
לגבי הדבר האחרון..

אני חושב שזה רעיון מצוין, גם חשוב שיגיעו כמה שיותר בית"רים סוף סוף בית"ר לקחה חסות על שבת חיי שרה וזה יגדיל את המטה ויצור עניין סביבו.

למעלה