כיתה קטנה

חבצלת 1

New member
כיתה קטנה

רציתי ל"שמוע" חוויות של הורים שילדיהם לומדים בכיתות קטנות בבי"ס רגיל. בעיקר איך הם משתלבים יחד עם שאר הכיתות בבהי"ס ועם הילדים בשכבה(מדובר על ילד שעולה ל א´ עם ADHD ללא בעית התנהגות) והאם זה עזר מהבחינה הלימודית-כלומר איך השתלב בכיתה רגילה או האם יש אפשרות שחלק מלימודיו בכיתה הקטנה הוא לומד בכיתה רגילה מאותה שכבה.

היי חבצלת אני מבינה

שעוד לא סיימתם את ההתלבטות לגבי כיתה א´, האם כבר יש לכם חלק המתחקיר? נראה שאתם עושים פה עבודה יסודית ואשמח לשמוע מה מצאתם, אני אישית עוד לא הכנסתי את הבן לכיתה א´ ועוד אין לי חוויות....לשמחתי? אפרת

גילה ב

New member
התלבטות האם לעלות לכיתה א´

גם אני נמצאת שם שמעתי על ספר. עדין לא קראתי "חכמה בתנועה" שעוסק בזה בטח אחרי שאקרא אהיה יותר חכמה בנושא. אם יש משהו שיוכל לעזור לי בהתלבטות הנ"ל אשמח לשמוע.

שירז**

New member
כיתה משלבת

שלום חבצלת, מנסיוני אני יכולה לומר שכיתה קטנה זו אחת הדרכים לעזור לילד להצליח להשתלב עם הבעיות שמלוות אותו חלקם עם הפרעות קשב, וחלקם עם בעיות אחרות, תזכרי דבר אחד שמסגרת קטנה אכן עוזרת לכל ילד כזה בונים תוכנית יחודית אינדבדואלית על מנת לעזור לו בתחומים שונים , בנך יעבור איבחונים שונים במשך השנה ולפיו יקבע תוכן העבודה יעבורו על חומר נילמד לפי קצב ההבנה שלו ואף ישלבו אותו עם תרפיה באומנות , ריפוי בעיסוק, ריפוי בדיבור באם נימצא הצוך לכך , תוכנית שאינו יכול לקבל אותה במסגרת כיתה רגילה אלה מעבר לשעות לימוד בבה"ס , אני אישית ממליצה על כיתה קטנה כך בנך לא יכול לאבד ולהתפזר לכיוונים שונים בכיתה רבת ילדים, יעבדו וישלבו אותו לפי רמת ההתקדמות שלו, זה לא משהו סופי אלה זמני כלש נה יעבור איבחון מחדש ולפיו יקבע ההתקדמות הלאה, אני יודעת שגם אחרי שנתיים בכיתה קטנה יש מקצועות שונים שמשלבים אותם בכיתות רגילות , זה מומלץ אם יש צורך בכך, אני מקווה שתהיה לו מורה טובה וצוות מקצועי טוב, זה מכאן את בעצמך צריכה להיות עקבית ומעורבת בכל הנוגע לתוכנית הלימודית שלו, בהצלחה

שלום שירז וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני שמחה שהצטרפת אלינו ותודה לך על תשובתך, אני מקווה שתמצאי אצלינו מקום נחמד לשוב אליו. נשמח לפגוש אותך שוב. אפרת

שירז**

New member
שלום אפרת

תודה על קבלת הפנים, מזה זמן רב אני עוקבת אחרי הפורום , ודי שמחתי שהשאלות שנישאלות נענות בטוב טעם, עוד יותר שהמקום לא פעם הכיל כמה אנשי מקצוע, על מנת לייעץ או לעזור בתחום שמלווה לא מעט הורים בארצנו. למעשה אפרת אני עוקבת ולא נוהגת להתערב , אבל אשמח מידי פעם לייעץ במקביל , באם יתאפשר לי. תודה לך, ובהצלחה לכל החברים כאן .

היי שירז את מוזמנת לייעץ

אבל אולי תספרי לנו במה את מתמחית קודם? נשמח כולנו לשמוע. והנה לך פרח - אייקון חדש בתפוז
אפרת

למעלה