כיתה א'

loony3170

New member
כיתה א'

בוקר טוב,

בני בן 7 מאובחן PDD בתיפקוד גבוה.
משולב בכיתה רגילה עם סייעת.
בהמשך לשיחותיי עם המורה, יש לבני קשיים בכתיבה כך שעליו להיות מטופל בריפוי בעיסוק.
עד השנה בני קיבל טיפולים איטנסיביים והומלץ לנו להפסיק עם כניסתו לכיתה א'...

הייתי רוצה לדעת, האם מגיע לנו דרך מתי"א טיפולי ריפוי בעיסוק? מי יכול לתת לנו את התשובה לכך?

אודה לעזרה בנושא....

תודה רבה!!

TikvaBonneh

New member
ריפוי בעיסוק

מגיע לכם מהתפתחות הילד עד שלושה טיפולים בשבוע.

מרב געש

New member
קשיים בכתיבה.....

אם הילד מאובחן ומשולב יכול להיות שהוא יכול לקבל את התראפיה הזו בבית הספר - אם יש למתיא אנשי מקצוע בתחום שעובדים בבית הספר. שווה לבדוק.

עוד משהו - קשיים בכתיבה יכולים לנבוע ממספר גורמים שונים : דיסגרפיה - הקושי לתכנן איך היד צריכה לזוז כדי לצייר את האות. קושי בוויסות התנועה של היד ולא בתכנון, ועוד. חשוב לדעת איפה הקושי שלו כדי לעזור לו נכון.

מכיוון שלילד יש סייעת היא יכולה לקבל הדרכה מהמרפאה בעיסוק ולעשות איתו הרבה מאוד עבודה - קצת כל פעם.... שהכי תעזור להתקדמות בתחום (מעבר לשעת טיפול שבועית)- אבל חשובה ההדרכה של איש מקצוע כדי שהעבודה תהייה נכונה.

לא ברור לי מדוע המליצו לכם להפסיק עם הטיפולים עם הכניסה לכיתה א.................אבל זה נושא אחר.

סליחה, כיתה א וכבר רוצים שידע לכתוב?

מה זה, המירוץ המהיר לתואר?
המורה התחרפנה על כל הראש...

הכוונה...

שהילד לא מחזיק את העיפרון נכון. שיש לו קושי בכתיבה בגלל קושי במוטוריקה גסה ועדינה. ולא קושי בכתיבת האותיות בגלל שהוא לא יודע א'-ב'.
קושי כזה עדיף לא להזניח ולטפל בהקדם, כי זה יגרום לקשיים רבים בכתיבה בהמשך - התעייפות מהירה בכתיבה, כתיבה איטית מאוד, אי-רצון לכתוב וכו'.

לצערי, עברתי זאת עם בני הגדול (הא"ס), שעד היום לא רוצה לכתוב וכותב לאט, כי הייתי בטוחה שאני אוכל לטפל בזה לבד וזה יעבור. רק מגיל 10 התחלתי לתת לו טיפולים של מרפאה בעיסוק וזה היה כבר מאוחר.

אז המורה לא התחרפה, אלא כל הכבוד לה שהיא מעלה את זה בזמן, וצריך להתייחס ולטפל.

מגיע לכם, אבל...

זה לא בהכרח אומר שתקבלו.
לילד PDD מגיע כשעתיים וחצי בשבוע טיפולים מהמתי"א . לרוב הם אומרים שחצי שעה זה הדרכה לבית-הספר ונותנים רק שעתיים. זה כולל: מורת שילוב, מרפא בעיסוק, קלינאית תקשורת, תרפיה כלשהי - לפי מה שהילד צריך ולפי מה שיש במתי"א.
אני מציעה לך לפנות למנהלת המתי"א ולבקש/לדרוש יפה שיתנו לו לפחות שני טיפולים בשבוע לפי מה שהוא צריך.

הסתכלי גם ב - http://makom-m.cet.ac.il/pages/item.asp?item=2351 :
"הקצאה ייחודית בעבור תלמידים עם לקות משמעותית (שעות דיפרנציאליות) - משרד החינוך מקצה למתי"א 2.7 ש"ש בגין כל ילד משולב, שיש לו לקות משמעותית: אוטיזם, שיתוק מוחין, מוגבלות שכלית, עיוורון, או חרשות. שעות אלו יכולות להינתן כסיוע ישיר לתלמיד עם לקות משמעותית (למשל הוראה מתקנת), או כסיוע לצוות העובד עם התלמיד (למשל הדרכה לסייעת או למורה). זאת, בנוסף לשעות שיכולות להיות מוקצות לו מסל השילוב הסטטיסטי של בית הספר. "

בהצלחה!

למעלה