כיתת תקשורת

mokita3

New member
כיתת תקשורת

אנחנו ממודיעין ואני מתעניינת בכיתות תקשורת גם בירושלים.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ

אמיתמי

New member
צריך לפנות לעירייה, לליאורה מועדות השמה

השיבוצים לכיתות תקשורת בירושלים נעשים דרך ועדת שיבוץ בעירייה, יש מגוון כיתות במגוון תפקודים ולפי מגזרים. בכתה של הבת שלי יש ילדה ממודיעין, אז כנראה קיימת אפשרות לתושבים מחוץ לעיר ללמוד כאן.

mokita3

New member
כיתת תקשורת בירושלים

אני יכולה לבקש ממך לדעת כמה פרטים?
אם זה לא נוח לך אז זה גם בסדר
פשוט רוצים להציע לי עכשיו בי"ס בירושלים שאני עוד לא יודעת איזה וככל שאקדים לקרוא ולדעת על מסגרות זה רק יעזור לי

אמיתמי

New member
בהחלט

רק אשמח אם תגידי לאיזה כתה, דתי או חילוני, ואם דתי- האם בת או בן .

mokita3

New member
רמת תפקוד

בינוני גבוה
כל עזרה/ כל פיסת מידע יעזרו לי
ושוב תודה

dina199

New member
אני לא מבינה ברמות תפקוד.

(כי לכל אחד יש הגרות אחרות
)
למה את מתכוונת כשאת אומרת בינוני/גבוה ?

mokita3

New member
רמות הגדרה

כשכתבתי תפקוד בינוני גבוה, הכוונה שלי הייתה
מבחינה לימודית- בינוני, כדי להצליח בלימודים הוא צריך עזרה.
למשל לימוד בכיתה קטנה גורמת לו להצלחות גם במבחנים, הוא צריך לחזור על החומר הנלמד גם בבית.

מבחינה תפקודית, כישורים - הבן שלי גבוה.
אופה, מבשל- מוציא מתכונים מהאינטרנט, מכין סלטים פיצות, פוקצ'ות, אופה עוגות.
הולך פעמיים בשבוע לחוג קרטה בקבוצה של ילדים רגילים.
משולב בצופים, יוצא לטיולים כמו מחנה קיץ 5 ימים עם לינה בשטח, יום הצופה- יומיים עם לינה.
עושה קניות בסופר.
מבלה עם חברים לבד בקניון.
נפגש עם חברים בשעות אחה"צ.

dina199

New member
זה לא רק תפקוד גבוה,זה תפקוד גבוה מאוד

זה שהוא לא מצליח ללמוד בכיתה שלא מתאימה לו, לא מוריד שום דבר מהתפקוד שלו.

dina199

New member
התשובה כתובה שם :

"מבחינה לימודית- בינוני, כדי להצליח בלימודים הוא צריך עזרה.
למשל לימוד בכיתה קטנה גורמת לו להצלחות גם במבחנים, "

mokita3

New member
כיתת תקשורת בירושלים

הבן שלי סיים כיתה ז', עולה לח'
חילוני
תודה

אמיתמי

New member
מצטערת, הבנות שלי צעירות יותר

אני לא בעניינים בקשר לגילאים כאלו.

mokita3

New member
כיתת תקשורת במו"ר

בשנתון של הבן שלי לא פתחו כיתת תקשורת.
פותחים שנתון מתחת לבן שלי ובשיחה שהייתה לי עם האחראית על צרכים מיוחדים והפסיכולגית הן אמרו לי שתיפתח כיתה לעולים לכיתה ז' והבן שלי לא יתאים כי זה שנתון קטן יותר וגם הבי"ס הוא ענק ואילו בוועדת ההשמה שהייתה אמרו לי שאם יפתחו כיתת תקשורת במודיעין אז היא תהיה דו גילאית והבן שלי ישובץ במקום להוציא הסעות לבתי ספר מחוץ לעיר.
דברתי עם מורה מכיתת תקשורת שבמור והיא אמרה לי שהילדים שם הם בתפקוד מאוד גבוה.
למשל: כל הילדים שם משולבים לימודית ב- 3 מקצועות.
לא עובדים על החלק החברתי- החלק הזה קצת חלש אצל הבן שלי, הוא מאוד חברותי אך צריך מעט תיווך ובמור אין את זה.
ביה"ס דורש מילדי התקשורת שיהיו עם השגים כמו שאר בי"ס- אני יודעת ממה שאני שומעת וממה שאני קוראת כל הזמן בעתונים שזה בי"ס מאוד תחרותי ואני פוחדת שהבן שלי לא יחווה הצלחה שם.
אין עזרה בשעורי-בית/ לא מכינים אותם למבחנים, הכל באחריות התלמיד.
הלימודים שם מסתיימים ב2 וחצי (זה דווקא לא מדאיג אותי, אני לא צריכה בייביסיטר).

