כיתה א

ronitr112

New member
כיתה א

יש לי ילדה שלומדת בכיתה א. ילדה מקסימה חברותית ובלי שום בעיות מיוחדות. מבחינה חברתית היא מסתדרת מצוין היא ילדה חברותית ואהובה מאוד על כולם

מבחינה לימודית היא בקצב של הכיתה יודעת לקרוא יפה ולכתוב יפה. הבעיה היא שבגללה המורה זימנה אותי מספר פעמים לשיחה הוא הקצב שלה בכיתה

היא מאוד איטית בקצב שלה יחסית לשאר הכיתה. זה מתבטא בעבודות שהם עושים בכיתה בחוברות הלימוד או בהעתקה מהלוח

כאשר כל הכיתה מסיימת לעשות 2 דפים בחוברת היא מסיימת חצי עמוד. כאשר כל הכיתה מעתיקה מהלוח היא לא מספיקה להעתיק

היא מאבדת ריכוז מאוד מהר או מתעייפת ולכן היא לא מספיקה, ולדברי המורה זה די מתסכל אותה שכולם מספיקים והיא לא.

ניסינו אני והמורה להציב בפניה אתגר אולי זה יעזור שבכל יום שהיא מספיקה את החומר בכיתה היא תקבל מדבקה וככה תצבור 6 מדבקות עד לסוף השבוע שבסופו תקבל מתנה ממני ומהמורה אך זה לא עזר.

את כל החומר שעובדים בכיתה אנחנו משלימות בבית

גם בבית אני שמה לב שהיא מאבדת ריכוז ולא מרוכזת בשיעורים ודף עבודה אחד בחוברת יכול לקחת לה מעל חצי שעה עד שהיא מסיימת אותו

חשוב לי להדגיש שהיא ילדה מאוד חכמה ומבינה היטב את החומר והבעיה היא שהיא מאבדת מאוד מהר את הריכוז או מתעייפת וקשה לה להמשיך

המורה חושבת שזה מצריך עזרה מקצועית, ולביה"ס את הכלים לעזור לה.

שיעורים פרטניים במקרה הזה לא יעילים מכוון שבאחד על אחד היא בסדר גמור

אנחנו מנסות להבין את מהות הבעיה, האם נדרשת כאן עזרה מקצועית? במידה וכן אשמח להכוונה

חמדת35

New member
להערכתי את האבחנה תוכלי לקבל רק ממישהו

מקצועי שממש יבדוק את זה.

רציתי רק להגיד שזו לא תמיד בעיה.

פולספגן

New member
קשה לאבחן דרך האינטרנט, אך לפי מה שאת כותבת

זה מריח כמו הפרעת קשו"ר.

Artemis77

New member
זה נשמע מאוד דומה לבת שלי

הבת שלי חברותית,סופר אינטליגנטית, אבל מצליחה אולי להתרכז רבע מהשיעור..אז מה שהיא קולטת בזמן הזה מאפשר לה להישאר בקצב של הכיתה. בינתיים.
אנחנו בתהליך של אבחון בעית קשב וריכוז ולפי מה שאת כותבת, זה נשמע מאוד בכיוון.
אם אכן יש לה בעיות קשב וריכוז, לא בטוח שתצליחי עם ניסיונות אתגר..אנחנו גם ניסינו, אבל יום אחד היא כמעט בכתה לי ואמרה שהיא פשוט לא מצליחה, למרות שהיא משתדלת.
היא מצליחה יום, יומיים ואין שום סיכוי שתצליח כל השבוע. לי נשבר הלב שהיא אמרה את זה.

בתור מאבחנת לקויות למידה - על פניו נשמע כמו הפרעת קשב וריכוז. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים המומחה בתחום הקשב כדי לאבחן / לשלול הפרעה מהסוג הזה, ואחר כך תדעו איך להמשיך.

tamamitt

New member
בנוגע לעייפות

האם היא באופן כללי ילדה עייפה ולא אנרגטית?
אולי חסר לה ברזל?

yulilior

New member
באותה סירה לצערי

אצלינו זה אפילו חמור יותר: יכול לחזור הביתה מבלי שעשה דבר בבית ספר והכל צריך להשלים בבית.
גם בבית יכול לעשות הכל מהר אבל יכול להימרח גם שעות.
זה משגע : כותב אות , חולם, משחק עם מחק , מסתכל מבעד לחלון , כותב עוד אות וכו...שעות
אני די בטוחה שזה הפרעת קשב אבל כוון שאין לי כוונה לתת טיפול תרופתי אני לא עושה את האבחון .
אם נראה שהוא מתחיל לפגר בחומר אז נשקול טיפול תרופתי.
המורה שלנו דווקא לא לחוצה בכלל בנושא. היא אמרה לנו שיש פה גם אלמנט של הבשלה ויש מצב שעם הזמן זה ישתפר.

