כי אתה עמדי

Juramento

New member
כי אתה עמדי

בתוך יער חשכה, צועד הוא יתום אף לא נעל לרגליו, נעצר הוא פתאום אותה הוא מחבק, אותו נער יתום כמלח בספינה צוללת חרטום. הייה חזק בני, הזכר כבודי גם כי תלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אתה עמדי. ממתין בשורה, ערום ומותש כורה את קברו, אין צליל, אין רעש צא נא אתה, הייה לפני שתוכל רק לראות עוד את זיו פני. שמע ישראל, קורא הוא בקול הרובה מכוון, המרחק לא גדול ירייה נשמעה, נופל הוא לבור על ערימה של גופות, רואה את האור. ובנשימותיו האחרונות, לוחש הוא בקול גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אתה עמדי עליו נופלת אימו המתה היא שאהב, לא הכירה לפתע. ואני שם הולך, צועד באותו היער צועד על האדמה, חדה כתער שומע נשמות צועקות "זכרו כבודי" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע – כי אתה – אתה עמדי.

לונושקה

New member
וואווווווווווווווווווווו זה מדהים!!

ממש ממש מממש יפה!! זה עשה לי צמרמורת כשקראתי את זה!!!

טיפקסית

New member
זה פשוט מקסים

אני חושבת שיש לך כישרון שהוא יוצא דופן ואתה חייב להמשיך לכתוב ולפרסם אני מציעה שלקראת יום השואה נקבץ פה קטעים שאנשים כתבו

זה.. זה יותר ממדהים

אלון, אם אתה כתבת את זה, אני מוריד את הכובע בפניך. זה כל כך פשוט ועם זאת זה כל כך מזעזע, זה מבטא בצורה כל כך נכונה ומדויקת את ההרגשה בלופוחובה, שזה פשוט מדהים. אני לא יודע אם גם אתם עשיתם את זה, אבל במשלחת שלי, כל אחד הביא איתו אבן מישראל והניח אותה על גל אבנים בכניסה לטרבלינקה. ממש שבוע לפני הטיסה הייתי בחופשה בכנרת, והבאתי איתי אבן מתוך הכנרת. חרטתי עליה מגן דוד וכתבתי על צידה השני "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אתה עמדי". אחרי קריאת השיר הזה, המשפט הזה קיבל מבחינתי משמעות אחרת לגמרי

Pukipsey007

New member
וואוו.. אתה ממש אמן../images/Emo70.gif משורר../images/Emo70.gif

תעשה מזה ספר..

Juramento

New member
תודה רבה לכם, ליאור -

המשפט שאתה כתבת הוא ההשראה שלי לכתיבת השיר. רק שתדע..חח ועכשיו, אתנחתא הסטורית - חח במקרא היהודי באף מקום לא נזכרת במילה גיהנום. אז, מה מקור אותה מילה? ובכן, מי שהיה פעם בירושלים, אולי נתקל בשם המקום גיא בן-הינום. ומהו אותו המקום? בעבר, לפני תקופת בית שני, היו בני העמים הצוררים והמרצחים(הברבריים, כדוגמת העמלקים שאותם אגב, משווים לנאצים) מקיימים טקס פולחני - היו מבעירים מדורות גדולות וכורים בורות גדולים. כשנולד ילד/ה חדש/ה, הם היו עומדים משני צידי המדורה, וזורקים את התינוקות. אם היו תופסים אותם, מה טוב. אם לא, אז אתם מתארים מה היה קורה. כמו כן, הם היו מרטשים את ראש ילדיהם על גבי אבנים והיו זורקים את גופות הילדים לתוך הבורות הללו. הסנהדרין עסקו בסוגיה הזו, ובשלב מסויים הפך שם המקום מגיא בן-הינום, לגיהנום.

לונושקה

New member
מה שאני יודעת זה שאומרים

שאין גהינום ביהדות,יש משהו אחר שכחתי כרגע איך קוראים לזה........ כשאני אזכר אני אכתוב אולי מישהו אחר יודע למה אני מתכוונת...

לונושקה

New member
לא.... נזכרתי

אומרים משהו "השאול"... לאדעת,אולי זה פשוט גהנום במילה אחרת אני לא בטוחה

למעלה