כיתות א' והמצב...

כיתות א' והמצב...

כמו שאתם אולי זוכרים מאחד השרשורים הקודמים, אני ממש לא בעד לחשוף את הילדים לעדכוני אקטואליה למיניהם, אבל הפעם ממש אין ברירה. קודם כל, סבתא שלי מתארחת אצלינו. סבתא שלי גרה בקיבוץ בדרום ולמרות שקשה לה לצאת מהבית, היא בכל זאת הסכימה לבוא אלינו לכמה ימים. היום היה תרגיל התגוננות בבית הספר, עבר בשלום וללא חוויות מיוחדות ואתמול את שיעור מחשבים הקדישו לציור ציורים עבור ילדי הדרום... איך אצלכם? יש פעילות מיוחדת? שנחזור במהרה לשגרה משעממת ורגילה.

אתי77

New member
בינתיים לא עושים כלום

דיברתי עם המחנכת של נדב כי רציתי לדעת מה בדיוק היא תגיד לו. היות וההורים שלי נמצאים ב"איזור מיוחד" ידעתי שאם ישמע שיש הפצצות באשדוד הוא ילחץ. ממני הוא יודע שיש מלחמה בדרום, ולא הרבה מעבר לזה והיות והוא לא שאל שאלות, לא פירטתי מעבר. המחנכת אמרה לי שמניסיונה, היא מעדיפה לא להעלות את הנושא אלא אם כן זה יבוא מהילדים. היא אומרת שהיא מנסה גם לצוטט לשיחות שלהם, וגם מאפשרת להם לדבר כרגיל במפגש בוקר ובמפגש סוף יום, וכל עוד אף ילד לא מדבר על זה היא לא פותחת, כי חלק מכובד מהילדים לא מודע בכלל למצב, והיא לא רוצה לגרום לחרדות מיותרות. אני קצת ברגשות מעורבים עם הגישה, אבל סומכת עליה. אני מאמינה שאם המצב יחמיר וההורים שלי יעברו אלי, אז כבר אצטרך לספר ביותר פרטים.

liatporaz

New member
היום המחנכת התקשרה לשאול לשלומה

מחר היא מגיעה להעביר לילדים חוברות עבודה לימים הללו. נראה לי מאוד יפה בעיקר לאור העובדה, שהגדול בי"ב לקראת בגרויות ואף אחד לא מתדרך מה ללמוד ואיך. זה בהחלט מחמם את הלב. ולגבי האקטואליה אם אפשר לחסוך אני בעד. היום למדתי בקורס שאני לומדת על כך שבמצב כזה אפילו מומלץ לא להגיד לילד את כל האמת. גם החשיפה לחדשות ולשידורים החוזרים היא בעיתית, משום שילד עד גיל 10 מפרש את השידורים החוזרים כארועים שחוזרים על עצמם, הם לא מבינים שאלו הם שידורים של אותו אירוע. אז שיהיה ערב שקט לכולם

שרונית28

New member
אצלנו לא מדברים בכלל אבל עומר מודע למצב

כבר שבוע שאנחנו מארחים את אח של בעלי ומשפחתו. עומר כל הזמן שואל עד מתי הם נשארים, הוא מוכן שהם ישארו לכל הזמן
, אבל אנחנו כל הזמן מסבירים לו שזה מצב זמני ובסוף הם ישובו אל הבית שלהם באשקלון.

ד פ נ א

New member
אצלינו בבי"ס הסבירו לילדים את המצב

כ"כ הבנתי שעשו איתם מין תרגולת קטנה, הסבירו להם מה לעשות במקרה ותהיה אזעקה... לנו, להורים חילקו דף הסבר, איך להתנהג עם הילדים, מה כדאי להגיד ואיך ומה. כאן בבית, אנחנו משתדלים לא להדליק את הטלויזיה על הערוצים 1,2,10 רק על ערוצי הילדים שאין בהם חדשות. אם אני רוצה להתעדכן, אני עושה את זה באינטרנט...

למעלה