Artemis77

New member
רק משהו לגבי האבחון

אמרת שאת לא מתכוונת לעשות אבחון כי את לא מתכוונת לתת טיפול תרופתי.
גם אני לא מתכוונת לתת טיפול תרופתי, לפחות לא כרגע, אבל אנחנו כן עושים אבחון.
אני חושבת שחשוב לדעת האם זה באמת הפרעת קשב וריכוז ולא משהו רגשי, ואם כן, אפשר לנסות לעזור חלקית גם בלי תרופות.
יש לימוד אסטרטגיות למידה, התארגנות שיותר מותאמת לילדים עם הק"ר, כן אפשר לדבר עם המורים שלא ינזפו כל הזמן על זה שמאבדים ריכוז אלא לקבל את השיתוף פעולה שלהם.
אצלי הילדה בינתיים בקצב של הכיתה, אבל אותי יותר מדאיג ההערכה העצמית שלה, ההרגשה שלה הכל יותר קשה, כי היא עושה הכל יותר איטי ועם המון מאמץ להתרכז.

yulilior

New member
כל זה ניתן לעשות גם בלי איבחון

למזלנו נפלנו על בית ספר ומחנכת מעולים . הילד מקבל שעות שילוב בלי אבחון וגם המורים רואים בעצמם שלילד יש הפרעת קשב ולכן מתחשבים וסבלניים איתו. רגשית , לא ממש מטריד אותי. הילד שלי דווקא עם בטחון עצמי בשמיים.
כל פעם שחוזר מבית ספר ואני רואה שהוא עשה בערך חמישית מהעבודה של הכיתה ואני שואלת למה לא עושה כלום , הוא עונה:" למה את אומרת שלא עשיתי כלום? הנה עשיתי את זה ואת זה והשתדלתי וזה מה שחשוב."

מי מלמד אסטרטגיית למידה ?

אצלנו יש בעיות של קשב וריכוז למי אני פונה כדי ללמוד אסטרטגיית למידה ?
לומד ברחבי הבית, מאד קשה לו לעשות משהו לבד וכשבא אליי שאסביר לו משהו בדר"כ בכלל ל מקשיב להסבר שלי, ממש אני לא יכולה לשבת ולהסביר לו, יש אומר כן כן ולוקח ממני את המחברת וכותב שוב בשגיאות או לא נכון, או ששוב ושוב בא אליי עם אותה שאלה, קשה לו לשבת על שולחן ויושב בכל רחבי הבית כולל על הרצפה וכל שניה עושה הפסקה, אנחנו כולנו נשאבים לעשיית השיעורים שלו ואם לא הייתי כל כך חוששת הייתי מביאה רטלין או קונצרטה
למי אני פונה על מנת ללמוד אסטרטגיית למידה ? איפה שעשינו את הא בחון שזה מכון מוכר וגדול לא הציעו כלום מלבד ריטלין

נטלי22

New member
יש מקצוע בשם "מורה מתקנת"

והיא יכולה לעזור לגבש אסטרטגיות למידה שמותאמות לקשיים של הילד.

שאלתי בביס אם צריך ואמרו שלא

הפרעת קשב והוראה מתקנת לאו דווקא הולכת ביחד, הפרעת קשב זה לא שהילד לא מבין או לא כותב או קורא טוב זה כן שהוא לא מצליח לכתוב משפט אחד ברצף או לעשות דף בלי מלא הפסקות באמצע

yulilior

New member
אין לו קשיים לימודיים

הוא יודע לקרוא ולכתוב ולחשב , הוא רק מאוד מפוזר ולא מרוכז ומורה מתקנת ממש לא יכולה לעזור.
מורה מתקנת מטפלת בלקויות למידה ולקשיי קשב וריכוז היא לא תעזור.

סו ורד

New member
שווה לאבחן גם בלי לקחת טיפול תרופתי

יש היו הרבה דברים שעוזרים אם הילד מאובחן, החל בריפוי ועיסוק מותאם וכלה בשיטת אלבאום ועוד הרבה. בעיני אם יש לך תחושת בטן שזה הכיוון -שווה לאבחן, את לא חייבת למסור את תהוצאות לאף גורם אחר כך. כדאי לדעת...

והמורה צודקת בכך שאומרת שבכיתה א יש עדיין עניין של הבשלה ויש הבדל גדול בין הילדים מבחינת בשלות ויכולת ובהמשך זה מצטמצם.

מה זה שיטת אלבאום ?

כמה זה עוזר
אצלנו ילד עם קשב וריכוז ובחרנו כרגע שלא לתת תרופות למרות שממרומי כתה ב' זה מאד מאד קשה, גם אנחנו וגם הוא הפכנו את שיעורי הבית לפרויקט

סו ורד

New member
שיטת אלבאום

זו שיטת טיפול שפועלת על הגוף של הילד, מתיחות, עיסוי, נשימות, זה תהליך אבל יש לזה תוצאות מרשימות. אמא שלי שעוסקת בתחום האבחון מאוד ממליצה על זה להורים שבוחרים לא לתת טיפול תרופתי. זה לא עובד כמו ריטלין אבל זה מטפל בהרבה מהקושי שעולה.

איפה הולכים כדי ללמוד את השיטה ?

האמת שאני משתדלת לעשות לו עיסויים ואז זה עוזר הוא נרגע אבל כמה עיסוי אפשר לעשות לו כשהוא עושה שיעורי בית, ממש צריך לעסות אותו תוך כדי עשיית שיעורים ובלילה זה גם מאד מרגיע אותו

סו ורד

New member
לא את אמורה לעסות

המטפל בשיטה עושה לו את הלחיצות (לא רק, זה כל מיני משיכות וקיפולים ומשחקים גופניים) ואחרי זמן מה המפגש של הפעם בשבוע אמור להשפיע על כל השבוע.

הבנתי, איפה זה נעשה ? לאן פונים ?

באמת עוזר ? כי לפי מה שקראתי הדבר היחידי שבאמת עוזר זה ריטאלין

למעלה