כיתה א-חוק השילוב?

אופיר333

New member
כיתה א-חוק השילוב?

ילד מאובחן כ-adhd (עדיין בגן חובה) מהן זכויותיו במערכת, לקראת כיתה א'? סייעת? מורה מתקנת? האם יש תקן לשעות? כמה אפשר לדרוש וכיצד? תודה!

זה לא כ"כ פשוט לצערי. חוק השילוב

קובע קודם כל שהילד צריך לעבור "ועדת שילוב" בבית הספר והיא בעלת הסמכות לקבוע את זכאות הילד. לא כל תלמיד המאובחן כ- ADHD ומטופל בהתאם זקוק לתמיכה יוצאת דופן. במידה ובנך יעבור "ועדת שילוב" מתפקידה יהיה לקבוע אם הוא זקוק לתכנית שילוב ומה היא כוללת אבל גם זה במגבלות השעות שהוקצו לבית הספר כולו ואיזה אנשי מקצוע עובדים בבית הספר. החוק לא מדבר על כמה שעות לילד, אלא לבית ספר. החוק גם לא קובע איזה סוג טיפול ינתן. אני גם לא חושבת שכדאי כבר לחשוב בגישה של "לדרוש". כדאי לחכות לתחילת שנת הלימודים ולראות כיצד הילד מתמודד. אני בטוחה שאם יהיה לו קשה מאד גם למורה לא יהיה קל ומיד "יזמנו" אותך ואז תוכלי לשמוע כיצד צוות בית הספר יכול לעזור ואולי אז יהיה מקום לחזור לפורום על מנת להתייעץ.

BillysGirl

New member
את חברה שלי

איבחנו את חברה שלי בכיתה ח', כשהבעייה התחילה מגן חובה.... אבל היא עשתה בדיקות ועכשיו יש לה: 1) מורה מתקנת 2) זכויות כמו הערכת זמן, לא לבדוק שגיאות כתב, וכו'... אבל בטוח יש לבן שלך זכויות...

דליה.ד

New member
שעות שילוב

יש צורך לידע את יועצת בית הספר לפני תחילת שנת הלימודים כדי להגישו לועדת שילוב. יש להביא את כל האבחונים וההערכות שיש בידכם ליועצת.

למעלה