כיתה א´ כן או לא.....
שלום לכל הוותיקות , גם לחדשות ... המון זמן לא הייתי כאן - אילוצים...
דודו שלי הוא יליד ה´ טבת בעוד התאריך הקובע למעבר לכיתה א´ הוא א´ טבת - כך שבאופן עקרוני הא אינו אמור לעלות לכיתה א´... בערך בשליש השנה ניהלתי שיחה עם הגננת שלו (גננת מקסימה ונדירה בחינוך הממ"ד - לדעתי) והיא אכן הימליצה שייתכן שהוא יעלה אבל עדיין יש זמן , ואז ביקשתי ממנה לעקוב אחרי הנושא, כי דודו בעצם לא אמור לעלות ע"פ תאריך הלידה שלו...רק אז התברר לה שדוד בעצם אינו שייך בפועל לרבעון האחרון שעלייתם לכיתה א´ נבדקת אלא לרבעון הראשון של השנה הבאה... ומכאן המלצתה לנושא התפוגגה... הפסיכולוג של משרד החינוך לא עובד איתו כי הוא לא שייך לרבעון מה שאומר שאם אנחנו מעוניינים לערוך איבחון צריך לגרור אותו לאבחונים פרטיים... אני חושבת שדוד מספיק בוגר ובשל להתמודד עם כיתה א´ , הגננת טוענת שלא ממש , אבא של דודו סומך בעיניים עצומות על הגננת , אמא שלי (כמי שנמצאת עם דודו לפחות שעה וחצי כל יום..) ממליצה להשאיר אותו עוד שנה בגן (אבל מכל מיני סיבות אחרות כן לקחת אותו לאבחון)-כך שאני בעצם לבד בגישה של כן להעביר אותו לכיתה א´. אני מאוד חוששת להשאיר אותו בגן - הן מנסיון של המעבר לתת חובה אותו דחינו מאותן סיבות והשנה הנוספת בפעוטון לא ממש עשתה לו טוב, וכמי שהייתה אמורה להיות ´מוקפצת גן´ וההורים שלי העדיפו ש´אני אשחק שנה נוספת...´ ומצד שני לאיפה הוא (או בעצם אני) ממהר??? למישהי יש ניסיון חיובי עם עליה מוקדמת לכיתה א´? (משום מה סיפורים לא מוצלחים כולם טורחים לספר לי...) מישהי התלבטה ויכולה לספר לי על מה היסתמכה בהחלטה (לכל כיוון..)???
שלום לכל הוותיקות , גם לחדשות ... המון זמן לא הייתי כאן - אילוצים...