אני כבר לא יודעת למה ולמי להאמין

dina199

New member
מפעילים עלייך שיטת 'מצליח' .

לתלמידים בכיתת תקשורת יש תל"א , כי כיתת תקשורת זה חינוך מיוחד.
לכן כיתה לא חייבת להיות חד גילית, או אפילו דו גילית. אצל א"סים לגיל אין משמעות. כל תלמיד לומד לפי תל"א שלו.
תלמידים לא חייבים להיות משולבים בשום דבר. שוב ,זה כיתת חינוך מיוחד, ואם ילד יכול ללמוד בכל המקצועות רק בקבוצה קטנה, אז זה מגיע לו. זו הזכאות שנקבעת לו בועדת השמה.
כנ"ל ההישגים. שוב חוזרים לעניין תל"א. אף אחד לא מודד כיתת תקשורת לפי המדידות רגילות של חינוך רגיל.
במשרד חינוך שוכחים (או למעשה מסרבים הודות בזה מלכתחילה) שיש תלמידים בכיתות תקשורת שכשמספקים להם תנאים אופטימליים , שלומדים דברים הרבה מעבר ל'שכבת גיל' שלהם במקצועות בהם הם חזקים (ויכולים להיכשל בדיוק באותם מקצועות בכיתות גדולות רגילות).

אז את לא צריכה להאמין. את צריכה לדרוש. ועדיף שיהיה לך חומר מודפס על מהות של כיתות תקשורת שתוכלי לנופף בזה מול הבירוקרטים.

TikvaBonneh

New member
נכון מאוד

מה זאת אומרת לא עוזרים להם להתכונן למבחנים ולהכין שיעורי בית ולא נותנים תיווך חברתי ושולחים אותם הבייתה בשתיים וחצי? שישאירו אותם עד רבע לחמש כמו שצריך בכיתת תקשורת וילמדו אותם למבחנים וכישורים חברתיים וכל מה שצריך.
מה בכלל ההבדל בין הכיתה שלהם לכיתה רגילה?
איפה ההתאמה לצרכים המיוחדים של התלמידים?

mokita3

New member
כיתה במו"ר

בואי רגע נניח רגע למה שאמרו לי בפגישה.
דברתי עם מורה במו"ר שמחנכת את כיתה משסיימים ח', היא הייתה המורה המשלימה של הבן שלי בבי"ס הקודם לא הנוכחי, והיא מכירה את שקד ואמרה לי בשיחה שהכיתה לא מתאימה לבן שלי מכיוון שהילדים שם עצמאיים יותר בלמידה.
דברתי אח"כ עם מישהי שמכירה את המסגרות והיא אמרה לי שעובדים עליי
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה שתפתח כיתה בשנתון מתחת לבן שלי, האם מתאים שהבן שלי ייכנס לכיתה כזו?
אז מה האינטרס של העיריה לא לקבל את הבן שלי ולהוציא הסעה למקום מרוחק, הרי זה עולה הרבה כסף להיות תלמיד חוץ וכמו שאנחנו יודעים חוסכים מכל מה שאפשר

מה דעתך?

1אילת2

New member
תל"א זה נחמד

אבל כיתה לומדת ככיתה.
יש לימוד פרונטלי, יש קבוצה חברתית, יש נושאי שיחה ולימוד. הם מאוד בעייתים כאשר יש פער של שנתיים או שלוש בין הילדים.

למעלה